Чи потрібна роботехніка у школі?

Про матеріал

Відповідь на питання : Чи потрібна роботехніка у школі? Ця стаття може бути мотивацією для шкіл, які хочуть відкрити курс за вибором, але ще не знають, як зацікавити цим.

Перегляд файлу

Чи потрібна робототехніка у школі?

У чому користь робототехники для дітей? Передусім, ця додаткова освіта. Не факультативи, які не відрізняються від навчання в школі, не зайняття з репетитором, а захоплюючі експерименти з технікою , створення чогось цікавого, корисного, незвичайного своїми руками. Будь-які кухлі, які розвивають творчий потенціал, корисні. І якщо дитина відчуває тягу саме до техніки - чом би йому не створювати роботів? Ще один чинник - вироблення усідчивості, уважності, уміння працювати руками. Це те, чого багатьом сучасним дітям бракує, принаймні, якщо йдеться не про перегляд мультиків, фільмів або комп'ютерних іграх - тут якраз усідчивості більш ніж достатньо.

Відвернення уваги від непродуктивного зайняття. Знову ж таки, йдеться про соцмережі, комп'ютерні ігри, фільми. Ні, ніхто не закликає повністю прибрати усе це з життя дитини, врешті-решт, зараз час Інтернету, і Інтернет став частиною соціальної культури. Але не можна, щоб дозвілля людини обмежувалося тільки Інтернетом, тільки переглядами фільмів або тільки комп'ютерними іграми. У кожної людини, у тому числі, дитини, має бути широкий кругозір, великі знання. І неабиякою мірою цьому може сприяти.

Які знання дасть робототехника? Звичайно ж, це знання з області фізики. Не нудні формули і примітивні досліди, а практичне застосування законів фізики. Це математика - не заучування теорем і аксіом, а реальні розрахунки, результатом яких стає працюючий винахід. Це інженерія і проектування, програмування - знову ж таки, не суха і нудна теорія, а практика. Найнудніше для дитини - просто щось учити. А ось побачити результат, застосувавши вивчене - зовсім інша справа. Саме тому ті, хто займаються робототехникой, в школі не мають проблем з точними науками. Вони не заучують і не сидять за підручниками. Вони просто знають. Розвиток дитини, гармонійний, різнобічніше - ось, що забезпечують зайняття робототехнікою.

Важливий чинник - уміння працювати в команді. Останнім часом спостерігається зниження комунікативних навичок, що недивно - підлітки більшою мірою спілкуються в соцмережах. Труднощі при реальному спілкуванні - це проблеми в майбутньому, адже комунікація один з важливих аспектів при працевлаштуванні. Як і уміння працювати з іншими людьми, бути "командним гравцем", уміти знаходити нестандартні рішення і вихід із складних ситуацій, брати на себе відповідальність, не лише за себе, але і за увесь проект.

Робототехніка - це хороші перспективи в майбутньому. Той, хто серйозно нею захоплюється, без зусиль поступить у будь-який технічний ВНЗ. Той, хто серйозно нею захоплюється, може побудувати своє майбутнє, ще навчаючись в школі - відома безліч фактів, коли техніка, створена школярем, привертала увагу солідних фірм.

 

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
6 квітня 2018
Переглядів
629
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку