Буклет Торгівля людьми? Як запобігти!

Про матеріал

Буклет був розроблений до акції " 16 днів проти насильства". Буклет " Торгівля людьми? Як запобігти?. Матеріал для роздаткового матеріалу. Підготовлено практичним психологом Полюхович Г.П.

Перегляд файлу

 

  • Якщо тебе схопили і утримують, спробуй познайомитися з такими ж, як і ти. Домовся з ними про спільні дії.

 

  • Не вживай алкоголь та наркотики. Це може спричинити залежність і тобі буде важко відновити свої сили. Якщо ти вживаєш алкоголь чи наркотики, то ймовірність стати жертвою людей, які будуть використовувати тебе як живий товар, зростає. Ти будеш залежати від них, і тобі буде важче повернутися до іншого, кращого життя.

 

  • Постійно думай, що все закінчиться добре, тебе звільнять або ти втечеш. Згадай своїх близьких, приємні моменти життя – це допоможе побороти тимчасові негаразди, з якими ти зіткнувся/ зіткнулася.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Найближчого відділення поліції або зателефонуй за номером 102.
  • Психолога, соціального педагога або вчителів твого закладу.
  • Представників центрів соціальних служб для сім»ї, дітей та молоді.
  • Батькам, друзів чи знайомих, яким ти  довіряєш, передавши їм всю інформацію, де ти чи твої друзі знаходяться.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Підготувала

Практичний психолог          Полюхович Г.П.

 

 

Стати жертвою торгівців людьми може бути будь – яка людина, незалежно від статі, освіти чи соціального стану.

 

  1. Дуже поширена торгівля дівчатами та жінками для сексуальної експлуатації, тяжкої роботи ( насильницького використання в полі чи в домашньому господарстві, догляді за психічнохворими), примусово народження дитини чи шлюбу.

 

  1. останнім часом значно зростає торгівля хлопцями та чоловіками з метою сексуальної експлуатації. Непоодинокі випадки, коли протягом дня хлопці та чоловіки виконують тяжку працю, а вночі піддаються сексуальній експлуатації.

 

  1. все більшого поширення набуває торгівля дітьми, мета якої – педофілія (дитяча порнографія, дитячий сексуальний туризм тощо) і це стосується як дівчат, так і хлопців.

 

  1. Крім того, як хлопців, так і дівчат можуть примушувати до дій з метою використання у збройних конфліктах або злочинній діяльності.

 

  1. Однією із найбільш поширених форм торгівлі людьми, після трудової експлуатації та сексуального рабства, є примусове жебракування.

 

  1. Хлопці, і дівчата можуть бути втягнуті в торгівлю людьми для вилучення та трансплантації органів або для проведення різних видів дослідів.

 

 

 

  • Дій обережно і впевнено, спробуй попередити правоохоронців чи своїх друзів про те, що ти став / стала жертвою торгівлі людьми.

 

  • Спробуй зателефонувати чи передати повідомлення про себе через когось.

 

  • Спробуй бути актором чи акторкою і грай на почуттях людей, які тебе утримують (розказуй вигадані сльозливі історії, проси вийти чи поспілкуватись з рідними, плач).

 

  • Не виказуй агресії щодо торгівців людьми, оскільки  це може спричинити побиття, зґвалтування, жорстоке поводження з тобою чи, навіть, смерть.
doc
Додано
19 січня 2018
Переглядів
2089
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку