"Страви з макаронних виробів"

Про матеріал
Макаро́нні ви́роби (іноді просто макарони) — вироби з бездріжджового (прісного) тіста (найчастiше з пшеничного борошна з водою). Іноді використовується також борошно з рису, гречки, крохмалю з бобів мунг, та інших продуктів харчування. Зазвичай макаронні вироби зберігають у сухому вигляді і відварюють перед вживанням. Іноді в тісто додаються інші інгредієнти, наприклад: барвники (томатна паста, шпинат, чорнило каракатиць та інші), яйця.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Страви з макаронних виробів

Номер слайду 2

Макаро́нні ви́роби (іноді просто макарони) — вироби з бездріжджового (прісного) тіста (найчастiше з пшеничного борошна з водою). Іноді використовується також борошно з рису, гречки, крохмалю з бобів мунг, та інших продуктів харчування. Зазвичай макаронні вироби зберігають у сухому вигляді і відварюють перед вживанням. Іноді в тісто додаються інші інгредієнти, наприклад: барвники (томатна паста, шпинат, чорнило каракатиць та інші), яйця.

Номер слайду 3

Способи варіння макаронних виробів1 спосіб (зливний)Макарони, локшину, вермішель кладуть у кип­лячу підсолену воду (на 1 кг макаронних виробів 5—6 л води і 50 г солі), варять, періодично помішуючи, до готовності. Чим більше співвідношен­ня води і макаронних виробів, тим швидше закипає вода після засипан­ня макаронів, тим вищою буде якість готового виробу. Тривалість варі­ння макаронних виробів залежить від їхнього виду. Макарони варять 20— 30 хв., локшину — 20—25 хв., вермішель —12—15 хв. Відварні макаронні вироби відкидають на сито або друшляк і про­мивають гарячою кип'яченою водою, перекладають у посуд.2 спосіб (незливний)У киплячу підсолену воду (на 1 кг— 2,2— З л води і 30 г солі) засипають макаронні вироби і варять до загусання, помішуючи. Наприкінці варіння додають жир, закривають кришкою, доварюють на слабкому вогні так само, як каші.

Номер слайду 4

Макаронні вироби поділяються на такі види: трубчасті (макарони, ріжки, пір’я), ниткоподібні (вермішель), стрічкоподібні (локшина) і фігурні (алфавіт, зірочки, черепашки)).

Номер слайду 5

Спагеті з вершково-грибним соусомІнгредієнти:спагеті - 350 гшампіньйони - 500 гнежирні вершки (у мене 15%) - 200 млсоєвий соус - 2 ст. л.часник - 1-2 зубчикисіль, чорний мелений перець - за смаком

Номер слайду 6

Приготування Спагеті з вершково-грибним соусом. Гриби помити і нарізати плястерками. Нарізані гриби викласти у розігріту сковорідку зі соняшниковою олією і на середньому вогні смажити приблизно 15 хв. За цей час рідина має повністю випаруватись і гриби зовсім трошки обсмажитись. Після цього до грибів додати соєвий соус… і вершки. Посолити, поперчити за смаком і, помішуючи, тушкувати на середньому вогні 2-3 хв.

Номер слайду 7

В кінці додати вичавлений часник, перемішати і відставити з вогню. Спагеті відварити у підсоленій воді до готовності і відкинути на друшлак. Трошки води, в якій варилася паста, залишити, вона нам може знадобитись. Гарячий соус перемішати з гарячою пастою. Якщо після вимішування паста виходить липкою, їй не вистачає вологи, – долийте потрібну кількість збереженого «бульйону», де варився макарон. В результаті, після перемішування, паста має вийти достатньо вологою і неначе шовковистою. Спагеті з вершково-грибним соусом готові.

Номер слайду 8

Макарони з тунцемІнгредієнти:макарони - 250 гтунець - 200 гчасник - 2-3 зубчикиоливкова олія - 2-4 ст. л.твердий сир (Grana Padano або Parmigiano Reggiano)зелень петрушкисіль

Номер слайду 9

Приготування: У киплячу воду висипати макарони, посолити і варити до готовності як зазначено на упаковці. Тим часом висипати тунець (разом з олією) в посудину. Додати витиснений на часникодавці часник. Додати 2-4 ст. л. оливкової олії (за смаком). Потім все перемішати.

Номер слайду 10

Коли макарони готові, відцідити їх в друшлаку, не промиваючи, висипати в каструлю, додати тунець і перемішати. Макарони з тунцем готові, можна подавати до столу.

Номер слайду 11

pptx
Додано
4 квітня 2020
Переглядів
2427
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку