ЧАРІВНІ ДВЕРІ У СВЯТО ТВОРЧОСТІ

Про матеріал
Двері у свято творчості відчинено! Саме так можна упевнено сказати про цікаву екскурсію, яка відбулася у Центрі дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради, де кожен охочий зміг дізнатися про нові творчі колективи та їхніх педагогів-наставників, а ще про різні цікаві гуртки. Подвір’я Центру творчості радо зустріло школярів Холодногірського району. А деякі юні артисти, попри складні погодні умови, навіть вперше пройшли своєрідне «бойове хрещення», коли ні вітер, ні дощ не змогли стати перешкодою на шляху до втілення мрій для втілення сценічного задуму. Сценарій заходу розроблено молодим педагогом Ольгою Поленовою, яка зіграла головну роль Аліси. А допомагали їй у проведенні дійства акторки Ганна Ревізор та Маргарита Бардіян, які постійно сперечаючись за головні ролі Червоної та Білої Королев, усе-таки знайшли спільну мову. Бо головне  це увага публіки і зворотній звязок із глядачем…
Перегляд файлу

ЧАРІВНІ ДВЕРІ У СВЯТО ТВОРЧОСТІ

Двері у свято творчості відчинено! Саме так можна  упевнено сказати про цікаву екскурсію, яка відбулася у Центрі дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради, де кожен охочий зміг дізнатися про нові творчі колективи та їхніх педагогів-наставників, а ще про різні цікаві гуртки. Подвір’я Центру творчості радо зустріло школярів Холодногірського району. А деякі юні артисти, попри складні погодні умови, навіть вперше пройшли своєрідне «бойове хрещення», коли ні вітер, ні дощ не змогли стати перешкодою на шляху до втілення мрій для втілення сценічного задуму.

Сценарій заходу розроблено молодим педагогом Ольгою Поленовою, яка зіграла головну роль Аліси. А допомагали їй у проведенні дійства акторки Ганна Ревізор та Маргарита Бардіян, які постійно сперечаючись за головні ролі  Червоної та  Білої Королев, усе-таки знайшли спільну мову.  Бо головне це увага публіки і зворотній звязок із глядачем…

 

 А тепер уявіть собі таку картину. Площадка святково прикрашена та розділена на декілька зон. У першій зоні кожен гість має можливість зробити пам’ятне фото. Наступна зона – творчі майстер-класи від керівників гуртка «Образотворче мистецтво» та гуртка раннього розвитку дитини «Весела Карусель». Також у дійстві, залишаючись не помітними, так би мовити поза кадром, охочі школярі спробували себе в ролі юних кореспондентів, пройшовши невеличке анкетування з розвитку творчої особистості. Адже гурток «Точка зору» починається із того, щоби навчитися вільно мислити та висловлювати власну думку…

Лунає музика з казки Л. Керролла «Аліса в країні чудес». На майданчику  працюють Біла та Червона королеви, герої з відомої казки. Вирішуючи, хто ж найголовніша в країні чудес, Королеви сваряться. І поява Аліси дала свій результат: відчинилися двері у світ творчості. Тут ми зустрілися із різними учасниками дійства.

Один з мешканців країни чудес – це колектив "Power Dance". Він радо запрошує дітей будь-якого віку на заняття з сучасних та бальних танців, а ще на черлідінг. Наступні мешканці країни чудес    це вокальний колектив естрадної пісні «Мальва». (Керівник Мануйлова Тетяна Володимирівна – лауреат міжнародних та всеукраїнських фестивалів конкурсів з естрадного вокалу).

Не тільки школярі старших класів, а ще й дошкільнята цілком можуть відвідувати різні гуртки. Так, під час заходу ще ми змогли побачити, як на базі Центру творчості працювали керівники гуртка раннього розвитку дошкільнят  «Весела карусель»:  Попова Юліанна та Попова Анна. Підготовка до школи – важливий крок у розвитку Вашої дитини. Це перший етап навчання, і кожна деталь, кожен рух та звук Вашого малюка має значення в подальшому розвитку особистості.

Думаю, ті, хто був уважним, змогли також побачити неймовірну майстриню, керівника гуртка «Образотворче мистецтво» Кліменко Тетяну Олександрівну. «Образотворце мистецтво» -  це відображення художніх образів, створення неймовірних малюнків, виробів! Це справжня магія! Спробуйте самі…

Творчість є багатогранним явищем. І кожен може розвиватися у різних напрямках. Гості заходу також мали можливість безпосередньо поспілкуватися із керівником  гуртка «Точка зору» Гапєєвим Леонідом Володимировичем, переможцем всеукраїнських конкурсів із журналістики і правознавства, членом Національної спілки журналістів України. (Якщо ви хочете навчитися вільно мислити і грамотно висловлювати свої думки, активно розвивати свою особистість, знати нових друзів та однодумців, тоді Вам необхідно стати учасником гуртка).  А гурток «Здоровий спосіб життя» (керівник Єгорова Наталія Олександрівна, яка має авторську програму) теж допоможе створити життя більш змістовним та позитивним для сучасної молоді.

Дійство продовжилося іншими цікавими виступами. І порадували присутніх зразковий вокальний колектив «РУТА», керівник Шуть Тетяна Олегівна, танцювальний колектив «Експресія» - керівник Федорченко Тетяна Юріївна, зразковий колектив естрадно-спортивного танцю "МАСКАРАД"- керівник  Іванець Анастасія Сергіївна.

Чесно кажучи, важко розповісти усю цю історію одразу. Напевно, головними є враження глядачів та інтелектуальний і творчий потенціал педагогів, що є безперечно ознакою культурного розвитку суспільства.

Отож, насамкінець, хочеться подякувати усьому педагогічному колективу і керівництву закладу за небайдужість до наших дітей, адже кожен із них має можливості відвідувати різні гуртки.  Двері у творчість є відкритими.

Леонід Гапєєв,

керівник  гуртка «Точка зору»

 

doc
Додав(-ла)
гапєєв леонід
Додано
16 червня 2021
Переглядів
208
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку