Чи потрібен людині кумир?

Про матеріал
З’ясування позицій і переконання учасників; формувати ціннісне ставлення до себе та інших завдяки розвитку аргументованої позиції щодо можливих шляхів вияву індивідуальності у взаємодії між людьми.
Перегляд файлу

ЦЕНТРАЛЬНОУКРАЇНСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ПЕДАГОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ІМЕНІ ВОЛОДИМИРА ВИННИЧЕНКА

 

 

Кафедра педагогіки та менеджменту освіти

 

 

ІНДИВІДУАЛЬНЕ ТВОРЧЕ ЗАВДАННЯ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ «МЕТОДИКА ОРГАНІЗАЦІЇ ВИХОВНОЇ РОБОТИ»

 

 

ПЛАН-КОНСПЕКТ ДИСПУТУ

ТЕМА: ЧИ ПОТРІБЕН ЛЮДИНІ КУМИР

 

 

 

студента III курсу групи ФА18Б

 фіз.-мат. факультету

спеціальності 014 середня освіта
(фізика та англійська (мова і література))

Краузе Богдан Русланович

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кропивницький  – 2021

Мета заходу: З’ясування  позицій і переконання учасників; формувати ціннісне ставлення до себе та інших завдяки розвитку аргументованої позиції щодо можливих шляхів вияву індивідуальності у взаємодії  між людьми.

Завдання заходу:
1. Усвідомлення значення оптимального вибору кумира, як мотивацію для самовдосконалення та саморозвитку шляхом наслідування.
2. Розвинути почуття інтересу до вибору кумирів. Формувати захоплення значимими людьми які змогли досягнути успіху. Спонукати до аналізу дій, переконань та життєвих позицій кумирів.
3. Формулювати переконання в тому, що хороший приклад до наслідування дасть змогу досягти успіху, або поставлених цілей.
4. Розвинути уміння обґрунтовувати свою думку.
 

Форма проведення: дискусія

 

Обладнання і наочність:

 

Рекомендовані учням джерела інформації:

https://www.youtube.com/watch?v=7yplw9w3r34
http://www.youfrase.ru/aphorisme.php?theme=857
https://www.radiosvoboda.org/a/932462.html
https://ij.ogo.ua/suzh/kumiri-suchasnosti-hto-voni/
https://clck.ru/V8qfP


Дискусійні питання:

Кого можна назвати ідеальним прообразом для наслідування? Чи є ідеальний кумир?

Чи потрібен кумир в новітню еру технологій? Кого ви наслідуєте?

Ті хто кажуть, що не мають ніяких кумирів, кажуть правду чи підсвідомо себе обманюють?

Чи допоможе кумир досягти успіху в житті?

Який шлях краще обрати для досягнення успіху, той яким йшли багато хто чи власноруч прокласти собі дорогу.

Методика організації та підготовки:
Ні для кого не секрет, що діти мають своїх кумирів, кіно, телебачення, музика, інстаграм, мультики та інше. Однак треба дізнатись чи всі кумири мають лише хороший вплив на свідомість, і чи можна дійти до успіху роблячи так само як вони.

 

 

Хід заходу

Вступна частина:
Доброго дня шановне панство.
Я вас вітаю на нашій дискусії.
Багато з нас мають кумирів в найрізноманітніших сферах: музика, спорт, кіно, Ютюб, Тревел шоу, наука. Сьогодні ми спробуємо зясувати чи безпечно мати кумира, як він може вплинути на наше життя та чи можна пройти тією самою дорогою та досягти успіху.
Правила дискусії залишаються незмінними, а саме:
Слухай не перебиваючи.
Проти? Запропонуй рішення.
Голову тримай у холоді, а серце в теплі.
Якщо всі наші відповідачі готові то ми можемо розпочинати. 

Перший аспект проблеми

«Сп'яніння кумира протвережує його шанувальників.»

Світ змінюється невпинно, і він породжує нових «зірок», або ж просто дієвих особистостей яких хоче наслідувати  молоде покоління.
 

Дискусійні питання.

Чи варто в наш час мати кумира?
Це добре чи погано захоплюватись кимось?
Чи можуть наші кумири яких ми вибираємо, погано на нас впливати?
Захоплюватись треба лише однією особистістю?

Чи існує формула правильного вибору кумира для подальшого зростання? Чи існує ідеальний кумир?
Аргументи на користь кумирів

Сергій притула разом з тим як розпочав свою блогерську активність на ютубі, долучив цю свою аудиторію до благодійності на патреон. Допомога розповсюджується на різні частини: військова, допомога лікарям, допомога благодійним центрам які займаються дітьми в яких рак та допомагають проходити курс реабілітації після хімія терапії. Також він закликає глядачів до самостійних добрих справ.
Джонні Депп, приходив  в костюмі капітана Джека Горобця аби підняти настрій дітям які борються з раком і лежать в лікарнях. Джонні піднімає їм настрій полегшуючи проходження реабілітації.
Джоан Роулінг яка написала Гаррі Поттера, пообіцяла дівчинці з лейкемією, що якщо вона зможе побороти хворобу, то матиме змогу попасти на прослуховування на роль однієї з героїнь. Дівчинка змогла побороти хворобу і знялась у фільмі.
Співачка гурту Go A, Катерина Павленко розказала історію успіху їхнього гурту. Співачка сказала, що йшли вони до євробачення 9 років. Ці 9 років вони писали пісні, команда дуже часто форматувалася, бо люди йшли і приходили. Їх не визнавали СМІ, їх не запрошували на виступи, однак коли їм все ж випадала змога виступити, вони захоплювали зал повністю. 9 років знадобилось аби потрапити на євробачення і там вони таки захопили весь зал, всю Європу, Штати, Мексику та багато інших країн. Як каже співачка, їх гурт хотів донести світу, і нам українцям, що українська пісня також може бути драйвовою, захоплюючою і не обов’язково співати англійською аби сподобатись іншим.  
Аргументи проти кумирів
Вислів «В кумирах людина бачить лише те, що хоче бачити»
«Кумир – наїзник натовпу»
Хороші люди, можуть робити погані вчинки, наслідуючи когось ми можемо несвідомо копіювати ті якості особистості, які не хочемо. «Базова людська потреба приналежності до чогось походить від бажан­ня об’єднуватись з іншими, співпрацювати і приймати стандарти групи. Однак Стенфордський в’язничний експеримент демонструє, що ця потре­ба може перерости й у надмірний конформізм, поступливість і ворожість до «чужих», на відміну від «своїх»
«Вихованцями дурощів наших кумирів є наші погано виховані бажання»
 

Після першого аспекту пропоную провести швиденьку гру. Необхідно закритими очима дорахувати по черзі до 10. Одна людина називає одну цифру, якщо дві або більше людини скажуть одне і те саме число починаємо спочатку.
Цю гру рекомендовано провести після важкого або довгого обговорення, для того аби трохи розслабити мізки та позбутись напруги. Якщо під час дискусії виникла перепалка, ця гра допоможе підняти настрій та зменшить тиск.
 

Другий аспект проблеми «Успішні люди можуть показати гарантовану дорогу до щастя?»
Ті хто з нас захоплюється кимось можуть впевнено сказати: «Ця людина вже досягла успіху» або «вона впевнено йде до свого успіху». Однак чи можна дійти успіху тим самим шляхом як і вони? Ні для кого не секрет, що люди схильні до помилок і на своєму шляху вони можуть наробити багато дурниць, головне питання чи варто наслідувати їх таким чином чи краще ввімкнути голову.
Дискусійні питання:
Чи являємось ми унікальними особистостями якщо ми наслідуємо когось?
Як може вплинути наслідування наших кумирів на наш подальший розвиток та усіх?
Чи може успішна людина показати нам єдиний правильний шлях до нашої мети, нашого успішного життя?

Чи всі ютюб блогери, яких ви дивитесь мають талант? Наведіть приклад кого ви дивитесь і чому ви надаєте перевагу саме йому.

Чи можна одразу стати успішним? Шлях який ми не бачили, який проходили наші кумири.
Ютюб блогери, Інстаграм блогери, Тіктокери, чому вони стають відомими? І чи потрібно бути відомим для досягнення успіху.
Аргументи «за» слідуванням за зіркою.
Платформа ютуб є вигідною бо
Кількість щомісячно активних користувачів 1.9 мільярдів
Ютюб друга за популярністю соц. павутина, на ній зареєстровано 75% онлайн користувачів.
На ньому спілкуються 80 мовами.
Його дивляться переважно від 18 до 44 років, тобто це широкий спектр і кожен може знайти те що йому подобається.
Історія Стаса Давидова (This is Хорошо) Програма була доволі популярною з 2010-2017 рік, зараз популярність трохи спала. Сам Станіслав ще розказував: «Для того аби про двинути цей проект наша команда активно розсилала його всім своїм друзям та друзям друзів, просили їх поширювати відео. Аби повністю присвячувати весь свій час в проект багатьом з нас довелось покинути свою роботу, при тому що тоді ще не було відомо, вийде з цього щось прибуткове чи ні. На 2016 рік в них було близько 3 млн підписників, зараз майже 6.
Дмитро Комаров, засновник програми «Світ навиворіт» на честь

10ти річчя програми поділився своєю історією. За його словами, він прийшов зі своєю ідеєю на телебачення, однак йому відмовили, аргументувавши що такий проект не буде успішним. Свій перший випуск він зняв на невелику камеру, в оператори запросив до себе хлопця, з яким він одного разу ходив в похід на гори і він був там оператором, звали його Сашко. Як згадує Дмитро Комаров, вперше вони знімали дуже багато дублів, через те, що він тоді ще погано міг говорити і навіть найпростіше могли перезнімати багато разів. Своє перше вітання з майбутніми телеглядачами він перезнімав дуже багато разів, поки не вийшло. Увесь перший сезон він відзняв, як він каже, «як хлопець з вулиці» бо в нього тоді не було зв’язків на ТВ, а кошти йому доводилось знаходити і навіть докладати з власної кишені. Тепер ця телепередача є дуже популярно на 1+1.
Аргументи проти слідування за своєю зіркою.
Навіть якщо взяти сегмент тубу, то успішних з країн СНГ 1-2% від усіх ютюб каналів, це ті що мають більше мільйона підписників. До 100 тис – 20-30 %
Тобто далеко не всі змогли перейти цей 1 відсоток.

 

ІІІ. Заключна частина:

Тож підведемо підсумки нашого диспуту. Сьогодні ми вислухали аргументи різних точок зору на фактори, які впливають на досягнення успіхів. Сподіваюсь ви дізналися те, що в майбутньоми використаєте на практиці й станете успішними людьми. 

Чи змінили ви свою думку, щодо якихось переконань?

Вам сподобалась сьогоднішня дискусія?

 

 

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Додано
31 травня 2021
Переглядів
934
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку