Десять способів подолання стресу

Про матеріал
Матеріал дозволить формувати в учнів поняття “стресова стійкість”; ознайомити зі способами керування стресом та техніками самодопомоги та допомоги під час стресу; вчити застосовувати техніки самоконтролю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

10 способів подолання стресу Ментальне здоров'я

Номер слайду 2

Випий води Зневоднення призводить до зниження розумової продуктивності. Випий склянку води і помітиш, як дана процедура заспокоює нервову систему.

Номер слайду 3

Співай Усі знають про те, що улюблені пісні піднімають настрій. Крім цього гучний спів (навіть якщо ви при цьому трохи фальшивите) сприяє виробленню «гормонів щастя» – ендорфінів.

Номер слайду 4

Дихай Більшість з нас дихає неправильно, особливо в стресових ситуаціях. Уяви, що твій живіт - повітряна кулька. Дихай глибоко, щоб наповнити кульку повітрям. Повтори цю просту вправу п'ять разів, і побачиш, що стане набагато спокійніше.

Номер слайду 5

Стій вниз головою. Поза, відома в йозі як «Собака писком донизу», як і перевернуте положення тіла, відновлює вегетативну нервову систему. Також вона розтягує м'язи рук, ніг і тулуба, що призводить до спалювання рівня глюкози, виробленої в результаті реакцій організму на стрес.

Номер слайду 6

Малюй Малювання не тільки допомагає відволіктися від джерела стресу, але й розвиває стресостійкість. Не важливо що ти малюєш і чим. Фарби 🎨, олівець ✏️ чи ручка допоможе в подоланні стресу. Не вмієш малювати? Допоможе розмальовка- антистрес.

Номер слайду 7

Стрибай або танцюй Пострибай через скакалку. Встанови таймер на дві хвилини, ввімкни музику й стрибай через скакалку . Немає скакалки? Не проблема. Можна і без неї.

Номер слайду 8

Займись медитацією…Повторюй мантри. Придумайте мантру, яку зможеш використовувати для заспокоєння. Добре підійдуть фрази: “Я спокійний” або “Я впевнений у собі”, “ У мене все вийде”.

Номер слайду 9

Мрій, твори…Виготов дошку візуалізації. Виріж з журналів фрази й картинки, що ілюструють твої інтереси та мрії. Наклей їх на плакат або на стіну. Таке заняття допоможе не тільки розібратися в тому, чого ти хочеш від життя, але й дозволить відволікатися від джерела стресу у важкі моменти, фокусуючи свою увагу на тому, що тобі дійсно цікаво. А ще, кажуть, що озвучені мрії здійснюються…

Номер слайду 10

Називай свої емоції Невміння розпізнавати негативні емоції часто стає причиною стресу. Якщо ти гніваєшся, відчуваєш паніку або страждаєш на перфекціонізм,назви це почуття. Проговорт фразу: “Я нервуюсь, бо…” “Мені страшно (боляче) тому, що …” Можливо, озвучивши свою проблему, ти знайдеш її рішення.

Номер слайду 11

Катайся на велосипеді Власне, кататися можна не тільки на велосипеді, а ще на роликах, скейті чи самокаті. Будь-яка фізична активність позитивно впливає на психологічний стан людини.

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
12 жовтня 2023
Переглядів
421
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку