КНИГОЗУСТРІЧІ (5-9 клас) «Книга нам розповідає»

Про матеріал
ознайомити учнів школи з надходженням нової літератури Миколаївських прозаїків – Ольги Славної та Єгенії Бардіної; зацікавити учнів, читачів пригодницькою літературою, виховувати потребу читання книг та бережливе ставлення
Перегляд файлу

Первомайська ЗОШ І – ІІІ ст. № 17

 ім. Миколи Вінграновського

 

 

 

 

 

 

КНИГОЗУСТРІЧІ

 (5-9 клас)

«Книга нам розповідає»

 

 

Виконала :

завідувач бібліотекою

Іщенко Т.В.

 

 

 

 

 

ПЕРВОМАЙСЬК

 

КНИГОЗУСТРІЧІ (5-9 клас)

ТЕМА: «Книга нам розповідає»

МЕТА: ознайомити учнів школи з надходженням нової літератури Миколаївських прозаїків – Ольги Славної та Єгенії Бардіної; зацікавити учнів, читачів пригодницькою літературою, виховувати потребу читання книг та бережливе ставлення.

ОБЛАДНАННЯ:  книги Миколаївських авторів пригодницької тематики.

ВСТУПНЕ СЛОВО: Книги наші вірні друзі, супутники життя, вони нас навчають розповідати цікаві історії, надають поради, відкривають вікно у інформаційний простір. Книга – це джерело знань, вірний та надійний помічник. Книга – це таємниця, криниця духовної сили, з нею найкраще відпочивати та працювати, відновлювати сили, поширювати свій кругозір.

Отже сьогодні ми ознайомимося із книгами пригодницького жанру: О. Славної «Замовити Боса» та Є. Бардіної «КамОSвет».

Книгу О.Славної «Замовити Боса» неможливо читати без сліз. Автор переконливо розповідає нам історію, яка трапилася із песиком на ім’я «Бос» про хлопчиків-підлітків – Тимофія Орлика та Миколу Грицика, які піклувалися про собаку, що їм довелося пережити разом із собакою, яка небезпека чатувала на доброго, розумного пса, вірного друга та помічника. Переживши багато неприємностей заподіяних собаці людьми, він не став злим, агресивним, а навпаки – розумним, мудрим, витриманим.

Кожен читач, ознайомившись із цією книгою буде задавати собі безліч запитань:

  • Що буде далі?
  • Куди, в які руки потрапить пес?
  • Які сюрпризи приготувала доля Босу?
  • Чим закінчиться ця історія?

Дійсно, це складна історія, що викликає багато запитань. Собака ввесь час потрапляв до різних людей, які по-різному до нього ставилися: були ті, хто жорстоко били, мордували голодом, а були і турботливі господарі, які хвилювалися за нього, допомагали.

  • Виникає запитання: Чи впізнає Бос свого друга – хлопчика, який його знайшов та приніс додому – Тимка Орлика?

 

Складність історії тісно переплітається з її душевністю: скільки душевних переживань, страждань виникає у читачів ця дивовижно-цікава книга. Кожного, хто її перечитає, вона не залишить байдужим. Книга О. Славної «Замовити Боса» - чудова пригодницька історія.

Наступна книга автора Євгенії Бардіної «КамОSвет». Це історія про двох хлопчиків, які потрапили у вир дивовижних пригод. Одного з них звали _ Каміль, іншого – Святослав, тому назва книги «КамОSвет».

Автор нам оповідає про те, як хлопчики відвідавши Миколаївський Краєзнавчий музей побачили цікаві документи, на яких було зображено дві літери – ОS, на інших документах цей знак був позначений іншою рукою. Тож два товариша вирішили провести власне розслідування і ввесь час потрапляли в детективні перипетії.

Чим закінчився детектив, які пригоди та переживання чекали на хлопчиків ви дізнаєтеся коли ознайомитеся із текстом захоплюючої книги.

Висновок: Сьогодні у нас відбулася книгозустріч на якій ми ознайомилися із цікавою літературою. Тож чекаю вас у нашій бібліотеці, книги якої захоплять вас та перенесуть у чарівний світ читання повен пригод, історій, таємниць.

 

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Розробки уроків
Додано
27 березня 2021
Переглядів
196
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку