Бібліо – глобус «Країнами Європи»

Про матеріал
Європа – дивовижний континент з багатою історією. Століттями Європа була роз’єднана через постійні війни та протиріччя. Але вже більше 50 років 27 країн Європи об’єдналися на основі спільних людських і демократичних цінностей в Європейський Союз, співпрацюють одна з одною, живуть у єдності та дружбі для того, щоб зробити світ кращим – досягати стабільності, миру та процвітання.
Перегляд файлу

 

Бібліо – глобус

«Країнами Європи»

 

 

C:\Users\Медведь\Desktop\День Європи 1\Мультимедія\1496476813_015.jpg

 

Сценарій заходу

 

Зала урочисто прикрашена

Лунає гімн Євросоюзу, на екран проектується  стяг Євросоюзу

Виходять ведучі

Ведуча 1: Усім присутнім на нашому святі доброго дня, радості і миру!

Ведуча 2: Ми раді вітати Вас сьогодні на святкуванні Дня Європи!

Ведуча 1: Відзначення Дня Європи в Україні − це важливий крок у зміцненні України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.

Ведуча 2: Адже з 2003 року, враховуючи стратегічний курс України на зближення з країнами Європейського Союзу, відповідно до Указу Президента щорічно в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи.

Фонова музика , виходять хлопчик та дівчинка
Хлопчик:
Єднає нас, людей, планета,
Яка у Всесвіті одна,
І той, хто близько чи далеко,
Тобі мов брат або сестра.

Дівчинка:
Нам разом на землі цій жити,
Любити й мріяти, будувати, творити,
Щоб зберегти її, ми мусимо щось робити,
Ми мусимо діяти – не тільки говорити.

Хлопчик:
Що можу я? Один – мізерно мало!
Так разом – сила чимала.
Від кожного залежить, щоб не стала
Вже завтра іншою земля.

 

 

 

Дівчинка:
Куточків різних на землі багато
Європа серед них – найкраща над усім,
Бо саме тут нас народила мати!

Дівчинка та хлопчик разом:
Європа – наш великий спільний дім!

Ведуча 1: «Моя любов до Вітчизни не примушує мене заплющувати очі на досягнення іноземців. Навпаки, чим більш намагаюся збагатити мою країну скарбами, здобутими не з її надр», - так сказав Вольтер, і ми не можемо не погодитися з цією думкою. Щоб рухатися вперед, потрібно не лише любити Батьківщину, а й  знати та поважати своїх сусідів. А ще – вивчати їхній досвід розбудови громадянського суспільства.
Ведуча 2: Шановні друзі, ми раді вас вітати у цьому залі та пропонуємо вам пригодницьку подорож деякими країнами Європейського союзу.

Ведуча 1: Під час нашої захопливої подорожі ми дізнаємось багато цікавого про Європейські країни.

Хлопчик: Сухі рядки в енциклопедії повідомляють нам про площу Європи, населення, місце розташування…

Дівчинка: Що ти! Європа – це багаторічна історія, досвід, політичні, духовні традиції європейських народів.

Хлопчик:  От би познайомитися, а ще краще побувати десь.

Дівчинка: Так у чому справа?! Сідаймо до автобусу і помчимо до наших сусідів.

Ведуча 1: Отже, друзі, влаштовуйтесь зручніше. Рушаймо! Пісню заспіваймо!

На екрані кліп «Колеса автобуса крутяться»

Ведучі разом з дітьми співають пісню

Ведуча 1: Наша перша зупинка в Польщі.

На екрані фотографія Польщі слайд № 1

Ведуча 1: Польща – країна в центральній Європі, одна з великих європейських держав. Західна найближча сусідка  України. Столиця Польщі – Варшава – місто традицій і сучасності. Польща багата пам’ятниками архітектури, національними стравами, культурою, музикою, художньою керамікою, тканинами та склом. Усі пам’ятають польське прислів’я: «Пийте, їжте й ослабте свій пасок». Поляки – гостинні люди і пригощають усіх, «чим хата багата».

Ведуча 2: Народна одежина різноманітна і яскрава. Жінки мають широкі, прикрашені мереживом спідниці, сорочки та безрукавки. Чоловіки – короткі сорочки з льону і суконні білі штани. Польський національний костюм прикрашений вишиванкою, аплікацією. Особливо полюбляють одягатися у свято дожинків – свято врожаю, а ще святкують Маслянку, варять за старовинними рецептами каші, печуть калачі та короваї.

Відео ролик Польща

Хлопчик: Мені сподобалося. Дуже цікава країна. А ще кудись можемо помандрувати?
Дівчинка: Звісно. Рушаймо до Угорщини!

На екрані фотографія Угорщини слайд № 1

Ведуча 2: Угорщина – одна з наймальовничіших держав Центральної Європи з багатою історією, величезним культурним спадщиною і працьовитим, життєрадісним, привітним народом. 

Дата заснування Угорщини 896 рік! Це одна з найдавніших країн Європи....  Столиця Угорщини – Будапешт,  дуже красиве і пізнавальне місто.

Угорщина славиться своїми гарячими витоками. Термальні води, на основі яких створюються спа - курорти, дуже користуються попитом і йдуть своїм корінням в історичне минуле. А сама незвичайна знаходиться в місті Мішкольц. Там така купальня зроблена у вигляді печери і наповнена, природно, термальною водою. 

Ведуча1: А давайте розглянемо пам'ятки Угорщини! 

Угорське озеро Хевіз - найбільше в Європі тепловодне термальне озеро.

Слайд № 2

Рибальський бастіон є одним з найвідоміших архітектурних споруд Будапешта і відноситься до числа найбільш популярних пам'яток столиці Угорщини. Він входить до переліку об'єктів, будівництво яких було приурочено до 1000-річчя здобуття угорцями своєї історичної батьківщини, що відзначалася в кінці XIX століття.

Слайд № 3

Королівський палац у Будапешті - старовинна резиденція правителів Угорщини, яку називають також Будайської фортецею або Будайським замком. Величезний палац є однією із знакових архітектурних пам'яток угорської столиці. Разом з прилеглими набережними і парадним проспектом Андраші він включений ЮНЕСКО до пнрнліку Всесвітніх спадщин.

Слайд № 4

Відео ролик Угорщина

Дівчинка: Яка гарна країна, які чудові краєвиди, хочу там побувати колись.

Хлопчик:  А далі куди ми помандруємо?

Дівчинка: Давайте відвідаємо Грецію?

На екрані фотографія Греції  слайд № 1

Ведуча 1:
Друзі, нас вітає сонячна Греція. Країна, у якій «є все». Країна з багатою історичною спадщиною з виключно природною красою. Столиця цієї держави названа на честь грецької богині Афіни.

Афіни – найдавніше місто світу, мегаполіс з 4-мільйонним населенням, заснований приблизно в 7 тисячолітті до нашої ери.

Ведуча2: Греція –  це батьківщина таких видатних особистостей, як Гомер і Піфагор, Софокл і Демокріт, Аристотель та Платон.
Ведуча 1:

А ще Греція – це загадкові гори, прекрасні острови, золотий пісок, чисте, блакитне море та найдавніші пам’ятки цивілізації .

Відео ролик Греція

Дівчинка: Скільки нового ми дізналися, скільки цікавого побачили!!!

Хлопчик: І не кажи! У мене такий чудовий настрій, що аж танцювати захотілось!

Ведуча 2: Чудова думка. Я маю для вас одну чудову грецьку пісеньку. Підводьтесь зі своїх місць та повторюйте за нами рухи.

Пісня Шин-шин

Дівчинка: А у нас  попереду вже  нова держава!

Хлопчик: А де ми знаходимось?

На екрані фотографія Італії слайд № 1

Ведуча 1: А знаходимось ми  у дивовижний країні, в якій переплелися історія і сучасність, різні епохи і багата культурна спадщина, традиції і самобутність. Пам'ятники старовини часів Риму, чаруюча романтика Венеції, горбиста панорама Тоскани, південні схили Альп, чудова природа, сонце, море, повітря - все це Італія!

 

Ведуча 2: Італія має унікальне географічне розташування в центральній частині Середземномор'я, вона стала колискою європейської цивілізації. Тут, на Апеннінах, зародилася давня Римська імперія, що дала світу знаменитих вчених, талановитих художників і найбільше число пам'яток, що склали золотий фонд Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Ведуча 1: Італію населяє чудовий народ, відомий своїм гарячим південним темпераментом, відкритістю, гостинністю, дивовижною товариськістю, невимушеністю і гостинністю. Хтось влучно підмітив, що кожен італієць - це «театр одного актора», маючи на увазі, що жителям країни притаманні індивідуальність, вільний стиль в одязі, неповторна жестикуляція, емоційність.

Ведуча 2: Здається, що італійці абсолютно вільні і роблять тільки те, що їм подобається. І чи варто дивуватися, що сюди, на південь Європи, туристів притягує наче магнітом. Для мандрівників в Італії є все, що тільки душа забажає: велика кількість цікавих місць, відмінні пляжі, чудові траси, різноманітна і незрівнянно смачна кухня.

Відео ролик Італія

Дівчинка: А тепер я пропоную помандрувати до країни світової моди.

Хлопчик:  Чудова думка! Завжди мріяв побачити Францію.

На екрані фотографія Франції  слайд № 1

Ведуча1: Франція – це одна з найцікавіших країн світу, яка багата своєю історією та культурою, загадково-казковими пейзажами і затишними містами. Столиця Франції – місто Париж, який  має титул найелегантнішої столиці світу і є центром світової моди. Праобразом Будинку високої моди вважають ательє Леура, кравця епохи Наполеона Бонапарта, який створював сукні, капелюхи й парфуми. Монополію на звання «висока мода» має лише Франція, де існує Паризький синдикат високої моди, що входить до Федерації високої моди, прет-а-порте і творців моди. 

Ведуча 2: Франція — це не тільки Париж, найромантичніша столиця в світі. Це ще й безкраї лавандові поля, і древня історія, і тисячі пам’ятників культури, і чарівна мова. У цій країні кожен може знайти щось таке, що змусить його закохатися в неї раз і назавжди. У Франції об'єднано безліч дивовижних місць: відомі замки долини Луари, Нормандія, неповторне Лазурне узбережжя, таємнича Корсика і, як же без них, елітні альпійські гірськолижні курорти.

Відео ролик Франція

Хлопчик: Дивовижно!

Дівчинка: Так! І дуже захопливо? А до якої ще країни ти хотів би потрапити?
Хлопчик: До Великої Британії.

На екрані фотографія Англії  слайд № 1

Ведуча 1: Вівсянка, пудинг, ланч і чай, футбол, Шекспір, Ньютон, гурт  «Бітлз», Леді Ді – це все про країну непорушних традицій і сучасних поглядів на життя. Англія відрізняється неймовірною терпимістю до всього нового та трепетним відношенням до всього раніше  завойованого. Можна багато говорити про всі переваги, але кожний знайде для себе те, до чого лежить душа… Адже Англія – це держава яка може зацікавити та полонити будь-кого.
Ведуча 2: Романтики із задоволенням відвідають середньовічні фортеці, замки та палаци, любителі таїнств і загадок можуть доторкнутися до найвищої споруди на землі та підзарядитися космічною енергією, географи гідно оцінять природні багатства країни, ну а історики будуть раді знайомству з місциною, де відбувалася промислова революція. Лондон, Манчестер, Лідс, Бірмінгем, Темза, Британський музей, Свято квітів, Букінгемський палац – це все Англія.

Відео ролик Англія

Ведуча 1: Друзі, як багато цікавого ми побачили! Їдьмо далі?  А з пісенькою їхати буде веселіше! Пропонуємо вам підвестись зі своїх стільців та трохи потанцювати.

Пісня If Youre Happy and You Know It

На екрані фотографія Швеція слайд № 1

Хлопчик: Дивіться, а нас вже зустрічає нова країна!
Дівчинка: І як називається ця країна?

 

Ведуча 1:   Друзі, ми з вами потрапили до Швеції. Це п'ята за величиною держава Європи, що займає східну і південну частини Скандинавського півострова і омивається Балтійським морем. Швеція входить в топ-10 країн з найвищим індексом людського розвитку: тут відмінні умови для життя і роботи, розвинена система освіти і непогана екологічна обстановка.

Ведуча 2:  Швеція це –  країна з конституційною монархією. Як і в більшості подібних держав, король тут символічна і шановна, але мало що вирішальна фігура, оскільки влада в країні належить Державній раді на чолі з прем'єр-міністром.

Ведуча 1:  Природа Швеції – по-справжньому багата і унікальна! Країна наділена природною красою і визначними пам'ятками - зелені поля з півдня країни, сувора тундра Лапландії, зелені горби заходу і лісисті скелі Норботтена, мальовничі острови і шхери півдня і спокійні береги Ботнічної затоки, величезна озерна система і безліч диких тварин.

Відео ролик Швеція

На екрані фотографія Україна слайд № 1

Ведуча 1: Хлопчики та дівчатка, ми з вами здійснили чудову та пізнавальну подорож країнами Євросоюзу та повернулись до нашої рідної неньки - України. Для нас вона - найдорожча, бо тут ми народились, живемо, тут проходить наше дитинство. Нема кращого неба, ніж небо України: у ньому є особиста зоря кожного з нас, яка завжди буде вказувати нам шлях до істини.

 Ведуча 2: Україна – це наша земля, рідний край з багатовіковою історією, мальовничою природою, чарівною піснею, талановитими, працьовитими людьми.

Дівчинка:  

Є багато країн на землі,

В них озера, річки і долини.

Є країни великі й малі,

Та найкраща завжди – Батьківщина.

Хлопчик:

Є багато квіток запашних,

Кожна квітка красу свою має.

Та гарніші завжди поміж них

Ті, що квітнуть у рідному краї.

 

Дівчинка:  

Є багато пташок голосних,

Любі, милі нам співи пташині,

Та завжди наймилішими з них

Будуть ті, що у рідному краї.

Хлопчик:

І тому найдорожчою нам

Є і буде у кожну хвилину

Серед інших країн лиш одна –

Дорога нам усім Україна!

 

На екрані фотографія Україна слайд № 2

Ведуча 1: Хлопчики та дівчатка,  наша держава може з впевненістю просуватися до єдиного європейського простору, бо здатна зробити вагомий внесок у розбудову нової об'єднаної Європи.

Ведуча 2: Україна, маючи великий природний, економічний, культурний, інтелектуальний потенціал, спроможна посісти належне місце серед народів Європи і світу в цілому. Кожен крок до Європи — це нові можливості для мільйонів українців.  Ведуча 1: Любі діти, Ви — майбутнє України. Тож своїми знаннями, працею, здобутками підносьте її культуру, своїми досягненнями славте її і крокуйте до Європи.

Ведуча2: Дякуємо Вам за увагу і до нових зустрічей!

Лунає пісня «Це моя земля, це моя країна» 

docx
Додано
25 серпня 2020
Переглядів
462
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку