Види бутербродів. Відкриті: Прості;Складні;Холодні;Гарячі. Закриті: Сендвіч;Гамбургер;Закусочні: Канапе;Тарталетки;Бутерброди класифікують за певними групами. Способом приготування (Прості та складні)Температурою подачі ( Холодні та гарячі)Та за зовнішнім виглядом ( відкриті та закриті)
!!!!!! Під час готування бутербродів необхідно дотримувати правил безпечної праці при роботі з різальними інструментами:1. Працюючи з відкупорювальним ножем, тримати ніж від себе.2. Передавати колючі, ріжучі інструменти рукояткою вперед.3. Користуватися правильними прийомами роботи з ножем: різати продукти на спеціальних дошках, пальці лівої руки треба зігнути і тримати на деякій відстані від леза ножа.4. Утримувати робоче місце в чистоті, не допускати його забруднення, своєчасно прибирати з підлоги розсипані продукти, розлиту воду.5. Тримати ніж переважно від себе. Не тримати руку на лінії руху ножа.6. Не допускати різких рухів ножем, тому що це може змінити напрямок ножа і привести до травми.7. . Не треба залишати ніж в оброблюваній сировині, напівфабрикатах, готових виробах або встромляти його в дошки, м'ясо і т.п.; розмахувати ножем і вказувати їм.8. Працювати тільки зі справними інструментами ножами.
Технологія приготування бутербродів:1. нарізати хліб (товщина залежить від виду бутерброду)2. подрібнити (нарізати, розм’яти тощо) підготовлені продукти, що входять до складу бутербродів.3. намастити бутерброди маслом, маргарином, майонезом (якщо передбачено у рецепті). Під час намазування бутербродів шматочки хліба повинні лежати на дошці.4. покласти на бутерброд шматочки ковбаси. Сиру, овочів чи інших продуктів. Продукти слід класти, щоб закрили усю поверхню скибки хліба.5. прикрасити бутерброди шматочками сирих чи варених овочів, зеленню, тертим сиром, майонезом тощо.6. блюдо чи тарілку покрити серветкою. Зверху розкласти бутерброди і подати готову закуску до столу.