Цінність людського життя. Помічники у домі

Про матеріал
Мета: розповісти учням про побутові прилади, небезпечні речовини в побуті, можливість отруєння ліками, небезпеку ігор із сірниками, запальничками і засобами побутової хімії; спонукати учнів до виконання правил користування найуживанішими побутовими приладами; вчити правильно поводитися з небезпечними речовинами; виховувати обережність, вміння чинити розсудливо.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цінність людського життя. Побутові прилади. Табарча Анна Вікторівна. Вчитель початкових класів. ЗОШ №48 м. Одеса

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Запам'ятай правила. НЕ користуйся отруйними і легкозаймистими речовинами без дорослих;НЕ пий рідину з невідомих пляшок і банок;НЕ користуйся сірниками біля банок або пляшок із різким запахом.

Номер слайду 7

Тестування1)Підкресли назви небезпечних предметів. Олія, ацетон, газ, молоток, мінеральна вода, хліб, цвяхи, ножиці, ртуть, ліки, морозиво, газова плита, оцет, спирт, масло, фарби, розчинники, телевізор.

Номер слайду 8

2) Які речовини отруйні та легкозаймисті? а) фарби; б) ацетон; в) вода; г) бензин; д) лак.

Номер слайду 9

3) Небезпечні речовини — це: а) бензин; б) ацетон; в) акварельні фарби; г) лаки.

Номер слайду 10

4) Як небезпечні речовини впливають на організм людини? а) Вони небезпечні для здоров’я; б) вони отруйні; в) вони корисні для здоров’я; г) вони поліпшують настрій.

Номер слайду 11

5) Токсичні речовини в побуті можуть використовувати: а) діти; б) дорослі;

Номер слайду 12

6) Познач засоби допомоги собі при отруєнні токсичними речовинами. а) Терміновий виклик лікаря; б) повідомлення дорослих; в) самостійний прийом ліків; г) нічого не треба робити.

Номер слайду 13

7) Якщо ти знайшов пляшку з невідомою речовиною, ти: а) відкриєш пляшку і понюхаєш речовину; б) наллєш речовину в долоню і понюхаєш її; в) запитаєш у дорослих, що в пляшці, і не відкриватимеш її.

Номер слайду 14

pptx
Додано
19 липня 2019
Переглядів
805
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку