Бутерброди. Види та способи приготування.

Про матеріал
Розробка матеріалу для учнів 5 класу. При вивченні тем з приготування страв.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Бутерброди. Види та способи приготування

Номер слайду 2

Цікаво знати!Бутерброд – у перекладі з німецької мови ( бутер- масло, брод – хліб) буквально означає, як хліб з маслом. Для приготування бутербродів можна використовувати будь які інгредієнти в залежності від типу бутербродів.

Номер слайду 3

Види бутербродів. Відкриті: Прості;Складні;Холодні;Гарячі. Закриті: Сендвіч;Гамбургер;Закусочні: Канапе;Тарталетки;Бутерброди класифікують за певними групами. Способом приготування (Прості та складні)Температурою подачі ( Холодні та гарячі)Та за зовнішнім виглядом ( відкриті та закриті)

Номер слайду 4

Прості відкриті бутерброди. Звичні для нас у повсякденному житі. Готуються на білому чи житньому хлібові з використанням до 3 інгрідієнтів.

Номер слайду 5

Складні бутерброди. До складних бутербродів можна віднеси усі інші категорії приготування бутербродів. Складними називаються – ті які мають декілька процесів приготування , та кількість інгредієнтів більше 3.

Номер слайду 6

Закусочні. Закусочні – це святковий вид бутербродів, які мають невеличку форму та відрізняються своєю різноманітністю. Такі як Канапе та тарталетки.

Номер слайду 7

Гарячі бутерброди. Один із найулюбленіших видів бутербродів у всьому світі. Відрізняється своєю різноманітністю та способом приготування: На грилі;На пательні;У мікрохвильовій пічці;У духовій шафі. Температура подачі гарячих бутербродів 60°

Номер слайду 8

!!!!!! Під час готування бутербродів необхідно дотримувати правил безпечної праці при роботі з різальними інструментами:1. Працюючи з відкупорювальним ножем, тримати ніж від себе.2.  Передавати колючі, ріжучі інструменти рукояткою вперед.3.  Користуватися правильними прийомами роботи з ножем: різати продукти на спеціальних дошках, пальці лівої руки треба зігнути і тримати на деякій відстані від леза ножа.4.  Утримувати робоче місце в чистоті, не допускати його забруднення, своєчасно прибирати з підлоги розсипані продукти, розлиту воду.5.  Тримати ніж переважно від себе. Не тримати руку на лінії руху ножа.6.  Не допускати різких рухів ножем, тому що це може змінити напрямок ножа і привести до травми.7. . Не треба залишати ніж в оброблюваній сировині, напівфабрикатах, готових виробах або встромляти його в дошки, м'ясо і т.п.; розмахувати ножем і вказувати їм.8.  Працювати тільки зі справними інструментами ножами.

Номер слайду 9

Технологія приготування бутербродів:1.    нарізати хліб (товщина залежить від виду бутерброду)2.    подрібнити (нарізати, розм’яти тощо) підготовлені продукти, що входять до складу бутербродів.3.    намастити бутерброди маслом, маргарином, майонезом (якщо передбачено у рецепті). Під час намазування бутербродів шматочки хліба повинні лежати на дошці.4.    покласти на бутерброд шматочки ковбаси. Сиру, овочів чи інших продуктів. Продукти слід класти, щоб закрили усю поверхню скибки хліба.5.    прикрасити бутерброди шматочками сирих чи варених овочів, зеленню, тертим сиром, майонезом тощо.6.    блюдо чи тарілку покрити серветкою. Зверху розкласти бутерброди і подати готову закуску до столу.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Husieva Hanna
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 травня 2022
Переглядів
11177
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку