День пам’яті та примирення і перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Про матеріал
Дана презентація може використовуватись для проведення заходів, присвячених Дню пам'яті та примирення і перемоги над нацизмом в Другій світовій війні. Вона допоможе на основі різних джерел інформації описувати героїчні події війни та виховувати інтерес до історичного минулого своєї Батьківщини та світу загалом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПАМ’ЯТЬ ЄДНАЄ ПОКОЛІННЯ

Номер слайду 2

1939-1945 роки – Друга світова війна

Номер слайду 3

Номер слайду 4

День пам'яті та примирення (пам'яті жертв та примирення між країнами-учасниками Другої світової війни) — пам'ятний день в Україні, який відзначають 8 травня, в річницю капітуляції нацистської Німеччини (цю подію прийнято розглядати як символ перемоги над нацизмом).

Номер слайду 5

Цей день присвячений пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірвано насиллям світового масштабу, людям усіх рас і націй, чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню, малим дітям і старшим людям, – усім загиблим і усім тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла Другої світової війни.

Номер слайду 6

Як відомо, 7 травня 1945 року був підписаний Акт воєнної капітуляції Німеччини, який набув чинності 8 травня. З цієї нагоди цього дня в багатьох містах Європи та США були проведені велелюдні святкування.

Номер слайду 7

Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 22 листопада 2004 року, приуроченої до 60-ї річниці закінчення Другої світової війни в Європі, проголошено присвячений пам’яті жертв цієї війни День пам’яті та примирення, що відзначається 8 травня.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

В Україні День пам’яті та примирення встановлений згідно з Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років». Таким чином, Україна розпочала нову традицію відзначення 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення.

Номер слайду 10

«День пам'яті та примирення» встановлений Указом Президента України № 169/2015 «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни» від 24 березня 2015 року:«…з метою гідного вшанування подвигу Українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни, посилення турботи про ветеранів війни, учасників українського визвольного руху цього періоду, жертв нацистських переслідувань, утвердження спадкоємності традицій воїнів — переможців нацизму та нинішніх захисників Вітчизни, консолідації суспільства навколо ідеї захисту України…установити в Україні День пам'яті та примирення, який відзначати щороку 8 травня…»

Номер слайду 11

Символом вшанування пам’яті жертв Другої світової війни є червоний мак. Ця квітка – пам’ятний знак жертв усіх військових і громадянських конфліктів

Номер слайду 12

Червоний мак символ пам’яті загиблих у Другій світовій війніЧервоні маки – пам’ять незабута…Червоні маки… В них душа горить,Життя, надія і польоту мить…

Номер слайду 13

Надзвичайно важливо згадувати та вшановувати подвиг ветеранів, котрі боролися з нацизмом і перемогли його. Але не менше заслуговують на увагу та пам’ять інші, кого торкнулась війна – військовополонені, остарбайтери, підпільники, діти війни, цивільні, які постраждали від окупації і бойових дій.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

«1939–1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо»Ми пам’ятаємо, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна. Пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями Об’єднані Нації. Не забуваємо: той, на чиєму боці справедливість, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими.

Номер слайду 16

Вічний вогонь палаєДзвонить у далі століть. Вічний вогонь закликає: Щастя живих бережіть!Вічний вогонь клекоче: Люди, не треба війни,Щоб не вмирали дочки,Сестри, брати, сини!Вічний вогонь палає,Тужать берізки над ним. Вічний вогонь вимагає: Миру і щастя живим!

Номер слайду 17

Зараз, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Ця боротьба триває щоденно і ми не маємо права програти, бо, як і багато років тому, захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє.

Номер слайду 18

Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності. Міць наших збройних сил є запорукою існування держави та збереження прав людини для громадян.

Номер слайду 19

Шануйте переможців - ветеранів та теперішніх захисників України за їх подвиги і за мир!

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Бєляєва Вікторія Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Малахова Віолетта Юріївна
    Гарна робота. Дуже актуальна!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
zip
Додано
9 травня 2022
Переглядів
2284
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку