Числівник, як частина мови

Про матеріал
Матеріал презентації добре підходе для закріплення знань з теми "Досліджуємо числівники"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Числівники. Підготувала вчитель початкових класів. Калініні Вікторія Андріївна

Номер слайду 2

У день такий чудовий,зустрілися ми знову.бажаємо всім успіхіві гарного здоров'я. Подивилися на мене. Усміхнулися усі. Чи готові до роботи?Всі ви, діти, молодці. Стали, діти, всі рівненько. Посміхнулися гарненько. Настрій на урок взялий працювати почали.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Вправа « Закінч речення»Числівник – це частина мови, яка ……. Називає кількість предметів або порядок при лічбіЧислівники відповідають на питання……. Скільки? Який? Котрий?Числівники, які відповідають на питання скільки? Означають….. Кількість предметів(кількісні числівники)Числівники, які відповідають на питання Який? Котрий? означають……Порядок при лічбі( порядкові числівники)

Номер слайду 5

 Ви опинилися на горі «Ребусній». Для подолання цієї перешкоди необхідно прочитати ребуси, визначити, які за значенням числівники в них використані. Утворити від них порядковіrrrrrr

Номер слайду 6

Зупинка «Знайди числівник»Це фото; автор: Невідомий автор; ліцензія: CC BY-SA-NCТри,тисяча, трійка, втретє, півтора, четвертак, шостий, мільйонер, п’ятизначний, двоповерховий, потроїти, дев  ятка,одинадцять кількасот,дев'ятий, десяток, сотня.

Номер слайду 7

Виділення числівників з віршованих рядків. На ялинці –Три синиці.«Бах!» - мисливецьІз рушниці…Де поділися синиці?У тижні кожному – сім днів,У райдузі – сім кольорів,Що є сім нот – відомо всім. Цікава дуже цифра сім!Пора вже обідать –Третя година. На трьох у зайчаток. Одна лиш морквина. П’ять пальців у мене,Аж любо дивитись. Я ж тепла пальчатка, А не рукавиця!Чотири метелики, крильця шовкові,До самого сонця летіти готові!

Номер слайду 8

Від кількісних числівників утворити порядковіШість-Сім-Одинадцять-Дев’ятнадцять-П’ять-П’ятсот один-Один-шостийсьомийодинадцятийдев’ятнадцятийп’ятийп’ятсот першийперший

Номер слайду 9

Домашнє завдання. Запиши якомога більше кількісних і порядкових числівників

Номер слайду 10

Дякуюзаувагу!

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 4 клас, Презентації
НУШ
Додано
22 січня
Переглядів
91
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку