БПД сьогодні: час — діяти!

Про матеріал
БПД або безоплатна правова допомога сьогодні. Саме ця тема стала поштовхом до жвавого обговорення та проведення рольової гри учасників гуртка «Школа успіху» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради спільно із 9-класниками 126-ї школи з нагоди міжнародного дня прав людини. Леонід ГАПЄЄВ, керівник гуртка «Школа успіху» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради, член Національної спілки журналістів України
Перегляд файлу

БПД сьогодні:

час — діяти!

БПД або безоплатна правова допомога сьогодні. Саме ця тема стала поштовхом до жвавого обговорення та проведення рольової гри учасників гуртка «Школа успіху» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради спільно із 9-класниками 126-ї школи з нагоди міжнародного дня прав людини.

Актуальні знання молодь сприймала у доступній ігровій формі. Клієнт звернувся до центру БПД, йому за конкурсом призначили безоплатно адвоката від держави. А ще викликали представника державного органу для вирішення проблеми у сфері порушених прав споживачів…

Для того, щоби молодь краще сприймала інформацію на своєму віковому рівні, спеціально запрошені автори-гуртківці Іван Качмала і Марина Харченко долучилися до інтерактивного спілкування з аудиторією. Деякі з присутніх встигли створити невеличкі гумористичні малюнки олівцями на різні правові теми, що спонукають до певних роздумів. І, на авершення, Марина Харченко показала присутнім свій спеціально створений креативний авторський малюнок-колаж, що має назву «Права дитини». А також провела бліц-опитування присутніх на тему побаченого сюжету.

Висновок маємо дуже простий: БПД сьогодні як система дійсно працює. Звичайно, є досягнення і проблеми, плюси та мінуси в їхній роботі. Але ж ми не створюємо ідеальної моделі держави. А практично спонукаємо до того, як правильно діяти у різних проблемних правових ситуаціях.

Леонід ГАПЄЄВ,

керівник гуртка «Школа успіху» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради,

член Національної спілки журналістів України

doc
Додав(-ла)
гапєєв леонід
Додано
17 червня 2021
Переглядів
333
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку