Cила тертя. Користь та шкода.

Про матеріал
Ця презентація розповідає про користь та шкоду сили тертя у довкіллі. Що вважається шкодою чи користю, а що ні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Користь і шкода від сили тертя. Аннаєв Максим 6 ПЛ-03

Номер слайду 2

Звичайно ж, це фантазія, і вона сповнена ліричних спрощень. У житті все трохи по – іншому. Але, по суті, попри те, що є очевидні мінуси сили тертя, які створюють для нас ряд складнощів у житті, очевидно, що без існування сил тертя, проблем було б куди як більше. Так що потрібно говорити, як про шкоду сил тертя, так і про користь все тих же сил тертя.

Номер слайду 3

Прикладами корисних сторін сил тертя можна назвати те, що ми можемо ходити по землі, що наш одяг не розвалюється, оскільки нитки в тканині утримуються завдяки все тим же силам тертя, що насипавши на обмерзлу дорогу пісок, ми покращуємо зчеплення з дорогою, щоб уникнути аварії.

Номер слайду 4

А шкодою сили тертя є проблема переміщення великих вантажів, проблема зношування тертьових поверхонь, а також неможливість створення вічного двигуна, бо через тертя будь-який рух рано чи пізно зупиняється, вимагаючи постійного стороннього впливу.

Номер слайду 5

Люди навчилися пристосовуватися і зменшувати, або збільшувати сили тертя, залежно від необхідності. Це і колеса, і мастило, і заточка, і багато іншого. Прикладів маса, і очевидно, що не можна однозначно сказати: тертя – це добре чи погано. Але воно є, і наше завдання – навчитися використовувати його на користь людини.

Номер слайду 6

Дякую за увагу!

pptx
Додав(-ла)
Аннаєв Максим
Пов’язані теми
Фізика, Матеріали до уроків
Додано
12 лютого 2022
Переглядів
12688
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку