Демонстрація зразку представлення міні-проекту з курсу хімії у 9-му класі. Розробка стосується алгоритму подання матеріалу і представлення результатів своєї роботи учнем у ході захисту.
Проект з хімії на тему“Виявлення крохмалю у харчових продуктах”Підготував:учень 9 класу. Ткачук Роман
Номер слайду 2
Мої завдання:1. Дізнатись як можна визначати крохмаль.2. Провести експерименти. 3. Зробити висновки.
Номер слайду 3
З інтернет-джерел я дізнався: Крохма́ль (лат. amylum), (С6 Н10 О5)n — рослинний високомолекулярний полісахарид амілози і амілопектину, мономером яких є глюкоза. Можна виявити дією розчину йоду.
Номер слайду 4
З підручника мені стало відомо, що крохмаль міститься у продуктах харчування рослинного походження
Номер слайду 5
Як виявляють крохмаль? Крохмаль із розчином йоду дає синє забарвлення (амілоза дає синє забарвлення, а амілопектин — від червоного до фіолетового). Реакція з йодом дає змогу виявити навіть мільйонну частину крохмалю в розчині. Потрібно капнути на харчовий продукт аптечним розчином йоду. Якщо крохмаль є – утворюється синьо-фіолетова пляма. (Роботу проводили під наглядом дорослих у рукавичках!)
Номер слайду 6
Мій експеримент з картоплею та хлібом:
Номер слайду 7
Результат моєї роботи:
Номер слайду 8
Вам стануть у нагоді:1. http://shkolyar.in.ua/spoluki/krohmal (інформація про крохмаль)2. http://subject.com.ua/lesson/chemistry/11klas (хімічні властивості крохмалю та його визначення)3. http://www.chemistry.in.ua/grade-9/starch-and-cellulose (застосування крохмалю)