"Цікаві факти про каву"

Про матеріал
Ка́ва — напій, що виготовляється зі смаженого насіння плодів — «бобів» кавового дерева. Кава найбільше цінується через виражену збадьорливу дію, завдяки вмісту алкалоїдів кофеїну та теоброміну. Кава культивується з давніх часів і займає важливе місце в кулінарних традиціях багатьох культур світу. Основними торговими видами кавових бобів є арабіка та робуста. Робуста, як рослина, є набагато витривалішою, проте напій з робусти сильно поступається арабіці якістю, а тому робуста використовується майже виключно у блендах. Менш розповсюдженою є ліберика, що не має харчової цінності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цікаві факти про каву

Номер слайду 2

1. Згідно археологічних досліджень каву почали вживати понад 2500 років тому в Ефіопії. Готувати напій з кавових зерен почали значно пізніше спочатку їх просто жували. Кавові дерева араби почали вирощувати ще в 14 столітті.

Номер слайду 3

2. І хоч кава вирощується в понад сорока країнах світу, першість з вирощення кави за останні 150 років займає Бразилія понад 1,5 мільйона тонн в рік.

Номер слайду 4

3. Назва кавового напою «Американо» появилась в часи Другої Світової. Американським солдатам кава, яку подавали в європейських кав'ярнях, була надто міцна і вони часто просили розбавити її молоком або водою.

Номер слайду 5

4. Нідерланди є найбільшим споживачем кави, в середньому до 2,5 чашок кави в день на мешканця, за рік випивається майже 14 кг кави на людину.

Номер слайду 6

5. Для виготовлення п'ятсот грам кави в середньому використовується понад 4000 зерен. Вся кава збирається в ручну тому коли ви наступний раз питимете цей ароматний напій задумайтесь скільки зусиль витрачено, щоб кава опинилась у вашій чашці.

Номер слайду 7

6. Половина спожитого з кавою кофеїну виводиться з організму протягом 5 годин, але що позбутись його повністю знадобиться понад одна доба.

Номер слайду 8

7. Серед великого різноманіття кави виділяють два основних сорти — арабіка та робуста. Причому арабіка — визнаний лідер, 2/3 світового виробництва кави забезпечують саме кавові аравійські плантації. Сорти помітно відрізняються не лише по вмісту кофеїну, смаковим та ароматичним властивостям, а й по зовнішньому вигляду зерен.

Номер слайду 9

Кава має бути гарячою як пекло, чорною, як чорт, чистою, як ангел і солодкою як любов. Шарль Моріс де Талейран-Перігор

pptx
Додано
4 квітня 2020
Переглядів
989
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку