Буклет "Поради правильного харчування "

Про матеріал

Правила здорового харчування

Вживана їжа повинна бути свіжою, краще щойно приготованою. Готувати відразу на кілька днів, хоча це і зручно, не рекомендується так як при розігріванні руйнуються вітаміни і утворюються шкідливі речовини.

Перегляд файлу

Харчові підприємства

Херсонщини 

                                                             Принципи розміщення підприємств 

"Херсонська кондитерська фабрика"

рибогосподарський кооператив

"Рибаки Херсона" Поради 

комбінат хлібопродуктів ДАК "Хліб

України" правильного 

підприємство "Генічеський солевий харчування 

     Галузі

   Райони розміщення

Принципи розміщення

Цукрова

Лісостеп

Сировинний

Борошно - круп'яна

Лісостеп та  степ

Сировинний

 

Хлібопекарська

повсюди

Споживацький

Кондитерська

Тростянець, Львів, Донецьк, Київ,

Споживацький

 

Молочна

повсюди

Споживацький

 

М'ясна

 

 

Великі міста

Споживацький та сировинний

 

Консервна

 

Степ, Крим

Сировинний

 

Масло- жирова

Степ, південь лісостепу

Сировинний

 

завод" підприємство "Гауда" товариство "Чумак"

Каланчацкий консервний завод товариство "Бериславський сирзавод"

товариство "Голопристанський винзавод"

товариство "Новокаховський завод

плавлених сирів" Харчова промисловість 

Правила здорового харчування 

1.            Вживана їжа повинна бути свіжою, краще щойно приготованою. Готувати відразу на кілька днів, хоча це і зручно, не рекомендується так як при розігріванні руйнуються вітаміни і утворюються шкідливі речовини. 

2.            Харчування має бути збалансованим і містити необхідну організму кількість білків, жирів і вуглеводів. Для здорової людини їх співвідношення має бути наступним: 15-20 % білків, 30 % жирів і 50-55 % вуглеводів. При деяких захворюваннях лікар може рекомендувати змінити це співвідношення. 

3.            Харчування повинно бути різноманітним. Довго вживати одне і те ж блюдо не варто.  

4.            Не можна поєднувати несумісні між собою продукти в один прийом їжі. Неприпустимі поєднання фруктів з крохмалями або білками, різних видів білків (м'яса, молока, бобових), рослинних і тваринних жирів. Десерт вживати також не рекомендується. В іншому випадку в кишечнику починаються процеси бродіння і гниття їжі, накопичуються токсини.  

5.            Обов'язково вживання в їжу сирих овочів і фруктів, так як вони більш багаті вітамінами і мікроелементами, а також прискорюють обмін речовин. 

6.            Їжу необхідно ретельно пережовувати. Так вона краще засвоюється, та й потрібна менша її кількість, що особливо важливо при надлишковій вазі. 

 

7.            Є продукти, споживання яких краще зменшити або зовсім виключити з раціону. До них відносять консерви,

 

pdf
Додано
29 червня 2018
Переглядів
1968
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку