Цікава інформація про англійську мову

Про матеріал
Презентація містить інформацію про англійську мову, яка буде цікава учням( цікаві факти про ангійську мову).Підготувала учениця 6 класу під керівництвом вчителя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цікаві факти про англійську мову. Шевченко Кіри 6-БАнглійська мова давно увійшла у наше повсякденне життя. Навіть люди які ніколи її не вивчали без зусиль перекладуть слово «love»

Номер слайду 2

Помилково вважають ті хто думає, що англійська перша за популярністю мова на землі, звісно вона у трійці лідерів, проте уступає китайській та іспанській. Унікальним також є слово swims (плаває). Якщо його написати великими літерами, то навіть коли перевернути догори ногами, все одно текст буде однаково читатись.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Чи пробували ви перекласти з англійської слово set? Якщо ні то ви напевне здивуєтесь оскільки воно має понад шістдесят значень. Найдовше слово англійською де використовується всього одна голосна є rhythm (ритм, такт).

Номер слайду 5

У художньому творі Джонатана Коу The Rotters' Club (Клуб Ракалій) є речення в якому 13955 слів. Амперсанд (знак &) – символ, який позначає сполучник «і», раніше був повноцінною буквою англійського алфавіту.

Номер слайду 6

«I am.» – найкоротше повноцінне речення в англійській мові. Приблизно одне нове слово з’являється в англійській мові кожні дві години. Близько 4000 нових слів додається в словник англійської кожного року. Більшість англійських слів починається з літери «S».

Номер слайду 7

Перший словник англійської мови був складений 1775 року. Слово «OK», бере свій початок в 1839 році, коли газети стали його використовувати як забавну абревіатуру від «oll korrect».

Номер слайду 8

 Дякую за увагу!

pptx
Додано
5 лютого 2020
Переглядів
1569
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку