"Чорнобиль наша біль"

Про матеріал
26 квітня 2023 року відзначаються 37-і роковини аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою в історії катастрофою в ядерній енергетиці. Аварія забрала життя сотень людей і завдала непоправної шкоди екології Європи. З того часу в цю дату в Україні щороку вшановують усіх людей, хто загинув чи постраждав від цієї катастрофи, а також шанують ліквідаторів наслідків аварії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Чорнобильській катастрофі присвоїли сім балів з 7 можливих за міжнародною шкалою ядерних подій (INES), що зробило її найбільшою техногенною катастрофою тих часів. Слід зазначити, що 7 балів також присвоїли аварії на АЕС Фукусіма-1, Японія, в 2011 році, де в результаті землетрусу теж сталася катастрофа.

Номер слайду 3

В результаті аварії на Чорнобильській АЕС було викинуто в 100 разів більше радіації, ніж від ефекту атомних бомб, скинутих на Хіросіму і Нагасакі в 1945-у році.

Номер слайду 4

800 тисяч чоловіків ризикували своїм життям та здоров'ям, аби запобігти наслідкам аварії і стабілізувати ситуацію. Вони трудилися в зоні підвищеного ризику, піддаючись впливу радіації. 25 тисяч з них померли, а понад 70 тисяч стали інвалідами.

Номер слайду 5

Найбільше від наслідків катастрофи постраждали Україна та Білорусь, але радіоактивна хмара, що утворилася після вибуху, облетіла фактично весь світ. Так, перші повідомлення про викид надійшли зі Швеції, коли на одязі співробітників 27 квітня було знайдено радіоактивні частинки. Також радіоактивна хмара накрила собою Болгарію, Грецію, Румунію, Литву, Естонію, Латвію, Фінляндію, Данію, Норвегію, Швецію, Австрію, Угорщину, Чехословаччину, Нідерланди, Бельгію, Польщу, Швейцарію, Німеччину, Італію, Ірландію, Францію, Велику Британію та острів Мен.

Номер слайду 6

Радіоактивну хмару носило над Європою протягом двох тижнів – вона накрила значну територію континенту. Французький Інститут радіаційного захисту і ядерної безпеки оприлюднив анімовану інфографіку, яка показує рух радіоактивних часток на висоті до 10 метрів у період з 26 квітня до 9 травня 1986 року.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Після ліквідації аварії навколо станції була утворена 30-кілометрова зона відчуження. Вона включає північ Іванківського району Київської області, де розташовані безпосередньо електростанція, міста Чорнобиль та Прип'ять, північ Поліського району Київської області (у тому числі смт. Поліське та смт. Вільча), а також частину Житомирської області аж до кордону з Білоруссю.

Номер слайду 9

м. Прип’ять до та після аварії

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Наслідки аварії на ЧАЕСВитік радіації пофарбувала ліс, що знаходиться неподалік, в яскраво рудий колір. З тих пір йому дали назву «Рудий ліс»

Номер слайду 12

Номер слайду 13

ЧОРНОБИЛЬЧорнобиль – ми пам’ятаємо цю датуІ застигає в жилах кров. Чорнобиль – помирає у дитини матиІ не віддасть їй вже свою любов. Чорнобиль – скільки в цьому слові горя,Страждань та гірко виплаканих сліз. Ця радіація впадає в Чорне море, Вона таїться в ніжних стовбурах беріз. Чорнобиль – доки будемо терпіти. Таку халатність та тяжкий урок?Чорнобиль – помирають наші діти, яким. В житті вже не зробити перший крок.

Номер слайду 14

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Мельник Сніжана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
26 квітня 2023
Переглядів
391
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку