Урок "США в 1921-1939 рр."

Про матеріал
Навчальний матеріал в допомогу розкриття уроку "США в 1921-1939 рр." В презентації описано період в США "Велика депресія" та роль Рузвельта у подолання її наслідків.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Новий курс”. Франклін Делано Рузвельт

Номер слайду 2

Коли Франклін Рузвельт прийшов до влади:американці були в розпачі ніхто не міг отримати кредит страждав аграрний секторфермери не могли продати свою продукціюбезробіття сягнуло 25%серія пилевих бурь (англ. dust bowl) завдала аграріям колосальних збитків позичальники тисячами втрачали права на землю та нерухомість

Номер слайду 3

«Новий курс» — це одна з найбільш відо­мих і ефективних реформ. Ф. Рузвельт провів у життя більше реформ, ніж обіцяв під час передвиборної кампанії. Уже 9 березня було скликано спеціальну сесію Конгресу США і протягом 100 днів закладено основи політики «Нового курсу».

Номер слайду 4

Вирішальним у виборах 1933 р. став соціально-політичний фактор. Президентом США було обрано Франкліна Делано Рузвельта (1882—1945), який запропонував для виходу з кризи комплекс реформ — "Новий курс" (під такою назвою уві­йшли в історію широкомасштабні реформи Ф. Рузвельта).

Номер слайду 5

Перші 100 днів. Проведення державно-монополістичного регулювання економіки

Номер слайду 6

Заступивши на посаду, Рузвельт закликав країну до «сміливих і наполегливих експериментів», до пошуку «нових способів подолання труднощів». Президент неодноразово заявляв своє кредо:«Головне - пробувати що-небудь»

Номер слайду 7

Порятунок грошової, банківської, кредитної системи

Номер слайду 8

“Оздоровлення” промисловості, сільського господарства та торгівлі

Номер слайду 9

Другий “Новий курс”1935 – 1940 рр.

Номер слайду 10

Розпочався зі звернення Франкліна Рузвельта до Конгресу 4 січня 1935 р. в якому він запропонував створити систему соціального страхування та збільшити обсяги громадських робіт для безробітних. Найпродуктивнішою щодо прийняття рішень виявилась середина 1935 р.

Номер слайду 11

Другий “Новий курс”Цілком сприймав реалії ринкової економіки, заснованої на підприємницькій ініціатив. Регулювання аграрного сектору. Регулювання сільськогосподарської діяльностіЗаконодавче запровадження і значне розширення соціальних прав і гарантій найманих працівників

Номер слайду 12

Рецесія 1937 року вторгнення в сферу освіти; вторгнення в охорону здоров'я; витрати федерального уряду зросли більш ніж удвічі; скорочення бюджету. розглядався замах на Конституцію США;

Номер слайду 13

Критика “Нового курсу”Заходи уряду Рузвельта в області сільського господарства сприяли його концентрації і розоренню дрібних фермерів. Початок діяльності президента співпав із закінченням світової економічної кризи. Інші країни вийшли з кризи без яких-небудь спеціальних заходів, подібних до «Нового Курсу». Найбільші монополісти США, після того, як пройшла вища точка кризи і почалося економічне пожвавлення, виступили проти антикризового законодавства Рузвельта. у 1935—1936 рр. на вимогу монополій Верховний Суд США скасував закони про діяльність НІРА і ААА. Спроба капіталістичного планування у вигляді «Нового Курсу» виявилася неспроможною.«Американська ліга свободи» критикувала за придушення свободи підприємництва та нарощування державного боргу.

Номер слайду 14

До самого початку Другої світової війни успіхи «Нового курсу» мали дуже відносний характер, і лише викликане війною зростання військових замовлень, мілітаризація економіки, ленд-ліз, мобілізація значної частини контингенту робітників і фермерів в армію ліквідували недовантаженість промислових підприємств і безробіття. Вони дозволили підняти добробут тих, хто працював на покриття військових потреб і союзницьких зобов'язань.

Номер слайду 15

Наслідки. Почав працювати соціальний захист. Зменшення кількості банків. Працевлаштування більшості безробітних. Девальвація долара

pptx
Додано
5 березня 2023
Переглядів
256
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку