День народженн я вогнегасника

Про матеріал
7 лютого - день народження вогнегасника. Розказати дітям про предмет вогнегасник, його функцію та принцип роботи. Повідомити про історію винаходу та практичне застосування в наш час в побуті та на підприємствах. показати різні вогнегасники та ознайомити з професією пожежник та спеціальні машини для тушіння пожеж. Використовую під час інформаційної хвилинки на ранковій зустрічі, або уроці ЯДС.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

7 лютого – День народження вогнегасника. Коваленко Н. Г.,вчитель 1 класу Квітнева філія КЗ «близнюківський ліцей Близнюківської селищної ради харківської області»

Номер слайду 2

Номер слайду 3

День народження вогнегасника

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

7 лютого кожного року світ відзначає День народження вогнегасника

Номер слайду 8

Ще до появи вогнегасника винахідники придумували різні пристосування для приборкання вогню. У XVII столітті вперше для гасіння почали застосовувати скляні колби з водою, які при пожежі необхідно було відкрити і вилити вміст на вогонь або ж кинути в полум’я.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

ІСТОРІЯ ЗАСНУВАННЯ ПОДІЇПерший вогнегасник був запатентований 7 лютого 1863 року в Сполучених Штатах Америки, а саме в штаті Вірджинія. Саме в цей день американський інженер і винахідник Алан Крей офіційно запатентував перший вогнегасник. Тоді протипожежний засіб був схожий на звичайну пляшку, але з часом вогнегасник став основним первинним засобом гасіння пожежі.

Номер слайду 12

У 1904 році російський інженер Олександр Григорович Лоран винайшов перший вогнегасник, який поклав початок виробництва в країні хімічних пінних вогнегасників. Порядок його роботи був простим. Необхідно було відкрити клапан, перевернути вогнегасник, а коли з розтруба піде піна його можна застосовувати.

Номер слайду 13

На зміну їм прийшли порошкові, вуглекислотні, аерозольні та інші вогнегасники. Їх маса значно менше, а швидкість гасіння значно вище. І навіть спеціалізована техніка на різній транспортної базі.

Номер слайду 14

Крім традиційних засобів пожежогасіння існують “екзотічесіке варіанти”. Найменший у світі вогнегасник, отримав назву “Pingy”. Він зовні схожий на гранату. У довжину чотирнадцять сантиметрів, вага 1 кілограм. Його завдання гасіння полум’я на початковому етапі. Він вибухає при перепаді тиску, і вміст обрушується на вогнище спалаху. Зручно зберігати в кожному приміщенні будівлі.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Вогнегасник у кожен дім. З розвитком промисловості та зростанням кількості електричних приладів, вогнегасник стає обов'язковим атрибутом не тільки виробничих площ, а й побуту. Його наявність у домах, офісах та на транспорті може попередити багато нещасть.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

День народження вогнегасника — це не лише нагода згадати історію винаходу, а й чудовий час для того, щоб перевірити наявність та справність цих приладів у ваших оселях та місцях роботи. Безпека повинна бути пріоритетом для кожного з нас.

Номер слайду 20

pptx
Додано
6 лютого
Переглядів
479
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку