Діагностувальна робота з теми "Значення слова"

Про матеріал
Матеріал до підручника "Українська мова та читання" К. Пономарьова Робота вміщує сім завдань різного виду складності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Діагностувальна робота з теми «Значення слова»

Номер слайду 2

Емоційне налаштуванняҐаджик, Родзинка, Читалочка і Щебетунчик пропонують тобі перевірити свої досягнення з теми «Спостерігаю за значенням слів». Виконай їхні завдання.

Номер слайду 3

Завдання 1. Прочитай текст. Випиши слова, які мають переносне значення.

Номер слайду 4

Завдання 2. Прочитай жарт. Які слова в ньому вжито в переносному значенні? Склади і запиши речення, вживаючи ці слова в прямому значенні— Кропива кусається? — запитала мала доня маму. — Кусається! — І гавкає?

Номер слайду 5

Завдання 3. Прочитай текст. Випиши в колонку виділені слова. Добери до кожного синонім і запиши в другу колонку. Можеш скористатися довідкою. У Карпатах росте червона рута. Це рослина, яку дуже люблять горяни. У старій українській легенді розповідають, що вона лише раз на десять років зацвітає червоним кольором. Коли дівчина знайде квітку й подарує юнакові, той буде завжди кохати її. Довідка: розквітає, хлопцеві, розказують, любити, відшукає.

Номер слайду 6

Завдання 4. Прочитай уривок із вірша. Знайди антоніми. Запиши їх парами. Два брати жили на світі. Був один з них працьовитий, а другий — ледачий дуже. Той хоробрий і правдивий, той брехливий, полохливий. Алла Свашенко

Номер слайду 7

Завдання 5. Випиши синоніми до поданих слів зі словника синонімів.іти - мама -гарний -говорити -веселий -баба -

Номер слайду 8

Завдання 6. Відгадай загадку. Поясни, скільки значень має слово-відгадка. Склади зі словом-відгадкою три речення, щоб у кожному воно мало інше значення, і запиши. Мешкають вони у морі, й на концерті бачиш їх, а в небесному просторі за ніч не злічити всіх! Валентина Бутрім

Номер слайду 9

Завдання 7. Які зірки з попереднього завдання тебе зацікавили найбільше? Чому? Напиши про це текст (3-4 речення). Мене зацікавили зірки … … . Вони … … . Мені подобається … .

pptx
Додано
20 жовтня 2022
Переглядів
1663
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку