Діагностувальна робота з літературного читання "Усний переказ"

Про матеріал
Діагностувальна робота з літературного читання ( Усний переказ, який містить тестові завдання) 4 клас НУШ створена у вигляді презентації. Допоможе під час проведення уроків в режимі дистанційного навчання. Стане в нагоді як досвідченому педагогу, так і педагогу- початківцю. Буду дуже вдячна за оцінки колег під час скачування.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Діагностувальна робота: Усний переказ4 клас НУШУРОК З ЛІТЕРАТУРНОГО ЧИТАННЯ Підготувала: вчитель початкових класів Красноградського ліцею № 4 Красноградської міської ради Харківської областіПаюнова Людмила Володимирівна

Номер слайду 2

КОМОРА ВІТАМІНІВ

Номер слайду 3

Девіз уроку: Не тільки слухати, а й чути!Не тільки чути, а й розуміти!Не тільки говорити, а й думати!

Номер слайду 4

1. Прослухай уважно текст! Чотири тисячі років тому людина познайомилася із морквою. Але тоді морква була дикою – з тоненьким жорстким корінцем. Тож коренеплід цієї рослини не їли, але лікувалися за допомогою насіння, листя, корінців. Бо помітили наші далекі предки: якщо жувати моркву, то вона очищає рот, зуби стають білими і міцними, не кровоточать. І полюбили за це рослину з красивими, наче мереживо, листочками, яка зацвітає на другий рік великим білим зонтиком.

Номер слайду 5

1. Прослухай уважно текст! Пахуче насіння помандрувало в кишенях, торбинках, вузликах від берегів Середземного моря по всій землі. І так потрапило на землі Київської Русі. Ось саме тут, де ми живемо, висіяли моркву у родючий ґрунт. Рослина віддячила людям. Набираючись сили від землі і сонця, стала солодкою і червоною.

Номер слайду 6

1. Прослухай уважно текст! Моркву полюбили всі, хто їв смачні корінці. І запримітили: той, хто вживає моркву, не хворіє, краще бачить, має красиву шкіру і гарне волосся. Малі діти від неї швидко ростуть, а дорослі довго не старіють і виглядають молодими. Споживайте моркву щодня – будьте здорові, красиві, розумні!

Номер слайду 7

2 Дай відповіді на питання: Коли людина вперше познайомилася з цією рослиною?Якою на вигляд була морква тоді?Якою стала морква на землях Київської Русі?Чому моркву називають коморою вітамінів?

Номер слайду 8

3. Спробуй переказати за паном: ПЛАН1. Коли людина вперше познайомилася з морквою?2. Чому наші предки полюбили моркву?3. Як потрапила морква в наші краї?4. Чим корисна морква для людей?ТОБІ СЛОВА ДОПОМОЖУТЬ: жорсткий корінець, коренеплід, далекі предки, білий зонтик, Середземне море, Київська Русь, родючий ґрунт.

Номер слайду 9

4. Прослухай ще раз текст Чотири тисячі років тому людина познайомилася із морквою. Але тоді морква була дикою – з тоненьким жорстким корінцем. Тож коренеплід цієї рослини не їли, але лікувалися за допомогою насіння, листя, корінців. Бо помітили наші далекі предки: якщо жувати моркву, то вона очищає рот, зуби стають білими і міцними, не кровоточать. І полюбили за це рослину з красивими, наче мереживо, листочками, яка зацвітає на другий рік великим білим зонтиком. Пахуче насіння помандрувало в кишенях, торбинках, вузликах від берегів Середземного моря по всій землі. І так потрапило на землі Київської Русі. Ось саме тут, де ми живемо, висіяли моркву у родючий ґрунт. Рослина віддячила людям. Набираючись сили від землі і сонця, стала солодкою і червоною. Моркву полюбили всі, хто їв смачні корінці. І запримітили: той, хто вживає моркву, не хворіє, краще бачить, має красиву шкіру і гарневолосся. Малі діти від неї швидко ростуть, а дорослі довго не старіють івиглядають молодими. Споживайте моркву щодня – будьте здорові, красиві, розумні!

Номер слайду 10

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Мазур Ніна Анатоліївна
    Дякую за цікаву розробку уроку
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
19 грудня 2022
Переглядів
4175
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку