День іменинника для 1 класу "Щиро вітаємо"

Про матеріал

Кожен рік ми замислюємося, як же провести для наших діточок день іменинника. Існує багато різних сценаріїв та задумок, і я завжди радюсь зі своїми учнями, що б їм хотілося провести на цей раз і так далі. І мої любі діти завжди надихають мене на створення якихось сценаріїв та свят.

Перегляд файлу

День осіннього іменинника «Щиро вітаємо!!!!»

Ведуча. Доброго дня, хлопчики та дівчатка, а також шановні батьки! 
А яке у нас сьогодні свято? А де ж наші іменинники? Поаплодуємо їм!

Сьогодні, для маленьких і дорослих, 
Худеньких и товстих, 
Слухняних і неслухняних, 
Веселих і сумних 
Наше найкласніше 
Найпрекрасніше 
Дійство під назвою 
Діти: День народження!

Отже, сьогодні ми святкуємо День Літнього та Осіннього іменинника. 
На днях народження повинні бути різні віталки, желалки, кричалки та ігралки.

ВІТАЛКИ 
Ведуча ділить дітей на дві команди. 
По сигналу одна команда кричить "З днем!”, а інша-"народження!”

В.: Оце привітали, так привітали! А тепер у нас справжній День народження? 
Віталки були. А желалки?

ЩО Ж, ДІТИ, НЕ ЗІВАЙТЕ, 
ХОРОМ, ДРУЖНО ДОПОМАГАЙТЕ!

ЖЕЛАЛКИ

З днем народження вітаєм!

Діти:Так-так-так! 
І, звичайно, побажаєм!

Діти: Так-так-так!

 

Вирости великими!

 
Діти: Так-так-так!

Неодмінно потовстішать!

Діти: Ні-ні-ні!

Добре! Бути красивими, добрими, милими!

Діти: Так-так-так!

І крикливими, і драчливими.

Діти: Ні-ні-ні!

Щоб матусенька любила!

Діти: Так-так-так!

Ремінцем частіше била.

Діти: Ні-ні-ні!

Добре-добре, чупа-чупсами кормила!

Діти: Так-так-так!

Може досить нам вітати? Ігри треба починати.

Діти: Так-так-так!

Ведуча: А без чого не буває Дня народження? Без іменинного торта.

ГРА "ТОРТ”

Всі діти беруться за руки і шикуються в один довгий ланцюжок. По команді діти починають «пекти торт”:Ведуча повертається навколо себе, накручуючи весь ланцюжок, крутиться до тих пір, поки не спечеться "Торт”. Умова- руки не розривать. Як тільки весь ланцюжок накрутиться навколо ведучого, треба зупинитися.

Ведучий: Ось так торт вийшов! З чим він у нас?

Відповіді дітей: з ананасом, з джемом, з кремом, з ягодами і бананами…

А чого не вистачає на іменинном торті? Звичайно, свічок. Підняли всі руки вгору. Ось скільки свічок!

Ведучий: Ось який у нас вийшов торт: з джемом, з ананасами, з ягодами, смачний із свічками!

Прийшла пора нам підкріпитися.

ГРА "Вгадай, який фрукт?»( діти з закритими очима куштують шматочки різних фруктів і вгадують їх).

ГРА "ТОВСТУНИ»( засунити під футболку якомога більше кульок)

МУЗИЧНА ПАУЗА «ВЧИТЕЛЬ ТАНЦІВ»

Ведучий: А тепер давайте пригадаємо, коли ви були маленькими, ваші матусі вас пеленали.

ГРА "ЗАПЕЛЕНАЙ Малюка”( допомагають мами; пелюшку замінює туалетний папір).

По команді малюків починають пеленать, починаючи з ніг і закінчуючи шиєю. Вкінці малюку одягають чепчик. Перемогла та команда, яка справилась швидше.

Ну і як, зручно вам ? Ах, ні? Тоді за моєю командою швидко розпеленайтеся.

По команді малюки рвуть "пелюшки”. Переміг той малюк, який швидше вибрався з пелюшок.

Ведучий: А тепер хто швидше збере сміття?!

Ведучий: САЛЮТ з повітряних кульок

По команді діти підкидають кульки вгору і кричать: "Ура!”

До зустрічі на Зимовому Дні народження!

«Листівка»

Ось і гості прийшли до іменинника, кожен зі своїм подарунком. Але щоб цей день залишився в пам’яті дитини, можна запропонувати подарувати і загальний подарунок. Поки дитина розглядає подарунки, гостям треба дати великий аркуш чистого паперу, кольорові фломастери і олівці і нехай діти всі разом намалюють одну велику листівку!

Конкурс «Кращий наряд»

Цей конкурс підійде для дітей будь-якого віку, адже всі дітки дуже люблять вбиратися! Заздалегідь приготувати хустки, капелюшки, кепки, бантики, пояси, окуляри та інші дрібні аксесуари. Кожній дитині дається 1 хвилина, щоб він продемонстрував незвичайний наряд.

Всім буде весело і цікаво.

«Оркестр»

Діти люблять пошуміти. І це розвага доведеться всім гостям до душі. Кожній дитині дати «музичний інструмент»: ложки, кришку від каструлі, свисток, дитячу гармошку або піаніно, все те, з чого можна витягти звуки. Дорослий наспівує якусь нескладну мелодію, а діти акомпанують. І всім весело!

Конкурс «Художник»

Усім гостям лунають повітряні кульки і кольорові маркери. І кожен малює на своєму кульці те, що він хоче. А потім все весело грають цими розмальованими кульками. Старші діти зазвичай малюють смішні пики.

Якщо надіти на таку «голову» хустку, то буде дуже смішна лялька.

Конкурс «Хто більше збере»

Розкидати по підлозі надуті повітряні кулі. Діти по команді починають збирати. Хто більше збере і утримає в руках куль, той і стає переможцем.

Конкурс «Замри!»

Діти стають в довільному порядку і починають повторювати за провідним слова: «Море бушує раз, море бушує два, море бушує три, а ну-ка, фігура, замри!», При цьому виробляючи всілякі рухи ногами, руками і тулубом. Як тільки лічилка закінчується, всі діти завмирають. Вибирається найсмішніша фігура.

 Конкурс «розплутати ниточку»

Вибирається «мама», решта — «діти». «Мама» виходить в іншу кімнату, а діти беруться за руки, щоб вийшов круг, заплутуються, переступаючи через руки, перекидаючи руку через голову. Коли «ниточка» заплутана, звуть «маму»: «Мамо, ниточку розплутати, тільки не порви!» Потрібно розплутати весь клубок, не розтуляючи рук.

Конкурс «Знайди пару»

До цього конкурсу треба підготуватися заздалегідь. У непрозорий мішечок покласти маленьку фігурку тварини або інший предмет. А інший такий же предмет, але побільше, поставити в кімнаті.

Дитина дістає з мішка предмет і шукає в кімнаті йому пару.

Конкурс «Зоопарк»

Цей конкурс для дітей молодшого віку. Ведучий пропонує «сходити в зоопарк». А діти повинні зобразити, кого вони там побачили. Ведучий говорить: «Ведмідь …» Діти повинні все показати, як ходить, ричить ведмідь.

Потім показати іншої тварини.

Конкурс «Ланцюжок»

У цьому конкурсі треба запастися прищіпками, якщо діти — дошкільнята, для дітей старшого віку приготувати скріпки. За командою діти починають споруджувати довгий ланцюжок. У кого ланцюжок виявиться довше, той і виграє.

Конкурс «Знайди цукерку»

До цього конкурсу треба підготуватися батькам заздалегідь. У двох різних місцях дорослі ховають вазочки з цукерками. Готують кілька карток, на яких вказані координати захованих солодощів.

Наприклад: «Подсказку знайдеш у тварини» (картка лежить під плюшевим ведмедем), на тій картці написана загадка: «Без рук, без ніг, а ходять» (наступна картка захована під годинником). Цей конкурс може служити підготовкою до чаювання. Запрошені діляться на кілька команд. Їм дається по одній картці, у кожній написано своє завдання. І діти починають шукати заповітне частування.

Конкурс «Фанти»

Це найвідоміший конкурс всіх часів і народів. Але дуже любимо усіма діточками. Вибирається ведучий. Одній дитині зав’язують очі. А решта дітей кладуть у непрозорий мішечок по одній своїй речі.

Ведучий дістає по черзі предмети з мішка, а дитина, у якої зав’язані очі, говорить, що повинен зробити господар цієї штучки.

Ось такі веселі цікаві конкурси для дітей день народження ми пропонуємо вам провести. Ну а якщо буде мало, і захочеться ще подивіться ще одну статтю. Там теж веселі цікаві конкурси, в які можна грати на день дітей та інші дитячі свята. І найголовніше. Так би мовити, секрет успіху.

Щоб у всіх дітей після свята залишилося гарний настрій, треба кожному на згадку подарувати невеликий сувенірчик. І, 

Кішки і мишки 
Для дитячої гри «Кішки і мишки» необхідно приготувати кілька стільців . Вони розставляються кругом, сидіннями всередину. Половину дітей саджають на стільці – вони будуть «мишками», а інших ставлять ззаду – вони будуть «кішками». «Котів» має бути на одну більше, ніж «мишок», тобто перед одним гравцем стілець повинен бути порожнім. Потім цей гравець «кішка» повинен підморгнути однієї з «мишок» будь-хто. «Мишка» повинна при цьому встигнути перебігти на той стілець, який стоїть перед подмігнувшій. «Кішка», яка стоїть за стільцем цієї «мишки», повинна спробувати утримати її за допомогою рук. Якщо втримати не вдалося, тепер цей гравець стане підморгуючим черговий «мишці». Через деякий час «кішки» і «мишки» повинні помінятися ролями.

Ромашка 
Для конкурсу «Ромашка» потрібно запастися папером, ножицями і смішними завданнями. Заздалегідь потрібно зробити паперову ромашку з такою кількістю пелюсток, скільки і дітей. На зворотну сторону потрібно написати веселі завдання. Дітям залишається відривати пелюстки і виконувати завдання: кукурікати, стрибати на одній нозі, співати пісеньки, повторюватиме скоромовки і т.д.

Подарунки на день народження 
у конкурсі «Подарунки на день народження» беруть участь всі діти, розділені по підгрупах залежно від того, який подарунок вони приготували. По черзі кожна підгрупа «йде в магазин за подарунками»: відходять в куточок і обговорюють, які імітаційні руху підійдуть для опису їх подарунка. Потім вони підходять до іменинника і просять його вгадати подарунок. Дитині потрібно відгадати предмет за показаним рухам, після чого він отримує подарунок.

Замри 
Для проведення конкурсу «Замри» потрібно обзавестися повітряною кулею. Ведучому потрібно підкинути повітряна куля, і поки він в польоті, всі діти можуть ворушитися, а коли доторкається до статі, діти застигають і посміхаються.

 

docx
Додано
14 липня 2018
Переглядів
4150
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку