Детективне шоу «Маленькі Шерлоки Холмси»

Про матеріал

Мета: розвивати та вдосконалювати навички всіх видів мовленнєвої діяльності,розвивати мовну здогадку та логічне мислення, розширювати мовознавчий кругозір учнів, формувати та розвивати навички співпраці (робота в групі, взаємодопомога), виховувати інтерес до англійської мови.

Перегляд файлу

Позакласний захід для 5-6 класів

Детективне шоу «Маленькі Шерлоки Холмси»

Мета: розвивати та вдосконалювати навички всіх видів мовленнєвої діяльності,  розвивати мовну здогадку та логічне мислення, розширювати мовознавчий кругозір учнів, формувати та розвивати навички співпраці (робота в групі, взаємодопомога), виховувати інтерес до англійської мови.

Обладнання: роздатковий матеріал для конкурсів, мультимедійна презентація в програмі PowerPoint тощо.

 

Хід гри

Вступне слово:

Найцікавіша і найнебезпечніша професія всіх часів – це ДЕТЕКТИВ. Як ви гадаєте, яким повинен бути детектив, щоб він міг спіймати злочинця?

  • Спритним
  • Розумним
  • Кмітливим
  • Розвинена логіка
  • Гарна пам'ять
  • Швидким

Так, все це правильно. Сьогодні у нас відбудеться посвячення до лав детективів, але перш ніж ви зможете отримати звання ДЕТЕКТИВ, ви повинні нам довести, що зможете впоратися із завданнями.

Сьогодні ви вже не учні, ви працюєте в детективному агентстві. Для плідної праці кожне агентство повинно мати свою назву і головного детектива, який буде керувати вашими діями. Тож, будь ласка, представте свої агентства:

  1. ___________________________________
  2. ___________________________________

 

Який же детектив без змоги розкрити злочин?! І ось ваша перша справа:

«Добрий день, шановні детективи.

Пише вам завідувач історичного музею Містер Увайт. У мене нещастя. Вчора до мене на роботу (тобто в музей) завітало троє моїх найкращих друзів. Ми сиділи в мене в кабінеті, розмовляли і пили чай. Як раптом погасло світло. Я перелякався, тому що в музеї є багато коштовних експонатів. Коли світло знову ввімкнули, мої побоювання справдилися – пропала золота статуетка індійського бога. Всі двері були зачинені і вкрасти її міг лише хтось з моїх друзів. Допоможіть мені знайти статуетку і не втратити друзів (хоча б двох з них).

                                                                                       З повагою Містер Увайт.»

Отже ваше завдання – знайти злочинця. Для цього ваші агентства пройдуть крізь декілька випробувань. Під час цих випробувань ви будете отримувати літери підказки, які допоможуть в кінці визначити ім'я злочинця. А щоб все було чесно і за законом, за ходом розслідування будуть спостерігати представники Верховного Суду, які можуть і покарати за шахрайство:

  1. ____________________________
  2. ____________________________
  3. ____________________________

 

Випробування 1

“Decoder”

Ви отримали зашифроване послання. Код до шифру простий: кожна літера відповідає її номеру в абетці (наприклад: А-1, С-3 і так далі). Ваше завдання якомога швидше розшифрувати послання. Те агентство, яке зробить це швидше – віддає його Верховним Суддям для перевірки. За умови, що ви впоралися правильно, ви отримуєте 2 літери-підказки; друге агентство – лише одну.

  1. 2-5-14  18-1-14  1-18-15-21-14-4  20-8-5  8-15-21-19-5  20-5-14  13-9-14-21-20-5-19  1-7-15.  Ben ran around the house ten minutes ago.
  2. 19-15-6-9-1  19-16-15-11-5  5-14-7-12-9-19-8  22-5-18-25  23-5-12-12  12-1-19-20  12-5-19-19-15-14.  Sofia spoke English very well last lesson.

 

А поки наші юні детективи працюють, їх інформатори-вболівальники можуть їм допомогти отримати додаткову літеру. Завдання теж саме – розшифрувати слово, а у вас вже буде інший код до шифру. Увага на екран:

(на екрані – зображення абетки і кодування, а також 4 закодованих слова)

a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

§

Ψ

Ω

۞

۩

n

o

p

q

r

s

t

u

v

w

x

y

z

$

%

@

?

®

¥

  • Crime
  • Will
  • Be
  • Punished

Злочин буде покарано!

 

Випробування 2

“Catcher”

Детектив повинен бути спритним і швидким. Зараз ми перевіримо наскільки ви швидкі та спритні. Нам потрібно по два детектива з кожного агентства. Займайте місця за ігровим столом. На столі лежать різноманітні слова. Я буду зачитувати ці слова, а ваше завдання (кожного детектива окремо) побачити це слово першим і впіймати його раніше за іншого суперника. В кінці ми підраховуємо кількість впійманих слів. Те агентство, що впіймало більше – отримує дві літери, а інше – лише одну. Будьте уважні!

Airport, as, beet, block, brush, carrot, capital, catch, cheese, chilly, computer, decorate, dish, draw, cook, emblem, enjoy, film, fit, foggy, giraffe, glasses, gun, harvest, hobby, indeed, market, party, salt, person.

Підрахуйте свої слова. Отже _______________________________________

 

Випробування 3

Crossword

Справжній детектив має бути розумним і обізнаним. Для цього він полюбляє розгадувати кросворди. Ось і вам зараз потрібно буде розв'язати кросворд, де всі слова зашифровані малюнками. Те агентство, яке впорається раніше віддає свій кросворд на перевірку Верховним Суддям. Якщо все вірно – ви отримуєте 2 літери. Інше агентство – лише одну. Але час обмежений – ви маєте лише …. 5 хвилин.

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

5

 

6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7

 

 

 

8

 

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10

 

 

 

 

 

 

 

 

E:\КАРТИНКИ\Анимация2\01.gif7

E:\Учёба\WRTBOOK1.WMF2

3

E:\КАРТИНКИ\Звери и птицы\кошки\CAT1.GIF2

E:\КАРТИНКИ\Овощи\artificial tomato.gif4

E:\КАРТИНКИ\Игрушки\bear 2.gif9

 

E:\КАРТИНКИ\Игрушки\fire truck 19.gif

11

 

 

 

E:\КАРТИНКИ\АнимацияИнтернет\4944598.gif10

 

E:\LENA\картинки и анимация\Аннимация3\4f86b651458c96b4352d2cb7bf0b341a.gif8

E:\LENA\картинки и анимация\Аннимация3\5bb4b64eebd0086f14e381e3c88f6c88.gif1

 

 

 

 

E:\LENA\картинки и анимация\Аннимация3\J0213504.GIF6

 

5http://im2-tub-ua.yandex.net/i?id=275416499-08-72&n=15

 

 

 

Випробування 4

“Crosses and Noughts”

Всім детективам ще з дитинства відома гра «Хрестики-Нулики». І ми також згадаємо її правила. Одне агентство – це Хрестики, а інше – це Нулики (проводиться жеребкування). Головна мета – закреслити лінію з трьох хрестиків або нуликів. Але кожне поле має літеру і щоб поставити там свій знак ви маєте згадати слово , яке починається саме на цю літеру. При цьому слова мають бути з однієї теми – школа.

 

a

p

b

 

c

w

b

s

d

l

r

p

w

t

r

c

e

p

d

 

 

Випробування 5

“Spoilt Letter”

Увага! На пошту агентства надійшов таємничий лист. Автор побажав залишитися невідомим. Але запевняє, що в листі є дуже важлива для нас інформація. Нажаль, поштар потрапив під дощ, наш лист змок і деякі літери та слова пошкодженні краплями дощу. Нам потрібно відновити цього листа. Перш ніж зникнуть всі літери ми маємо 4 хвилини. Поспішайте!

 (на 2-х дошках цей же лист написано крейдою з пропусками, після 4 хвилин учасники команд вписують потрібні літери одночасно, а судді перевіряють правильність).

 

Hello Mister White.

I know everything about your problem. I can help you. And I want to help you. But I am afraid.

Can you promise that all will be OK?

Well…it is your best friend. And he is a dentist.

 

 

Ура! Ми встигли… але дивіться на останній рядок. Він повністю розмиті водою. Саме його за допомогою літер-підказом вашим агентствам потрібно відновити. В ньому ім'я злочинця.

It is a dentist.

 

Молодці! Ви впоралися з усіма випробуваннями і тому можете з гордістю носити звання ДЕТЕКТИВА. А наші Верховні Судді вручать вам ліцензії, щоб ваша діяльність була законною.

docx
Додано
4 лютого 2018
Переглядів
1349
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку