БУКЛЕТ "Весняні первоцвіти "

Про матеріал

Кожної весни ви бачите, як в переходах, просто на вулицях чи зупинках, люди торгують букетиками конвалій, барвінку, пролісків… Ми закликаємо всіх свідомих громадян не купувати первоцвіт!

Перегляд файлу

Шановні діти !

Кожної весни ви бачите, як в переходах, просто на вулицях чи зупинках, люди торгують букетиками конвалій, барвінку, пролісків… Ми закликаємо всіх свідомих громадян не купувати первоцвіт! Зривання первоцвіту наносить невиправну шкоду українській фауні – адже рослини не встигають розмножуватися і їх, з кожним роком, стає все менше! Вже за кілька десятиліть наші улюблені перші весняні квіти можуть зникнути взагалі. Чому? Давайте розглянемо найпростіший приклад з конваліями. Чи бачили ви коли-небудь плоди конвалії? Спробуйте завітати до лісу на початку червня. Якщо ніхто не зривав конвалії навесні, ви побачите маленькі ягідки, які утворилися замість квітів. З цих ягідок, згодом, дозріє насіння, яке сіється само собою. Щоб з цього насіння виросла квітуча конвалія потрібно від 6-ьох до 8-ох років!!! Самі розумієте, яку невиправну помилку роблять ті, хто зриває квітучу конвалію. Тож, будь ласка, прислухайтеся до порад  і не купуйте первоцвіт у продавців квітами та не зривайте його у власних цілях! Бережіть неповторну українську природу!

http://levko.info/wp-content/uploads/2012/07/konvaliya.jpg

Так є… Так може бути…

http://im6-tub-ua.yandex.net/i?id=108623486-19-72&n=21

https://pp.vk.me/c630228/v630228137/18e4f/nhsCo_GmPlQ.jpg

http://zakarpattya.net.ua/resized/images/20110405112625.jpg

 

http://cs315619.vk.me/v315619322/11918/ZuEEnE0L-Ow.jpg

 

Закони про збереження первоцвітів:

- Закон України “ Про охорону навколишнього природного середовища України ”

- Закон України “ Про Червону книгу України ”

- Закон України “ Про приєднання України до Конвенції 1979 року про охорону дикої флори та фауни та середовище існування в Європі ”

- Правила торгівлі на ринках .

- Кодекс України “ Про адміністративні правопорушення “ (ст. 88, 88-1, 90, 159, 160)

- Закон України “ Про рослинний світ “

Збережемо ці чудові дарунки природи!

Pictures

Рослини-первоцвіти нашого краю мають велике пізнавальне й естетичне значення. Жодний закон не в змозі вберегти та захистити природу без нас, без нашого усвідомлення її цінності. І найсуворіші засоби впливу на порушників природоохоронного законодавства не врятують природу від руйнування та знищення. Лише національна свідомість і внутрішня культура кожного з нас можуть посприяти цьому. Тож не будьмо байдужими, бережімо природу рідного краю!

ЗОШ-ІНТЕРНАТ І-ІІ ст.

м. ЖМЕРИНКИ

 

 

"Весняні   

  первоцвіти "

 

http://svitppt.com.ua/images/61/60770/770/img3.jpg

 

        Біла  Ірина  Георгіївна:вч. географії і біології

docx
Додано
27 червня 2018
Переглядів
2446
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку