Буклет "Як створити буктрейлер"

Про матеріал

Всі ми звикли до звичайного способу зацікавити книгою - книжкової виставки. Це коли книги красиво стоять на поличках. Але зараз з'являються все нові і нові форми роботи в бібліотеках. Спочатку це були віртуальні виставки, а тепер це буктрейлер. В буклеті описані кроки створення буктрейлера.

Перегляд файлу

 

використовувати програму Sound Forge.

 

 

6. Заключний етап - відеомонтаж. Вирізати / склеїти кілька фрагментів відео, додати звукову доріжку, змінити розмір відео, накласти ефекти, переходи.

Очікувані результати:

В результаті буктрейлер можна рекламувати в Інтернеті, блогах, на форумах, у популярних соціальних мережах.

Чи можливо зацікавити читанням через буктрейлери – велике питання. Але вхопитися за цю ниточку все ж варто. Аджеце наша спільна справа – пробуджувати інтерес і любов до Книги. Не хочеться, щоб через якийсь час ми перетворилися на націю, яка вміє читати тільки податкову декларацію.

 

 

 

Список кориснихпосилань:

v  https://school-of-inspiration.ru/pamyatka-dlya-sozdaniya-buktrejlera

vhttps://biblio.lib.kherson.ua/buktreyler.htm.

v  https://tvoya1kniga.ru/kak-sdelat-buktreyler.

https://litakcent.com/2013/01/23/buktrejlery-vid-reklamy-do-novoho-vydu-mystectva/

Приклади буктрейлерів розміщено за посиланням:

        https://chtenie-21.ru/publications/booktrailer

        https://booktrailers.ru/

https://bosaksvitlana.blogspot.com/p/blog-page_44.html

 

                              ЛМШБ

C:\Users\User\Desktop\флешка\Блогер\P9110568.JPG 

 

 

Як створити буктрейлер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Підготувала завідувач Лука  - Мелешнівської шкільної бібліотеки Вітюк Н.М.

 

                        16 квітня 2018 р.

 

Всі ми звикли до звичайного способу зацікавити книгою - книжкової виставки. Це коли книги красиво стоять на поличках. Але зараз з'являються все нові і нові форми роботи в бібліотеках. Спочатку це були віртуальні виставки, а тепер це буктрейлер. Що ж це таке?

З англійської book - це книга, trailer - тягач, причіп, призначений для перевезення вантажів. Дослівний переклад: тягнути книгу на причепі. А простіше кажучи, буктрейлер - це короткий відеоролик за мотивами книги, кліп по книзі. Основне його завдання - яскраво і образно розповісти про книгу, зацікавити, заінтригувати читача, спонукати до читання.

Класифікаціїбуктрейлерів

За способом візуальноговтілення тексту буктрейлерибувають:

1) ігрові (міні-фільм за книгою);

2) неігрові (набірслайдівіз цитатами, ілюстраціями, книжковимирозворотами, малюнками, фотографіями і т. ін.);

3) анімаційні (мультфільм за книжкою).

За змістомбуктрейлерибувають:

1) розповідні (якіпрезентують основу сюжету твору).

2) атмосферні (передавальніосновнінастрої книги і читацькіемоції).

3) концептуальні (транслюютьключовіідеї та загальнусмисловуспрямованість тексту)

На сьогоднішній день жанр буктрейлеразробив великий крок вперед. Іззвичайнихпрезентацій в стиліPowerPointвінперетворився на справжнємистецтво. Як же створитибуктрейлер?

Порадизіствореннябуктрейлерів

1. Вибір книги для реклами. Мотивацій у виборі книг для створеннябуктрейлераможе бути безліч. Це реклама нових книг, просування книг-ювілярів, створеннябуктрейлерів, приурочених до дат і подій, є навітьбуктрейлеракнижковихвиставок. 5. Для роботи з відеопотрібновибратипрограму. Для початківцівможнавикористовуватипрограмуWindowsMovieMaker. Цяпрограма є на всіх ПК, так як входить в пакет MicrosoftWindows. ПрограмаMovieMakerздатнабрати і оброблятивідеофайли з цифровоївідеокамери, створюватиіззображень слайд-шоу, додавати до відео заготовки, титри, звук, вирізатинеобхідніфрагменти і склеюватиїх, створюючи при цьомуефектні переходи від фрагмента до фрагмента. Широко використовується для створеннякліпів, відеопрезентацій та обробкиаматорськоговідео.

2. Створеннясценарію до буктрейлера (продумати сюжет і написати текст). Сюжет - це основа Вашоговідеоролика, те, з чоговін буде складатися. Важливо внести інтригу і вибудувати сюжет таким чином, щобчитачевінеодміннозахотілосядізнатися, що ж буде далі. А дізнатисяцеможна, лише прочитавши книгу. Відеоролик не повинен бути довгим, не більше 3 хвилин, так як цеоптимальний час, щобутриматиувагуглядача - потенційногочитача.

3. Наступний етап роботи - необхідно підібрати картинки, відсканувати ілюстрації з книги, зняти своє відео або ж знайти відео з тематики в Інтернеті.

4. Записати озвучений текст, якщо це передбачено за сценарієм. Для запису і редагування звуку можна

docx
Додано
20 липня 2018
Переглядів
993
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку