Брежнєв Леонід Ілліч

Про матеріал
Леонід Ілліч Брежнєв — радянський державний і партійний діяч. Член ЦК КПУ. Член ЦК КПРС. Перший секретар ЦК КПРС, Генеральний секретар ЦК КПРС. Голова Президії Верховної Ради СРСР у 1960—1964 і 1977—1982 роках. Депутат Верховної Ради УРСР 2-го скликання. Депутат Верховної Ради СРСР 3—10-го скликань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Брежнєв Леонід Ілліч. Шик Богдан Мт-11

Номер слайду 2

Катя какашка. Леонід Ілліч Брежнєв народився 19 грудня 1906 року в селі Кам'янське Катеринославської губернії. Батько — Ілля Якович, Мать — Наталія Денисівна. У 1915 Брежнєв вступає у нульовий клас класичної гімназії. Брежнєв закінчує трудову школу. Леонід Брежнєв вступає 1923 році в комсомол. Знайомиться зі своєю майбутньою дружиною Вікторією Петрівною Денисовою.

Номер слайду 3

У 1927 році Брежнєв закінчує Курський технікум. Брежнєв займає посаду землевпорядника на Уралі. Пізніше був заступником завідувача Уральським обласним земельним управлінням. У 1928 Брежнєв і Денисова одружуються. Через рік у них народжується дочка Галина. У 1931 році вступає у ВКП. Леонід Ілліч у 1935 році отримує диплом Дніпродзержинського металургійного інституту. В 1938 році Леонід Ілліч призначають завідувачем відділом Дніпропетровського обкому ВКП, рік потому отримує місце секретаря в цій же організації.

Номер слайду 4

Велика Вітчизняна Війна - в цей період Брежнєв займає ряд керівних посад: заступник начальника Політуправління 4-го Українського фронту, начальник політвідділу 18-ї армії, та інші... Закінчує війну в званні генерал-майора. Бойових нагород у Брежнєва було небагато для генерала: два ордени Червоного Прапора, орден Червоної Зірки, орден Богдана Хмельницького і дві медалі.

Номер слайду 5

У 1950 році Леонід Ілліч стає депутатом Верховної Ради СРСР, в липні цього ж року - 1-м секретарем ЦК КП Молдавії. У жовтні 1952 року - Брежнєв отримує посаду секретаря ЦК КПРС, стає членом ЦК і кандидатом у члени Президії ЦК. Після смерті Сталіна стрімка кар'єра Леоніда Ілліча на час перервалася. Він був знижений на посаді і став 1-м заступником начальника Головного політичного управління Радянської армії і флота. В 1954 році направляється до Казахстану для підняття цілини. Брежнєв послідовно займає посади 2-го і 1-го секретаря ЦК КП республіки.

Номер слайду 6

У лютому 1956 року Леонід Ілліч знову стає секретарем ЦК. Після Брежнєв стає кандидатом, а роком пізніше членом Президії ЦК КПРС. На цій посаді Леонід Ілліч керує наукомісткими галузями промисловості, у тому числі освоєнням космосу.

Номер слайду 7

Впевнений у відданості Брежнєва, Хрущов призначає його головою Президії Верховної Ради СРСР. Леоніду Іллічу в 1961 році присвоєно звання Героя соціалістичної праці. Брежнєв, не без підтримки Хрущова, в третій раз отримує місце секретаря ЦК КПРС. Проте рік потому стає одним з організаторів зміщення Хрущова. У 1966 році Брежнєву вперше присвоєно звання Героя Радянського Союзу. Йому вона присвоювалося чотири рази, у 1976, 1978 і 1981 роках. Крім того, Брежнєв є кавалером ордена Перемоги.

Номер слайду 8

Кінець 1960-х - початок 1970-х років - у Брежнєва серйозні проблеми зі здоров'ям. Починаючи з цього часу при ньому постійно чергували лікарі. Звання маршала СРСР Леоніду Іллічу Брежнєву присвоєно в 1976 році. У цьому ж році він вперше переживає клінічну смерть. Лікарі зуміли «повернути» главу держави, але його мислення, мова і міміка були порушені. Леонід Ілліч переніс кілька інфарктів та інсультів, і зі стану клінічної смерті лікарі виводили його не один раз.

Номер слайду 9

7 листопада 1982 року Брежнєв приймає парад на трибуні Мавзолею. Преса відзначає, що він виглядає краще, ніж зазвичай. Але кілька годин стояння на холоді виявилися фатальними. І 10 листопада 1982 року Леонід Ілліч Брежнєв помирає в Москві.

Номер слайду 10

Дякую за увагу!

pptx
Додав(-ла)
Шик Богдан
Додано
3 березня 2023
Переглядів
1334
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку