Декоративно-прикладне мистецтво

Про матеріал
Декоративно-прикладне мистецтво. Мета презентації, ознайомити учнів з декоративно-прикладним мистецтвом, та його видами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Декоративно-прикладне мистецтво. Шкарупська Наталія Валеріївнавчитель образотворчого мистецтва, спеціалізованої школи № 185 ім. Володимира Вернадського м. Києва Образотворче мистецтво 7 клас

Номер слайду 2

Декоративно-прикладне (ужиткове) мистецтво – це мистецтво, що відповідає за створення художніх виробів, які мають практичне застосування, а також художня обробка (оздоблення) побутових предметів (меблів, тканин, знарядь праці, одягу, посуду та іншого).

Номер слайду 3

Види декоративно-прикладного (ужиткового) мистецтва. Кераміка. Писанкарство. Витинанка. Гравіювання. Бісероплетіння. Карбування. Різьба по дереву. Килимарство. Лозоплетіння. Ковальство. Народна іграшка (лялька)Вишивка. Розпис. Ткацтво. Батик. Художнє скло (гутництво)Художнє литво

Номер слайду 4

Вишивка

Номер слайду 5

Розпис

Номер слайду 6

Лозоплетіння

Номер слайду 7

Килимарство

Номер слайду 8

Різьба по дереву

Номер слайду 9

Карбування або чеканка  — технологічний процес оброблення металів тиском, що полягає у виготовленні малюнка, напису або зображення шляхом вибивання на пластині необхідного рельєфу.

Номер слайду 10

Художнє скло (гутництво)

Номер слайду 11

Кераміка

Номер слайду 12

Художнє литво - металообробне пластичне мистецтво виготовлення способом лиття скульптури, декоративних та архітектурно-конструктивних елементів, свічників, ювелірних виробів із металів (золота, срібла, міді, олова) та сплавів (бронзи, чавуну, латуні, бакунту, нейзильберу). Виливання виробів здійснюють із розплавленого металу за допомогою ливар. форм за попередньо виготовленою (ка­­м'я­ною, восковою, глиняною, гіпсовою) моделлю.

Номер слайду 13

Писанкарство

Номер слайду 14

Бісероплетіння

Номер слайду 15

Витинанка (від українського слова «витинати», тобто «вирізати»). Це орнаментальні прикраси житла, які вирізають ножем або ножицями силуетно або ж ажурно з білого та кольорового паперу.

Номер слайду 16

Ткацтво

Номер слайду 17

Батик - це техніка розпису по тканині за допомогою воску та барвників

Номер слайду 18

Гравіювання - це  метод отримання зображення, як правило на металевих поверхнях шляхом зняття поверхневого шару матеріалу. Але також може виконуватись на склі, дереві, шкірі та інших матеріалах. Розрізняють два методи гравіювання:- механічне гравіювання за допомогою фрези, штихеля або пуасона (інструмент, що нагадує за формою цвях, використовується при гравіруванні пунктирною лінією з точок різної величини і глибини).- лазерне гравіювання.

Номер слайду 19

Ковальство - обробка металів способом гарячого кування.

Номер слайду 20

Народна іграшка (лялька)

Номер слайду 21

Дякую за увагу!

pptx
Додано
30 березня 2023
Переглядів
3805
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку