"Безпека праці моїх батьків – моє щасливе майбутнє!" Презентація

Про матеріал
Безпека праці моїх батьків – моє щасливе майбутнє! Мета: - привернути увагу учнів до існуючих суспільних проблем у сфері охорони праці; - сформувати свідомість учнів щодо важливості дотримання норм і правил безпеки в процесі трудової діяльності Ваших батьків та Вас самих у майбутньому, як засобу збереження життя і здоров’я; - виховувати культуру безпечної праці на виробництвах України у молоді як майбутніх роботодавців та працівників.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Безпека праці моїх батьків – моє щасливе майбутнє

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Основні поняття: Безпека праці – це стан умов праці, при якому відсутній виробничий травматизм. Охорона праці – це система заходів, яка направлена на збереження здоров’я людини.

Номер слайду 4

Цього могло б не статися!

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Статистичні дані МОП (Міжнародна організація праці) свідчать, що:кожні 3 хвилини внаслідок виробничої травми чи професійного захворювання в світі помирає одна людина;в Україні внаслідок травм кожні 5 годин помирає одна людина;кожної секунди в світі на виробництві травмується 4 особи; в Україні кожні 8 хвилин травмується одна людина; , кожного місяця в світі на роботі травмується така кількість людей, яка дорівнює населенню Парижа (близько 2 млн.чол.).

Номер слайду 7

Статистичні дані моп свідчать, що: В Україні близько 8 тис. дітей, які стали сиротами внаслідок загибелі батьків на виробництві. На їх утримання та сприяння адаптації до навколишнього середовища держава витрачає немалі кошти.

Номер слайду 8

Основні причини виробничого травматизму, % (за даними Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за 2019 рік)

Номер слайду 9

Безпека праці моїх батьків ­­­­­­­- моє щасливе майбутнєТОП-10 найнебезпечніших професій

Номер слайду 10

"Всі професії важливі, всі професії потрібні"Так співалось у радянській пісеньці. А до важливості потрібно додати небезпечність. Я вам розповім про десять найнебезпечніших професій.

Номер слайду 11

1. Рятувальник. За неофіційними даними лише за минулий 2019 рік в Україні загинуло 26 рятувальників!

Номер слайду 12

2. Міліціонер. З початку 1991 р. в Україні під час виконання службових обов'язків загинуло 1177 працівників міліції, понад 6 тисяч поранено.

Номер слайду 13

3. Лікар. Поодинокі випадки інфікування лікарів від пацієнтів досить часто висвітлюються в пресі. Та ніхто не знає достеменно, скільки реально захворіло лікарів, і на які хвороби під час виконання своїх прямих обов'язків.

Номер слайду 14

4. Шахтару світі щорічно гинуть більше 10 тисяч добувачів вугілля.

Номер слайду 15

5. Таксист. За неофіційними даними за роки незалежності близько 50 українських таксистів загинули на робочому місці

Номер слайду 16

6. Касир. Офіційних даних щодо загибелі касирів на робочих місцях надати наразі ніхто не може. За неофіційними даними, з 2000 р. зафіксовано 6 смертей касирів на робочому місці.stroke.colorstroke.onfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 17

7. Охоронець. За даними неофіційної статистики на робочому місці з 2005 р. загинуло 3 інкасатори, 8 сторожів та 2 охоронники.

Номер слайду 18

8. Будівельник. Достеменно порахувати, скільки наших співвітчизників загинуло безпосередньо під час виконання професійних обов'язків, не вдалося - головним чином, будівельники гинуть за кордоном.

Номер слайду 19

9. Лісоруб

Номер слайду 20

10. Рибалка

Номер слайду 21

Стоматолог З першого погляду стоматолог це безпечна професія. Але багато причин, які показують, що це не зовсім безпечна професія.

Номер слайду 22

НЕБЕЗПЕКАМожна заразитися від пацієнта через кров. Використання ультрафіолетового випромінювання для закріплення фотополімерної пломби. МОРАЛЬНИЙ ТИСК ЧЕРЕЗ ПЕРЕЖИВАННЯ, ЩОБ НЕ ПОМИЛИТИСЬ І НЕ ЗРОБИТИ ПАЦІЄНТУ БОЛЯЧЕ

Номер слайду 23

НЕБЕЗПЕКАВдихання пилу від обробки зубів.(Вдихається і через маску, але не в таких кількостях). Весь час перебування у зігнутому і не зручному положенні, що є шкідливим для хребта.

Номер слайду 24

Отже, не всі професії є безпечними. Деякі здаються безпечними на перший погляд але, якщо розібратись, то виходить навпаки.

Номер слайду 25

Поже́жник — працівник пожежної охорони. Гасить пожежі, рятує і евакуює людей, а також запобігає подібним випадкам. Пожежник повинен знати правила надання першої медичної допомоги, володіти міцною психікою, високою стресостійкістю. Пожежник

Номер слайду 26

Інвентар пожежника

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Шановні батьки!«Бережіть здоров’я та життя своє – це запорука щасливого майбутнього Ваших дітей»

Номер слайду 30

щаслива родина

Номер слайду 31

Дякую за увагу

pptx
Додано
1 травня 2020
Переглядів
1605
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку