Булінг, звітна діяльність

Про матеріал
Звіт про запобігання та протидію булінгу. Робота класного керівника в протистоянні виникнення булінгу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

БУЛІНГ- проблема про, яку ми не маємо права мовчати

Номер слайду 2

Закон України «Про освіту» визначає булінг як «діяння учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, зокрема із застосуванням засобів електронних комунікацій, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи та такою особою стосовно інших .

Номер слайду 3

БУЛІНГ В УКРАЇНСЬКИХ ШКОЛАХВідповідно до дослідження ЮНІСЕФ, 67% дітей в Україні у віці від 11 до 17 років стикалися з проблемою булінгу, і з них 48% дітей нікому не розповідали про такі випадки. В основному дітей цькують за зовнішній вигляд, за те, як і що вони говорять та за те, що думають не так, як інші.

Номер слайду 4

ФОРМИ БУЛІНГУсловесні образи, глузування, обзивання, погрози;образливі жести або дії, наприклад, плювки;залякування за допомогою слів, загрозливих інтонацій, щоб змусити жертву щось зробити чи не зробити;ігнорування, відмова від спілкування, виключення із гри, бойкот;вимагання грошей, їжі, речей, умисного пошкодження особистого майна жертви;фізичне насилля (удари, щипки, штовхання, підніжки, викручування рук, будь-які інші дії, які заподіюють біль і навіть тілесні ушкодження);приниження за допомогою мобільних телефонів та інтернету (СМС-повідомлення, електронні листи, образливі репліки і коментарі у чатах і т.д.), поширення чуток і пліток.

Номер слайду 5

ВИДИ БУЛІНГУФізичне насильство найбільш помітне, однак складає менше третини випадків булінгу (штовхання, підніжки, зачіпання, бійки, ляпаси, пошкодження та знищення одягу та особистих речей жертви, а також погляди, жести, образливі рухи тіла та міміки обличчя). Економічний булінг – крадіжки, пошкодження чи знищення одягу та інших особистих речей жертви, вимагання грошей тощо. Психологічний булінг – принизливі погляди, жести, образливі рухи тіла, міміки обличчя, поширення образливих чуток, ізоляція, ігнорування, погрози, жарти, маніпуляції, шантаж тощо. Сексуальний булінг – принизливі погляди, жести, прізвиська та образи сексуального характеру, зйомки у переодягальнях, поширення образливих чуток, сексуальні погрози, жарти тощо. Кібербулінг – приниження за допомогою мобільних телефонів, інтернету, інших електронних пристроїв (пересилка неоднозначних фото, обзивання по телефону, знімання на відео бійок чи інших принижень і викладання відео в мережу інтернет, цькування через соціальні мережі).

Номер слайду 6

НАСЛІДКИ БУЛІНГУСтрах. Безсоння. Серйозні проблеми з серцем у хлопчиків. Анорексія і булімія у дівчаток. Низька самооцінка. Тривожність. Психосоматичні розлади. Суїцидальні нахили

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Профілактика булінгу в нашому ліцеїІндивідуальні бесіди із всіма учасниками булінгу, що проводяться класним керівником, майстром з в∕н. Тематичні тижні, виховні години, Періодичні анкетування учнів для своєчасного виявлення психологічного клімату в групі Антибулінгові тренінги всередині груп з психологом. Бесіди з працівниками соціальних служб та служб дітей та молоді. Зустрічі з працівниками правоохоронних органів.

Номер слайду 9

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Виховна робота
Додано
22 березня
Переглядів
62
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку