Буклет "Глосарій хмарних технологій"

Про матеріал
В даний час все більшої популярності набувають «хмарні технології». Це пов’язано з бурхливим розвитком Інтернету і супутніх технологій. Глосарій допоможе ознайомитися з деякими поняттями хмарних технологій.
Перегляд файлу

Хостинг — це сервіс з надання простору для розміщення сайту на сервері. Хостери або хостинг-провайдери - це компанії, які продають дані послуги і піклуються про безвідмовної роботи сайту 24 години на добу. 

Веб-сервіс (англ. web service) - ідентифікована веб-адресою програмна система зі стандартизованими інтерфейсами. Веб-служби можуть взаємодіяти один з одним і зі сторонніми додатками за допомогою повідомлень, заснованих на певних протоколах.

Драйвер (англ. driver, укр. водій, керівник)  комп'ютерна програма, за допомогою якої операційна система отримує доступ до певного приладу чи частини апаратного забезпечення.

Бра́узер, також переглядач, вебпереглядач, вебоглядач, вебнавігатор (англ. browser МФА: [ˈbraʊ̯zɚ])  програмне забезпечення для комп'ютера або іншого електронного пристрою, як правило, під'єднаного до Інтернету, що дає можливість користувачеві взаємодіяти з текстом, малюнками або іншою інформацією на гіпертекстовій вебсторінці. 

нтерфейс (від англ. Interface — поверхня розділу, перегородка) — сукупність засобів, методів і правил взаємодії (управління, контролю і т. д.) між елементами системи. 

Коллаборация (сотрудничество) — процесс совместной деятельности в какой-либо сфере двух и более людей или организаций для достижения общих целей, при которой происходит обмен знаниями, обучение и достижение согласия (консенсуса).

Коопера́ція (лат. cooperatio) — це форма організації економічної діяльності людей і організацій для спільного досягнення загальних цілей або задоволення потреб. Використовується також для позначення характеру економічних та політичних взаємин.

Комунікація — це процес обміну інформацією (фактами, ідеями, поглядами, емоціями тощо) між двома або більше особами. Колаборація — процес спільної діяльності, наприклад в інтелектуальній сфері, двох і більше осіб або організацій для досягнення спільних цілей, при якому відбувається обмін знаннями, навчання і досягнення згоди. Як правило, цей процес вимагає наявності керівного органу, при цьому форма керівництва може бути і суспільної при співпраці рівноправних членів децентралізованого співтовариства. Вважається, що учасники колаборації можуть отримати більше можливостей досягнення успіху в умовах конкуренції за обмежені ресурси. Кооперація ― (лат. cooperatio) співробітництво, взаємозв'язок людей у процесах їх діяльності.

Віртуальний кабінет - це створене за допомогою хмарних технологій місце для колаборації, комунікації та кооперації вчителів та учнів з метою підвищення якості освіти та розвитку здібностей учнів. Окремим компонентом навчального середовища виступає віртуальний клас для проведення он–лайн навчання учнів [3]

Постачальник послуг Інтернету (англ. Internet Service Provider, ISP), також провайдер послуг Інтернету, надавач послуг Інтернету, Інтернет-провайдер (від англ. to provide — забезпечувати, надавати доступ) — організація, яка надає послуги доступу та передачі (інформації) певними інформаційними каналами.

Онлайн (англ. online, від англ. on line — «на лінії», «на зв'язку», «у мережі») — слово або частина складних слів, що позначає перебування в мережі, здійснення дій в Інтернеті в режимі реального часу.

Офлайн – поза мережею, не на зв’язку, не активний.

Тра́фік (англ. traffic  «рух», «транспорт», «торгівля») — узагальнений термін, яким позначають інтенсивність руху, транспортування; потік навантаження на комунікаційну систему (звернення, кількість переданих за одиницю часу пакетів або повідомлень) в різних системах, мережах, в тому числі телекомунікаційних та транспортних мережах, а також обсяг переданих або прийнятих даних.

ні́мок екра́на[1] (англ. screenshot, скриншот [2], зняток[3]) — зображення, отримане комп'ютером, що зображує дійсно те, що бачить користувач на екрані монітора. Це зображення створене із запису видимих елементів екрана комп'ютера або іншого візуального пристрою виведення інформації. 

 

 

 

 

 

 

Хостинг -

 

 

Браузер -

 

 

Драйвер -

 

 

 

Віртуальний кабінет

 

 

 

це створене за допомогою хмарних технологій місце для колаборації, комунікації та кооперації вчителів та учнів з метою підвищення якості освіти та розвитку здібностей учнів.

 

комп'ютерна програма, за допомогою якої операційна система отримує доступ до певного приладу чи частини апаратного забезпечення.

 

програмне забезпечення для комп'ютера або іншого електронного пристрою, як правило, під'єднаного до Інтернету, що дає можливість користувачеві взаємодіяти з текстом, малюнками або іншою інформацією на гіпертекстовій вебсторінці. 

 

це сервіс з надання простору для розміщення сайту на сервері.

 

 

 

 

Інтерфейс  -

 

Колоборація -

 

 

 

Кооперація -

 

 

 

Комунікація -

 

 

 

це процес обміну інформацією (фактами, ідеями, поглядами, емоціями тощо) між двома або більше особами.

 

процес спільної діяльності, наприклад в інтелектуальній сфері, двох і більше осіб або організацій для досягнення спільних цілей, при якому відбувається обмін знаннями, навчання і досягнення згоди.

 

співробітництво, взаємозв'язок людей у процесах їх діяльності.

 

 

сукупність засобів, методів і правил взаємодії (управління, контролю і т. д.) між елементами системи. 

 

 

 

 

Провайдер  -

 

 

Онлайн -

 

 

 

Офлайн -

 

Трафік –

 

Скріншот -

 

 

слово або частина складних слів, що позначає перебування в мережі, здійснення дій в Інтернеті в режимі реального часу.

 

потік навантаження на комунікаційну систему (звернення, кількість переданих за одиницю часу пакетів або повідомлень) в різних системах, мережах, в тому числі телекомунікаційних та транспортних мережах, а також обсяг переданих або прийнятих даних.

 

зображення, отримане комп'ютером, що зображує дійсно те, що бачить користувач на екрані монітора.

 

організація, яка надає послуги доступу та передачі (інформації) певними інформаційними каналами.

 

поза мережею, не на зв’язку, не активний.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Анкета-запит

ПІП_______________________________________________________________

Заклад, в якому працюю_____________________________________________

Класс _____________________________________________________________

Оберіть захід, який для вас є актуальним.

  1. Інтерактивне заняття з елементами тренінгу «Професійна компетентність педагога»
  2. Семінар-практикум «Організація дистанційного навчання засобами Googl Classroom»
  3. Практикум «Метод компетентнісного навчання «Шість цеглинок»»
  4. Аукціон педагогічних ідей «Розвитор критичного мислення молодших школярів»
  5. Тренінг «Педагогіка партнерства як ключовий компонент Нової української школи»
  6. Обмін досвідом «НУШ. Перші сходинки разом з учнями 3 класів»
  7. Майстер-клас «Ранкові зустрічі в умовах карантину»
  8. Семінар «Інтеграція в освітньому процесі. Інтегрований навчальний день, тиждень»
  9.  

 

docx
Додано
1 листопада 2021
Переглядів
311
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку