Цікаві ігри на уроках англійської мови

Про матеріал
Цікаві ігри на уроках англійської мови. Граматичні ігри на уроках англійської мови дозволяють пожвавити обстановку і зробити урок більш веселим, сприяють кращому розумінню і засвоєнню навчального матеріалу
Перегляд файлу

Бойко Н.І.

Вчитель англійської мови

ОЗО «Овруцька гімназія ім. А. Малишка»

                                             

Цікаві ігри на уроках англійської мови

 

Приємна і жвава атмосфера відіграє важливу роль при вивченні англійської мови. Щоб створити таку обстановку, потрібно вносити різноманітність у навчальний процес, грати в цікаві ігри на заняттях.

Ігри на уроці англійської мови - це хороша розминка для дітей, під час гри вони можуть весело проводити час і відпочивати від вивчення монотонних тем. Для цих завдань підійдуть сотні різноманітних ігор. Наведу лише найкращі і найцікавіші приклади ігор, які використовую на уроках англійської мови.

Гонка слів. Word race.

Це відмінна гра для закріплення слів, які ми вивчали на минулому уроці. Такі граматичні ігри на уроках англійської мови дозволяють пожвавити обстановку і зробити урок більш веселим. Причому гра підходить для учнів будь-якого віку і рівня.

Правила гри:

Учні діляться на дві команди. Дошка ділиться на дві половини і зверху позначається тема змагання. Потім учні починають записувати по одному слову відповідно до теми. Одне слово - один бал. Перемагає команда, яка написала найбільшу кількість слів на дошці за відведений час.

Саймон каже. Simon says.

Дуже популярна гра в США серед молодших учнів. Такі ігри для дітей на уроці англійської мови настільки захоплюючі, що учні хочуть провести за ними якомога більше часу, навіть на шкоду основним заняттям.

Як грати в «Simon says»:

Учень, обраний на роль Саймона стає перед класом. Потім Саймон каже речення англійською мовою, решта виконують завдання. Наприклад: Simon says put your hand on the left shoulder of your classmate. Щоб підловити гравців іноді слід упускати фразу «Simon says». У цьому випадку той, хто здійснює дію, вибуває з гри. Перемагає останній, хто залишився.

Пазли. Puzzles.

Відмінна гра, націлена на командну роботу. Вона підходить для повторення часів, фраз, покращення навичок читання тощо. Як грати в пазли?

На папері пишуться 3-5 речень різним кольором, потім листок розрізається так, щоб розділити всі фрази. Слова перемішуються і складаються в шапку. Клас ділиться на 2-3 команди і кожна по черзі збирає речення. Перемагає та команда, яка швидше складе всі слова в правильному порядку, щоб вийшли написані речення.

Намалюй слово. Pictionary.

Такі популярні навчальні ігри на уроках англійської мови зазвичай застосовую в початкових класах. Школярам подобається гра, бо вона зовсім не схожа на монотонне навчання, вони люблять її через те, що вона дозволяє на якийсь час відволіктися від занять.

Як грати в Pictionary?

Для початку на окремих листочках пишуться слова і ховаються в мішок. Клас ділиться на дві команди, а дошка поділяється на дві половини. Один учень з кожної команди дістає випадкове слово з мішка, а потім починає малювати його. Перша команда, яка правильно вгадає слово, перемагає. Якщо малюнок завершений, а слова не відгадали, тоді інший член команди займає місце «художника».

Міми. Mims.

Цікава і кумедна гра, яка допоможе розвіяти атмосферу в класі. Вона не схожа на класичні фонетичні гри на уроках англійської мови, проте добре розвиває говоріння, адже учасники постійно виголошують свої варіанти слів англійською і спілкуються між собою (всі крім міма). У «мімів» грати дуже просто. Для цього одному учневі задається слово і він повинен символами і жестами показати його іншим учням. При цьому мімові не можна вимовляти будь-які фрази, а інші учні можуть говорити тільки англійською.

Вгадай слово. Hot Seat.

Hot Seat допомагає розвинути навички говоріння і фонетику англійської.                             Як грати в Hot Seat?

Учні діляться на дві команди, один учень сідає обличчям до класу і спиною до дошки. На дошці записується група слів для кожної команди. Потім учні по одному сідають навпроти учня на Hot Seat і намагаються йому допомогти відгадати слово на дошці. Можна описувати слово і пропонувати синоніми, але не можна називати його або ж малювати на папері. На кожного учня відведено певний час. Виграє та команда, яка першою вгадала все слова на дошці.

 

docx
Додано
16 вересня 2020
Переглядів
11163
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку