Будь обережним на дорозі!

Про матеріал

Будь обережним на дорозі! Подбайте про безпеку дітей на дорозі! Початок осені – красивий і одночасно сумний день. Вже закінчилася безтурботна літня пора. У студентів та школярів розпочався новий навчальний рік. Для когось осінь – це час романтики і прогулянок, а інші в цей час сумують за літом. Відбувся перший тиждень навчання у закладах освіти.

А це означає що на вулицях міст та селищ знову побільшає маленьких пішоходів.

Пам'ятаймо – безпека наших дітей насамперед залежить від дотримання правил дорожнього руху.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Будь обережним на дорозі!Підготувала: Класний керівник 6 класу Чернівського ЗЗСО І-ІІІст. ім. Т. Г. Шевченка. Федевич М. ПМи зразкові пішоходи!А ви зразкові водії?Подбайте про безпеку дітей на дорозі!2021-2022 н.р

Номер слайду 2

Початок осені – красивий і одночасно сумний день. Вже закінчилася безтурботна літня пора. У студентів та школярів розпочався новий навчальний рік. Для когось осінь – це час романтики і прогулянок, а інші в цей час сумують за літом. Відбувся перший тиждень навчання у закладах освіти. А це означає що на вулицях міст та селищ знову побільшає маленьких пішоходів. Пам’ятаймо – безпека наших дітей насамперед залежить від дотримання правил дорожнього руху.

Номер слайду 3

Рух- це життя, сказав філософ древній. Це шлях до того, щоб пізнати світ. Дорожній рух- це складова прогресу. Що формувався довгі сотні літ. Дорожній рух- це швидкість в плині часу. Дорожній рух- це зручність для людини Без правих строгих він є небезпечнимІ пам'ятати слід про це щоднини

Номер слайду 4

Номер слайду 5

​Подорож у країну Дорожніх знаків

Номер слайду 6

Добрий друг наш -знак дорожній Ставиться не так собі. Як подруджиться з ним кожен, Допоможе він тобі, Щоб не трапилося всяке Шанувати треба знаки На дорозі небезпечно Тож обачним будь доречно Руху правила єдині Знати їх усі повинні. Шануватимуть їх люди- Скрізь тоді порядок буде!

Номер слайду 7

Учасники дорожнього руху. Ми з вами щодня перебуваємо в ролі учасника дорожнього руху. Переходимо дорогу – ми пішоходи, рухаємося міським транспортом – пасажири, а якщо маємо власний транспорт, то час від часу стаємо водіями (або ваші батьки). Для виконання цих ролей ми повинні знати правила дорожнього руху, та засоби його регулювання.

Номер слайду 8

Безпека дітей перш за все залежить від нас. Освітянам,батькам варто нагадати дітям правила безпечної поведінки. Так само відповідальними потрібно бути і водіям. Будьте особливо обережні під час руху біля шкіл та дитячих садочків,  неухильно дотримуйтесь правил дорожнього руху

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

переходьте дорогу тільки по пішохідних переходах, а на перехрестях - по лініях тротуарів, інакше дитина звикне переходити, де прийдеться; виходячи на дорогу, припиняйте розмови. Дитина повинна звикнути, що під час переходу дороги розмовляти не можна;очікуючи автобус або таксі, стійте разом із дітьми тільки на посадкових майданчиках, а якщо вони відсутні, - тільки на тротуарі чи узбіччі.підходьте для посадки до дверей транспортного засобу після повної його зупинки. Дитина, як і дорослий, може оступитися і попасти під колесо.навчіть дитину бути уважною в зоні зупинки, бо це небезпечне місце для дитини. Автобус, який стоїть, зменшує оглядовість дороги в цій зоні, крім цього, пішоходи тут частіше поспішають і можуть виштовхнути дитину на дорогу.

Номер слайду 13

Пам’ятаймо!Усі мають пам’ятати, Що на дорозі не варто жартувати. У грі повторимо ми правила дорожні І будемо завжди всі обережні.

Номер слайду 14

Нормативний документ, який встановлює порядок дорожнього руху на всій території України… правила дорожнього руху

Номер слайду 15

Частина дороги, призначена для руху пішоходів через проїжджу частину… пішохідний перехід Особа, яка керує транспортним засобом… водій

Номер слайду 16

 Написи та лінії на проїжджій частині… дорожня розмітка Пристрій для регулювання руху в певних напрямках… світлофор

Номер слайду 17

Для введення обмежень в русі застосовують … заборонні дорожні знаки. Загальною ознакою попереджувальних дорожніх знаків є … трикутник з червоною облямівкою та білим фоном

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Транспорт, який стоїть обходити тільки… позаду. Учасниками дорожнього руху є: водій, пішохід та… пасажир. Пильнуй життя ,а не смартфон!

Номер слайду 20

Перехід дороги. Види переходів. Пішоходи повинні переходити проїжджу часину вулиці по пішохідних переходах. Переходи бувають наземні, підземні, надземні. Наземні - це ділянка проїжджої частини. Надземні - це перехід над проїжджою частиною.

Номер слайду 21

Особливості руху пішоходів за складних дорожніх умов Коли туман, опади, ожеледь, то виникають складні дорожні умови. Так, на слизькій чи мокрій дорозі значно погіршується гальмовий шлях транспортного засобу, це може призвести до наїзду на пішоходів. Окрім того, пішоходів може засліпити світло фар автомобілів. Щоб уникнути травмування, необхідно: переходити тільки тоді, коли впевнений, що транспорт знаходиться на достатній відстані; не можна переходити дорогу в місцях, де вона має круті повороти;

Номер слайду 22

у темний час потурбуватися, щоб виділити себе на проїжджій частині чи узбіччі (блискучі предмети, предмети білого кольору). При переході дороги в умовах недостатньої видимості необхідно оцінити дорожню ситуацію ліворуч і праворуч. І тільки переконавшись у безпеці, переходити дорогу.

Номер слайду 23

Правила для велосипедистів. Рухатись по дорозі на велосипеді дозволяється особам, які досягли 14-річного віку. Велосипеди мають бути обладнані звуковим сигналом і світловідбивачами. Для руху затемна - включити ліхтар (фару). Водії велосипедів, рухаючись групами, повинні їхати один за одним, щоб не заважати іншим учасникам руху.

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Велосипедистам забороняється: керувати велосипедом з несправним гальмом; рухатись по дорогах для автомобілів, якщо поруч є велосипедна доріжка; рухатись по тротуарах і пішохідних дорогах (крім дітей до 7-и років під наглядом дорослих); під час руху триматися за інший транспортний засіб;Велосипедистам забороняється: їздити, не тримаючись за кермо, знімати ноги з педалей; буксирувати велосипеди; перевозити пасажирів на велосипеді (за винятком дітей до 7-и років на додатковому сидінні).

Номер слайду 26

Пам’ятайте: Пішохід має право на перевагу під час переходу проїзної частини позначеними не регульованими пішохідними переходами (зебра та ін.), а також регульованими переходами за наявності на те відповідного сигналу регулювальника чи світлофора.

Номер слайду 27

Дорослим нагадуємоособливо слід дотримуватися правил перевезення пасажирів, зокрема дітей, адже забороняється перевозити дітей, зріст яких менше 145 см або тих, що не досягли 12-річного віку, – у транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки, без використання спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу; на передньому сидінні легкового автомобіля – без використання зазначених спеціальних засобів; на задньому сидінні мотоцикла та мопеда, дітей до 16-річного віку в кузові будь-якого вантажного автомобіля, а також організовані групи дітей у темну пору доби.

Номер слайду 28

Пам’ятка  безпеки для учнів. Перебуваючи на вулиці й ставши учасником дорожньо-транспортного руху, слід чітко виконувати правила дорожнього руху:рухатися по тротуарах і пішохідних доріжках, притримуючись правого боку;за межами населених пунктів, рухаючись узбіччям чи краєм проїжджої частини, йти назустріч руху транспортних засобів;переходити проїжджу частину тільки по пішохідних переходах, зокрема, підземних і наземних, а у разі їх відсутності – на перехрестях по лініях тротуарів або узбіч;у місцях із регулюваними рухами, слід керуватися тільки сигналами регулювальника чи світлофора;виходити на проїжджу частину із-за транспортних засобів, упевнившись, що не наближаються інші транспортні засоби;чекати на транспортний засіб тільки на посадкових майданчиках (зупинках), тротуарах, узбіччях, не створюючи перешкод для дорожнього руху;у разі наближення транспортного засобу з увімкненим проблисковим маячком червоного або синього кольору, чи спеціальним звуковим сигналом, треба утриматися від переходу проїжджої частини або негайно залишити її;категорично заборонено вибігати на проїжджу частину, влаштовувати на ній або поблизу неї ігри, переходити проїжджу частину поза пішохідним переходом або встанов місцями;по проїжджій дорозі на велосипеді рухатися можна тільки дітям, які досягли 14-ти років; мопеди й велосипеди мають бути обладнанні звуковим сигналом та світлоповертачами; слід чітко дотримуватися правил дорожнього руху;водіям мопедів і велосипедів заборонено: керувати транспортом із несправним гальмом і звуковим сигналом, у темну пору доби; рухатися по автомагістралях, коли поряд є велосипедна доріжка; рухатися по тротуарах і пішохідних доріжках; їздити не тримаючись за кермо та знімати ноги з педалей; перевозити пасажирів; буксирувати інші транспортні засоби;заборонено виїжджати на проїжджу частину на інших засобах для катання (скейтборд, самокат, ролики тощо), обирати місце для катання слід на дитячих майданчиках;учні, користуючись транспортним засобом, повинні сидіти або стояти тільки в призначених для цього місцях, тримаючись за поручні або інші пристосуваннядітям заборонено перебувати поблизу залізничних колій без супроводу дорослих;учні повинні виконувати зазначені правила, а також інші Правила дорожнього руху України

Номер слайду 29

Пам’ятайте про це!Аби діти почувалися в дорожньому русі безпечно, недостатньо зусиль лише правоохоронців і освітян. Для цього потрібна свідома підтримка суспільства і власний приклад виконання правил дорослими. Пам’ятайте про це!

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
9 вересня 2021
Переглядів
1788
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку