Буклет "Ні - наркотичним речовинам!"

Про матеріал

Буклет з інформацією до уроків на тему " шкідливість наркотичних речовин"

Може використовуватись на виховних годинах, при викладенні теми на предметах хімія, біологія, основи Здоров'я.


Перегляд файлу

Якщо раніше «синтетики» надходили в Україну  в основному з Китаю, то за останні два роки більша їх частина, особливо мефедрон і N-метілефедрон, проводиться у нас в країні на так званих кухнях. Лабораторії стали компактніше і дрібніше, виявити їх стає складніше, але кількість вилучених синтетичних наркотиків зростає.

Існують ознаки, по яких можна запідозрити вживання наркотиків.

 - пропажа з дома грошей, речей; виявлення шприца (голки від нього) або невідомого порошку; - сліди від ін`єкції на внутрішній стороні передпліччя; - незвичайне збудження, балакучість, плутана мова; вузькі або розширені зіниці. При цьому однозначна відповідь про вживання наркотиків дає тільки присутність їх в біорідині - крові або сечі. Наявність або відсутність наркотика визначає спеціальне токсикологічне обстеження в лабораторії наркологічної медекспертизи. По аналізах визначаються доза і вид наркотика, наявність в крові антитіл до препарату. При цьому антитіла до марихуани можуть виявлятися в крові протягом місяця після вживання.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

 

 

Результат пошуку зображень за запитом "наркотики"Наркотики… цим збірним поняттям об'єднані різні речовини,  що по-різному діють на різних людей. Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) в широкому сенсі  визначила наркотик як "речовина або суміш речовин, відмінних від необхідних для нормальної життєдіяльності (подібно їжі), прийом яких тягне за собою зміну функціонування організму і, можливо, його структури".

З Вікепедії : Нарко́тик (від грец. narkoticos — той, що призводить до заціпеніння, одурманюючий) — субстанції природних чи штучних речовин, здатні викликати і фізичну залежність, і — психічну. Впливаючи на нервові центри головного мозку, наркотик може створювати підняття настрою, чи надмірну сонливість, хворобливу, незвичайну веселість — ейфорію, а іноді й порушення свідомості.

При цьому, наркотики знайомі людям вже декілька тисяч літ. Наркотики вживали люди різних культур, в різній меті: під час релігійних обрядів, для відновлення сил, для зміни свідомості, для зняття болю і неприємних відчуттів.

 

До наркотичних препаратів відносяться:

  • найнебезпечніші: героїн, морфій, опіум, амфетаміни типу метедріна та метамфетаміна, що вводяться як ін'єкція; кодеїн.
  • менш небезпечні : стимулятори амфетамінового типу: бензедрин і барбітурати;
  • Результат пошуку зображень за запитом "формула экстази"найменш небезпечні: канабіс; препарати амфетамінового типу пониженої активності, ЛСД.

Синтезовані препарати, наприклад екстезі, зазвичай є модифікаціями молекули амфетаміна, яку змінили, щоб обійти закон, а також для отримання додаткових ефектів, і можуть бути в багато разів сильнішими і небезпечними. Крек, форма кокаїну, був створений виробниками наркотиків на початку 1980-х. Результат пошуку зображень за запитом "формула амфетамина"

docx
Додано
22 жовтня 2018
Переглядів
1741
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку