Буклет "Все про аскорбінку"

Про матеріал
В беклеті описано значення вітаміну С для організму людини, подані результи дослідження вмісту вітаміну С у овочевих і фруктових соках, дано рекомендації щодо його збереження у продуктах.
Перегляд файлу

Памʼятка  

«Як зберегти вітаміни в їжі»

Зберігати продукти необхідно за відсутності доступу повітря і світла у сухому і прохолодному місці;

Уникати металевого посуду, саме метал в першу чергу сприяє руйнуванню вітамінів;

Сушка овочів або фруктів практично «вбиває» в них всі корисні речовини, тому краще віддати перевагу іншим методам обробки продуктів;

Якщо ви хочете зберегти свіжі ягоди якомога довше, то найкраще їх заморозити  або просто протерти із звичайним цукром;

Для збереження вітаміну С в ягодах краще не робити з них варення, такий спосіб не робить продукти корисніштми, а скоріше навпаки;

Овочі найкраще варити в неочищеному і непорізаному вигляді,  так в

них зберігається найбільше вітамінів;

Віддавайте перевагу запіканню і

готуванню на пару, а не варінню, як прийнято вважати.

СВАТКІВСЬКИЙ ЗЗСО І-ІІІ

Адреса основного місця роботи:

с.Сватки, Гадяцький р-н, Полтавська обл.

 

 


Адреса електронної пошти:  hajduknadija1964@ukr.net

Сватківський ЗЗСО

 І—ІІІ ступенів

СВАТКІВСЬКИЙ ЗЗСО І-ІІІ

СТ.

Здоровʼя, - не все, але все без здоровʼя – ніщо.                

Сократ

Визначення вітаміну С  у

фруктових соках

 

 

 

 

Сватки - 2019

призведе до поліпшення. Яку хворобу не візьми: застуда або рак, гіпертонія або астма, у всіх цих випадках можна рекомендувати прийом цього вітаміну."

Роберт Аткінс, лікар-кардіолог 

Систематично надходити з їжею до організму дитини має вітамін С. Нестача в організмі цього вітаміну призводить до хворобливого стану, який проявляється підвищеною стомлюваністю, кровоточивістю ясен та зниженим опором організму до різноманітних захворювань.

Будь-яка хвороба підвищує потребу організму у вітаміні С. Ягоди, фрукти, овочі – основні джерела цього вітаміну. У великій кількості вітамін С (аскорбінова кислота) міститься в листяній зелені (качанна капуста, зелена цибуля, щавель, салат, смородина, кропива тощо). Багатими на зазначений вітамін є також фруктово-ягідні рослини: шипшина, чорна смородина, суниця, пізні сорти яблук, а також цитрусові культури (мандарин, апельсин, лимон, грейпфрут). В овочах

(картоплі, ріпі, помідорах, редисці тощо) вітаміну С міститься менше"

Результати досліджень

Вміст вітаміну С у фруктових соках торгових марок  України

   Вміст вітаміну С у свіжовижатих фруктових соках

Фрукти і ягоди

Вміст вітаміну С в мг/100мл соку

Ківі

232,9

Смородина чорна

105,3

Смородина червона

76,26

Грейпфрут

68,05

Апельсин

64,82

Малина

62,18

Мандарин

42,82

Лимон

35,2

Абрикос

26,1

Яблуко

25,22

Груша

13,49

Персик

7,04

Кавун

6,7

 

Овочі

Вміст вітаміну С в мг/100мл соку

Перець червоний

307,4

Часник

77,14

Цибуля

58,08

Морква

36,5

Капуста

32,85

Картопля

26,98

Помідори

23,17

Адреса основного місця роботи:

с.Сватки, Гадяцький р-н, Полтавська обл.

 

 

pdf
Пов’язані теми
Хімія, Інші матеріали
Додано
1 листопада 2019
Переглядів
493
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку