Буклет "Пожежна безпека"

Про матеріал
В буклеті міститься інформаці,як діяти в надзвичайних ситуаціях. Створено для розповсюдження на виховних годинах, для учнів та батьків.
Перегляд файлу

Дії під час пожежі в транспорті

При пожежі в транспорті дії ті ж, але є кілька деталей:

Не чіпайте металеві предмети.

Використовуйте аварійний вихід, якщо двері заблоковані. Вибийте скло двома ногами, повиснувши на поручні. Використовуйте вогнегасник.

У потязі:

1. Помітивши загорання, повідомте про надзвичайну подію провіднику або зв'яжіться переговорним пристроєм з машиністом. Виконуйте отримані інструкції.

2. Якщо поговорити з персоналом не вдалося, перейдіть в сусідній вагон разом з іншими людьми і повідомте про пожежу іншим провідникам.

3. В крайньому випадку використовуйте стоп-кран і покиньте поїзд, що зупинився через двері або вікна, допомагаючи іншим пасажирам.

У метро:

C:\Users\Инфинити\Desktop\img_607_banner.jpg1. Якщо пожежа застане вас у вагоні метро – ​​спробуйте ліквідувати вогонь. Зачиніть вікна, дихайте через тканину, використовуйте вогнегасник або інші підручні засоби: щільний одяг і напої, що не містять спирт

2. По переговорному пристрою повідомте про ситуацію машиністу

3. Якщо вогонь вийде з-під контролю, відійдіть подалі від нього, опустіться вниз і чекайте зупинки. Не використовуйте стоп-кран: поїзд рухається на високій швидкості і ви швидко доберетеся до станції, де зможете отримати допомогу.

4. Якщо поїзд застрягне посеред тунелю, дочекайтеся повідомлення машиніста про те, що шляхи знеструмлені. Видавіть або розбийте вікна і покиньте вагон, допомагаючи іншим. Потім прямуйте між рейками в сторону руху поїзда.

 

Ганнівська загальноосвітня школа

І – ІІІ ступенів

C:\Users\Инфинити\Desktop\bgbg1.png

 

C:\Users\Инфинити\Desktop\4-2_31.jpg

 

C:\Users\Инфинити\Desktop\1425048160_guy.jpgC:\Users\Инфинити\Desktop\3-3.jpg

 

 

C:\Users\Инфинити\Desktop\Deti.jpg

 

 

 

 

 

 

При загрозі бойових дій.

- Закрийте штори або жалюзі (заклейте вікна паперовою стрічкою) для зниження ураження осколками скла. Вимкніть джерело живлення, закрийте воду і газ, загасіть пічне опалення.

- Візьміть документи, гроші і продукти, предмети першої необхідності, медичну аптечку.

- Негайно покиньте житлове приміщення, сховайтесь в підготовленому підвалі або найближчому укритті.

- Попередьте про небезпеку сусідів. Надайте допомогу старим і дітям.

- Без крайньої необхідності не залишайте безпечного місця перебування.

- Проявляйте крайню обережність, не піддавайтеся паніці.

2. Якщо стався вибух.

- Переконайтеся в тому, що ви не отримали значних травм.

- Заспокойтеся і уважно озирніться навколо, чи не існує загрози подальших обвалів і вибухів, які не звисає чи з руїн розбите скло, не потрібна комусь ваша допомога.

- Якщо є можливість - спокійно вийдіть з місця події. Якщо ви опинилися в завалі - періодично подавайте звукові сигнали. Пам'ятайте, що при низькій активності людина може протриматися без води п'ять діб.

- Виконуйте всі розпорядження рятувальника.

Якщо вас захопили злочинці як заручника і вашому життю і здоров'ю загрожує небезпека.

- Намагайтеся запам'ятовувати будь-яку інформацію (вік, зріст, голос, манеру розмовляти, звички і т.п.) про злочинців, що надалі може допомогти встановити їх місцезнаходження.

- При першій можливості намагайтеся повідомити про місце свого перебування рідним чи в міліцію.

- Намагайтеся бути розважливими, спокійними, по можливості миролюбними, оберігайте себе від непотрібного ризику.

- Якщо злочинці перебувають у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння, то намагайтеся максимально обмежити себе від спілкування з ними, так як їх дії можуть бути непередбачувані.

- Чи не підсилюйте агресивність злочинців непокорою, сваркою, зайвим опором.

- Виконуйте вимоги терористів, не створюючи конфліктних ситуацій, запитуйте дозволу переміщатися, сходити в туалет, відкрити сумочку і т.д.

- Уникайте будь-яких дискусій, особливо політичних, зі злочинцями, будьте, насамперед, уважними слухачами.

- Зберігайте свою честь і нічого не просіть, намагайтеся з'їдати все, що дають, незважаючи на те, що їжа може бути непривабливою.

- Якщо ви тривалий час перебуваєте поруч із злочинцями, постарайтеся встановити з ними контакт, викликати гуманні почуття і почати розмову, не наводячи їх до думки про те, що ви хочете щось вивідати.

- Не дозволяйте собі падати духом, використовуйте будь-яку можливість поговорити з самим собою про свої надії, проблеми.

 

 

 

docx
Додано
13 квітня 2019
Переглядів
2519
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку