Демонстраційна презентація "Виявлення крохмалю у харчових продуктах"

Про матеріал

Демонстрація зразку представлення міні-проекту з курсу хімії у 9-му класі. Розробка стосується алгоритму подання матеріалу і представлення результатів своєї роботи учнем у ході захисту.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проект з хімії на тему“Виявлення крохмалю у харчових продуктах”Підготував:учень 9 класу. Ткачук Роман

Номер слайду 2

Мої завдання:1. Дізнатись як можна визначати крохмаль.2. Провести експерименти. 3. Зробити висновки.

Номер слайду 3

З інтернет-джерел я дізнався: Крохма́ль (лат. amylum), (С6 Н10 О5)n — рослинний високомолекулярний полісахарид амілози і амілопектину,  мономером яких є глюкоза. Можна виявити дією розчину йоду.

Номер слайду 4

З підручника мені стало відомо, що крохмаль міститься у продуктах харчування рослинного походження

Номер слайду 5

Як виявляють крохмаль? Крохмаль із розчином йоду дає синє забарвлення (амілоза дає синє забарвлення, а амілопектин — від червоного до фіолетового). Реакція з йодом дає змогу виявити навіть мільйонну частину крохмалю в розчині. Потрібно капнути на харчовий продукт аптечним розчином йоду. Якщо крохмаль є – утворюється синьо-фіолетова пляма. (Роботу проводили під наглядом дорослих у рукавичках!)

Номер слайду 6

Мій експеримент з картоплею та хлібом:

Номер слайду 7

Результат моєї роботи:

Номер слайду 8

Вам стануть у нагоді:1. http://shkolyar.in.ua/spoluki/krohmal (інформація про крохмаль)2. http://subject.com.ua/lesson/chemistry/11klas (хімічні властивості крохмалю та його визначення)3. http://www.chemistry.in.ua/grade-9/starch-and-cellulose (застосування крохмалю)

pptx
Пов’язані теми
Хімія, 9 клас, Інші матеріали
Додано
9 серпня 2018
Переглядів
32840
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку