Безпека дитини в інтернеті про що необхідно говорити

Про матеріал
Зараз в Україні майже 22 млн користувачів інтернету, питання безпеки в мережі більш ніж актуальне. У цьому контексті турбота про дітей набуває більших масштабів. Якщо раніше треба було говорити з дітьми про їх безпеку поза домом тощо, то вже давно має сенс застерігати їх від негараздів під час перебування в інтернеті.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Безпека дитини в інтернеті: про що необхідно говорити. Підготувалапрактичний психолог Бузівського ліцею Жашківської міської ради. Садівська Юлія Володимирівна

Номер слайду 2

Зараз в Україні майже 22 млн користувачів інтернету, питання безпеки в мережі більш ніж актуальне. У цьому контексті турбота про дітей набуває більших масштабів. Якщо раніше треба було говорити з дітьми про їх безпеку поза домом тощо, то вже давно має сенс застерігати їх від негараздів під час перебування в інтернеті.

Номер слайду 3

Інформаційна безпека стосується захисту життєво важливих інтересів людини (і більш глобально – суспільства, держави). Неправдива, неповна, невчасна інформація може нанести шкоду. Особливо вразливі у цьому контексті діти. Вони можуть не знати, яку інформацію можна викладати в мережу, а яку не варто. Від чого варто захищати дитину

Номер слайду 4

Інколи школярі не можуть правильно зреагувати на матеріали з мережі з різних причин. Робота у цьому напрямку для вчителів та батьків дуже важлива. Безконтрольний доступ до інтернету може мати негативні наслідки для дитини.

Номер слайду 5

Стосуються особистої безпеки:

Номер слайду 6

Стосуються безпеки інших:

Номер слайду 7

Стосуються загрози витоку персональної інформації:

Номер слайду 8

Це найбільш поширені типи загроз, з якими може зіштовхнутися дитина в інтернеті, викладаючи чи переглядаючи сумнівну інформацію. Від деяких з них можна захиститися технічними засобами, але більшість вимагають комплексного підходу. 

Номер слайду 9

10 правил безпечного користування Інтернетом:1. Використовуйте надійний пароль - комбінуйте букви, цифри та інші символи.2. Не вірте всьому, що читаєте - завжди перевіряйте достовірність джерела.3. Не викладайте особисту інформацію про себе, своїх рідних, друзів і знайомих в Інтернеті.4. Не ховайтеся за анонімністю екрану комп'ютера. Не кажіть того, що не могли б сказати людині в обличчя.5. Подумайте двічі, перш ніж поширити будь-яку інформацію. Як і в житті, потрібно думати про наслідки того, що говориш.

Номер слайду 10

6. Не поширюйте в Інтернеті контент незаконного або непристойного змісту.7. Переконайтеся, що ваш профіль у соціальній мережі закритий від сторонніх (перевірте налаштування безпеки).8. Додавайте "у друзі" тільки тих, кого дійсно знаєте: навіть якщо це друзі ваших друзів, але особисто ви не знайомі, краще зайвий раз перестрахуватися.9. Вашим друзям слід питати вашого дозволу, перш ніж завантажувати фотографії з вами або позначати вас на фотографіях в соціальних мережах. Не бійтеся сказати їм про це, і самі теж дотримуйтесь цього правила.10. Не переходьте за посиланнями, прикріпленим в імейл-повідомленнях – безпечніше вводити адресу в рядок браузера самому.

Номер слайду 11

Список використаних джерел:1.https://pon.org.ua/novyny/7239-bezpeka-ditini-v-nternet-pro-scho-neobhdno-govoriti.html 2. https://loknya.krolevec-osvita.gov.ua/bezpeka-ditej-v-interneti-10-26-27-05-03-2021/

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Інкл
Додано
14 червня 2023
Переглядів
266
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку