День гідності та соборності (Презентація)

Про матеріал
Презентація на тему "День гідності та соборності". Ознайомлення учнів початкових класів з важливими історичними моментами нашої країни, виховання патріотизму.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

День гідності та соборностіВиконала: Асистент вчителя КЗЗСО №8 Кошарна Олена Анатоліївна

Номер слайду 2

21 листопада українці відзначають День Гідності та Свободи.

Номер слайду 3

Україна – це отча земля, рідний край, де ми народилися. Наша держава розташована в центрі Європи. Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш майдан 2004 року, яким був святом Свободи, і Революція 2013 року – Революція гідності. 

Номер слайду 4

Яскравим виявом національно-патріотичних почуттів українців став національний гімн України.

Номер слайду 5

Моя ти рідна Україно. На прапорі твоїм блакить,Багата й сильная країна,Де жито в колосі шумить. Пройшла страшний ти час розрухи,Голодомору і війни,Розправили величні крила. Твої знедолені сини.

Номер слайду 6

Із козаків ті українці,Що підняли тебе з руїн,Й поставили тебе, убогу,На рівень інших всіх країн. Тепер ти вільна, Україно,Ніхто тебе більш не згнобить,Ніяка сила не зламаєІ щастя нам не вкоротить.

Номер слайду 7

Ми ворогів своїх здолаєм,Могутні станем і міцні,Свободу втримаєм руками. Й складатимем про це пісні. За нашу правду і свободу. Життя спокійно віддамо,Як наші предки воювали. За наше щастя і добро. Здобудем силу і свободу. Ми для онуків і дітей,Здобудем славу і майбутнєДля України та дітей!..

Номер слайду 8

Саме сьогодні, в цей час, ми маємо, як ніколи, проявити свою любов до рідної України. Зараз нашій країні як ніколи потрібно бути єдиною та згуртованою. Наші земляки, яких сьогодні мобілізовано до лав українського війська з честю відвойовують та захищають кордони нашої держави, борються за її єдність та цілісність.

Номер слайду 9

13 листопада 2014 року Президент України Петро Олексійович Порошенко підписав указ про відзначення щорічно 21 листопада Дня Гідності та Свободи. За цей час не одному поколінню українців довелося ціною власного життя здобувати право прийдешніх поколінь на незалежність.

Номер слайду 10

Живи, Україно, живи для краси,Для сили, для правди, для волі!.. Шуми, Україно, як рідні ліси,Як вітер у широкому полі. До суду тебе не скують ланцюги,І руки не скрутять ворожі: Стоять твої вірні сини навкруги. З шаблями в руках на сторожі.

Номер слайду 11

1991 рік вписано в новітню історію України, як час, з якого почалася нова сторінка розвитку державності;2004 рік – прояв громадянської активності під час Помаранчевої революції;2013 – Революція гідності, що призвела до політичних та суспільних змін в Україні;Літо 2014 – подвиг українських військових та добровольців за єдність та незалежність України.

Номер слайду 12

Сьогодні життя України змінюється на очах, постає стара, як ця земля держава –  вільна, незалежна, осяяна сонцем Україна. Ви частинка народу. Без, вас без усіх нас немає ні народу, ні історії.

Номер слайду 13

І нам творить нову історію держави, що займе належне місце серед вільних і рівних країн планети. Ще в І столітті н.е. римський державний діяч, філософ Цицерон на публічному виступі сказав: «Люблять Батьківщину не за те, що вона велика, а за те, що вона твоя».

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 2 клас, Виховна робота
НУШ
Інкл
Додано
21 листопада 2021
Переглядів
1068
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку