Цікаві факти про космос

Про матеріал
___Цікаві факти про космос (презентація)___ Підходить для початкової школи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цікаві факти про космос. Підготувала. Щербина В. В.

Номер слайду 2

Космос абсолютно безшумний. У просторі немає атмосфери, а це означає, що звук не має середовища або способу подорожі, щоб його почули.

Номер слайду 3

Найгарячіша планета нашої Сонячної системи. Венера є найгарячішою планетою Сонячної системи та має середню температуру поверхні близько 450° C.

Номер слайду 4

Сузір’я Велика Ведмедиця. Велика Ведмедиця - це не просто сузір'я, а скупчення зірок, розташованих у різних галактиках. Просто особливе розташування Землі щодо Ведмедиці створює ефект перебування в одній площині.

Номер слайду 5

Існує планета, що повністю вкрита діамантами. Дослідження вчених Єльського університету припускають, що скеляста планета 55 Cancri e, радіус якої вдвічі більший від земної, а маса у вісім разів більша, може мати поверхню, що складається з графіту та алмазу.

Номер слайду 6

Місяць колись був шматочком ЗемліТеорія полягає в тому, що коли Земля була відносно молодою планетою, її вразив гігантський об'єкт, і це зіткнення відломило шматок Землі. Потім цей шматок почав обертатися навколо Землі через його гравітаційну тягу.

Номер слайду 7

На Марсі також можна помилуватися заходом Сонця. Помилуватись заходом Сонця можна, але він на Марсі – блакитний.

Номер слайду 8

Єнергія сонця. За одну хвилину Сонце виробляє більше енергії, ніж вся Земля витрачає за рік.

Номер слайду 9

Плета Земля збільшується. Маса Землі збільшується приблизно на два мільярди тонн кожну тисячу років за рахунок космічного пилу, що випадає на її поверхню.

Номер слайду 10

Метеорити які падають на Землю. Щодоби на Землю падає близько двохсот тисяч метеоритів, але майже всі вони згорають в атмосфері.

Номер слайду 11

Планета яка обертається проти годинникової стрілки. Венера - єдина планета Сонячної системи, яка обертається проти годинникової стрілки. Доба на ній триває понад 7 місяців.

pptx
Додано
21 жовтня 2023
Переглядів
587
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку