Буктейлер "Роман Олесі Омельченко "Дивограй""

Про матеріал
У буктрейлері з 8 слайдів розповідається про суть історико-філософсько-фантастичного роману "Дивограй" Олесі Омельченко. Це віршований роман, події якого розгортаються від палеоліту до 5000-го року. Матеріал з літератури рідного краю стане доповненням творчого портрету поетеси. Рекомендовано вчителям української мови та літератури старших класів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Олеся Омельченко. Історико-філософсько-фантастичний роман-есе у віршах про рідний край “Дивограй”. Видавництво “Ліра”. 2017 р., 476 стор.

Номер слайду 2

Фарзац №1 до книги

Номер слайду 3

Фарзац №2 до книги

Номер слайду 4

«Дивограй» О. Омельченко – це споглядання дива рідної Дніпропетровщини, України з великими хронологічними зміщеннями минулого, сучасного й майбутнього, це поетична розповідь про дива Всекосмічного масштабу й застереження людству берегти Землю, щоб не загинула «в пеклі бездуховнім». «Дивограй» Олесі Омельченко – це постмодерністський роман, має декілька жанрових номінацій: історико-філософсько-фантастичний роман-есе, написаний декількома віршованими розмірами, позначений великими хронологічними зміщеннями минулого, сучасного й майбутнього. Він містить філософські роздуми-вкраплення, художні прийоми, підпорядковані, зображенню буття звичайної Людини, підпорядковані, за висновками Н. Бернадської, зображенню буття окремої людини, інколи – дуже гіркого, інколи – світлого, а найчастіше – з перетіканням одного в інше, проте саме такий підкреслено загальнолюдський вимір актуалізує минуле не з метою його чи то оцінити, чи то поетизувати, а радше ствердити теперішнє і надважливу думку про те, що людська особистість – найбільша цінність у світобудові. Біляцька В. П.доктор філологічних наук, професор кафедри філології та мовної комунікації Національного технічного університету«Дніпровська політехніка» (м. Дніпро) 

Номер слайду 5

Безперечно, її роман у віршах – новаторський, сміливий, має не лише пізнавальне значення, а і виховне, несе у собі потужній енергетичний заряд віри, прагнення до досконалості, вселяє надію, що Людина ніколи не буде переможена темними силами, якщо матиме у серці Бога і Любов. За цієї умови ніколи не може бути ніякого апокаліпсису. А. М. Поповський Доктор філологічних наук, професор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ не лише написав передмову до роману, але і виступив по телебаченню на презентації твору

Номер слайду 6

Ілюстрації до роману. Берегиня. Ольга – головна героїня роману

Номер слайду 7

Ілюстрації до роману. Амазонка. Купайло. Щедрий Вечір. Валерія Войтовича, художника, письменника, доцента, дослідника української міфології.

Номер слайду 8

Презентація роману “ДИВОГРАЙ”. Літературний музей “ПРИДНІПРОВ’Я” 2018 Виступ професора А. Поповського. Виступ професора В. БіляцькоїОлеся Омельченко і А. Поповський. Автори проекту: Р. Місюра, В. Кулик, О. Козлова

pptx
До підручника
Українська література (рівень стандарту, академічний) 11 клас (Авраменко О.М., Пахаренко В.І., Мовчан Р.В.)
Додано
20 березня 2021
Переглядів
334
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку