Буклет на тему: "Зброя масового винищування молоді"

Про матеріал
В даному буклеті міститься коротка та змістовна інформаціїя щодо висвітлення питання профілактики шкідливих звичок
Перегляд файлу

Деякі обставини - неприємності в родині, школі, почуття самотності, ізольованості, зустріч з приятелями, які пропонують тобі добре розважитись - можуть привести тебе до вибору:спробувати наркотики, чи відмовитись?

Ця мить може визначити все твоє подальше життя. В тебе є право самому вирішувати, станеш ти вживати наркотики, чи ні, але важливо, щоб цей вибір був свідомим.

Проінформована людина з меншою вірогідністю може потрапити в біду, тому тобі було б доцільно познайомитись із деякими фактами.

Як наркотики впливають на твій організм?

"План"

(гашиш, марихуана)

1 доза = 1 пачка цигарок. Впливає на настрій та процес мислення, призводить до виникнення слабких галюцинацій. Спричиняє емфізему та рак легенів, дефекти розвитку у новонароджених, формує потяг до більш сильних наркотиків.

Інгалянти

Авіаційний клей, бензин, ефір, розріджувачі та аерозолі виділяють речовини, що призводять до стану, близького до алкогольної інтоксикації, їх вживання призводить до необоротного пошкодження нервової системи, мозку, легенів, кісткового мозку та печінки. Можлива смерть через задушення.

Депресанти

До цієї категорії належать ліки, що застосовуються для розслаблення або заспокоєння нервової системи. їх вживання може призвести до нестачі кисню в крові.

Перебільшення дози спричиняє утруднення дихання, серцеву недостатність та смерть. Сумісне вживання депресантів та алкоголю - найрозповсюджена причина смертей від перебільшення дози.

В чому головна небезпека наркотиків?

  •            Залежність від них формується дуже швидко, тому, почавши експериментувати з наркотиками, можна не помітити, як станеться біда.
  •            Наркоман потрапляє в абсолютну залежність від наркотику - все його життя починає обертатись навколо чергової дози, за ради якої він пожертвує своїми дітьми, родиною, роботою, друзями - чим завгодно.
  •            Наркотики - це нелегальний товар, якість якого ніхто не контролює, тому вони часто містять шкідливі та отруйні речовини в небезпечних дозах.
  •            Наркомани, що використовують шприци, наражаються на небезпеку СНІД, багатьох інших хвороб тому, що часто використовують шприци та голки сумісно. Існує велика небезпека того, що в кров потрапить невелика кількість повітря -цього достатньо для зупинки серця та загибелі мозку.
  •            Біля 90% смертей наркоманів пов'язані із передозуванням - це часто трапляється, коли наркотики вживають разом із алкоголем чи снодійним - тоді "звичайна" доза може стати смертельною. На протязі 2-3 років здоров'я наркомана руйнується - тіло покривається абсцесами, язвами, в нього згнивають зуби, як правило, він отримує численні захворювання, в т.ч. ВІЛ/СНІД.
  •            Наркоман ш видко деградує як особистість, відбуваються психічні розлади.

Чому трапляється, що деякі підлітки погоджуються спробувати наркотики?

  •            Ще Сенека казав:" Доля веде тих, хто знає, чого він хоче, та волочить тих, хто цього не знає". Тому саме ті, у кого немає мети в житті, поваги до себе самого, погоджується на таку пропозицію.
  •            Наркомафія отримує від продажу наркотиків шалені гроші, тому вона активно "підсаджує на голку" всіх, хто піддається впливу. Коли тобі запропонують безкоштовну "дозу" - добре подумай, що це означає.
  •            Під впливом алкоголю, "плану" чи "екстазі" людина втрачає контроль над своєю поведінкою, тому вона може погодитись на пропозицію спробувати "тяжкі" наркотики. Ось в чому велика небезпека цих "початкових" наркотиків.
  •            Пропозиція спробувати наркотики може поступити від друзів з твоєї компанії. Якщо ти особистість, яка самостійно вирішує свою долю, ти можеш зробити власний вибір.
  •            Іноді можна почути думку: "Треба все спробувати". Це дуже цікаво - отримати нові гострі відчуття. Але чи обов'язково самому робити фатальні помилки, хіба ти не можеш навчитись на помилках інших?

Може статися, що тобі запропонують нові наркотики "екстазі", "фентазі" і ти почуєш, що це нібито абсолютно безпечно і залежності від них немає.

Це далеко не так - ці наркотики формують звичку до зміненого стану свідомості. Далі дуже швидко виникає потреба посилити свої відчуття - а це шлях до більш "тяжких" наркотиків.

 

 

Любий друже!

Поки ти ще не отримав свій перший (безкоштовний) укол "наркоти", зупинись та подумай –

це шлях до психіатричної лікарні, тюрми та могили.

Обери інше життя - тверезе.

У тебе попереду стільки днів, і кожен з них може бути щасливим!

ЗРОБИ СВІЙ ВИБІР НА КОРИСТЬ СВОГО ЗДОРОВ'Я!

 

 

 

 

Практичний психолог: Пастущак М.В.

Тел. 38-6-47

Бронницька СЗШ І-ІІ ступенів

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
1 квітня 2020
Переглядів
428
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку