Книжкова лабораторія змін "ЗІ СТОРІНОК У ЖИТТЯ" у ЗЗСО с. Мстишин.

Про матеріал

Книжкова лабораторія ЗЗСО с. Мстишин Луцького району Волинської області.

(Проект “Книжкові лабораторії змін “ЗІ СТОРІНОК У ЖИТТЯ” в освітянських спільнотах”)


Перегляд файлу

Книжкова лабораторія

ЗЗСО  с. Мстишин Луцького району Волинської області
(Проект “Книжкові лабораторії змін “ЗІ СТОРІНОК У ЖИТТЯ” 
в освітянських спільнотах”)

     Ініціатори проекту – Громадська спілка «Міжнародний інститут інтегрального розвитку», EdCamp Ukraine, Простір емоційного розвитку EMPATIA.pro та видання «Нова українська школа».

  Проект «Книжкові лабораторії змін «ЗІ СТОРІНОК У ЖИТТЯ» в освітянських спільнотах» має на меті залучити педагогів до читання літератури з розвитку, підсилити важливість читання та розвинути у педагогів особливу компетенцію використовувати отримані знання на практиці.

     Отож, наші перші враження від книжок…


     Книга «Карти» (оновлене видання)

Автор: Мізелінські Олександра та Даніель

Світлина від Наталії Довгополюк. Світлина від Наталії Довгополюк. Світлина від Наталії Довгополюк.
     Книга «Карти» (оновлене видання) - це книга, яку хочеться гортати, переглядати і знову гортати та дізнаватись про щось нове, захоплююче та цікаве. Книга – розглядалка, віммельбух, нім. Wimmelbilderbuch — «мерехтлива книжка» — розвивальна книжка-розглядалка для дітей з яскравими, деталізованими, максимально насиченими візуальною інформацією ілюстраціями. Такі книжки користуються великою популярністю в німецьких сім'ях. В Україну вони прийшли на початку 2000-х років – з Вікіпедії).
Книжка містить мінімум тексту, наповнена деталями і з першого погляду нагадує комікс. Кожна сторінка – це цікава та захоплююча подорож 58 країнами та 6 континентами. Використовуючи наповнення книги, вчитель має змогу захопити дітей цікавою розповіддю, а пізніше і самі учні можуть складати власні історії, придумувати сюжети, уявляти себе в ролі подорожуючих. 
     На кожній сторінці, де зображена країна, вказується її столиця, мова, кількість мешканців та площа. А безліч детальних зображень переносять у неймовірні куточки планети і заохочують побачити ще більше. Так, мандруючи Ісландією, є можливість поспостерігати за вулканами Бардарбунга та Гекла, помилуватися красою водоспаду Свартіфосс, познайомитись із зубаткою смугастою та поспостерігати за китами у Гренландському морі… Подорожуючи Фінляндією, ми побували в регіоні, який називають рукою і дізнались, що обриси цієї країни нагадують постать людини, а ще мали змогу відвідати будинок Мумі-тролів та здійснити 80-ти кілометровий піший маршрут Ведмежим колом на території національного парку Оуланка. Цікавою буде подорож Україною: тут відомі скульптори і космонавти, князі, поети та гетьмани, замки, славнозвісна реліктова Долина нарцисів та 1100-літній дуб Максима Залізняка, Сорочинський ярмарок та найдовша тролейбусна лінія в світі (Крим), трембіта, писанки та лялька-мотанка… 

     Отож, «Карти» - це книга пізнавального характеру, яка спонукатиме дітей до роздумів, висловлення власних думок, дослідницької діяльності пошукового характеру. 
     У нашій школі книга сподобалась усім: учням початкової та середньої школи, вчителям, батькам. 

РЕКОМЕНДУЄМО УСІМ ВІД МАЛОГО ДО ВЕЛИКОГО!

Наталія Довгополюк,

вчитель початкових класів, переможець проекту.

 

docx
Додано
28 червня 2018
Переглядів
660
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку