Презентація до уроку розвитку мовлення у 3 класі за темою "Авторська казка. Вибірковий переказ""

Про матеріал
Презентація створена для уроку розвитку мовлення у 3 класі. Вибірковий переказ уривку з твору К. Єгорушкіної "Історії хоробриків з Горішкових Плавнів".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Авторська казка. Вибірковий переказ

Номер слайду 2

Етапи роботи над вибірковим переказом. Вибери і прочитай уривок. Запиши ключові слова. Перекажи усно. Запиши текст, спираючись на ключові слова. Перевір та відредагуй написане.

Номер слайду 3

Марта сиділа на порозі дупла і відчувала, як паморочиться їй у голові, а серденько гупає аж у кінчику хвоста. Відколи вони сюди переселилися, вона ще ні разу сама з дупла не вистрибувала… Спочатку тато і мама носили її в зубах, потім – тримали за лапку. А тепер і зуби, і лапи зайняті… - Доню, у тебе ж хвіст-парашут! - умовляв тато. - Нам, білкам, падати зовсім не страшно. Ми ж не коні! - А мені страшно… - сказала Марта, огортаючи себе пухнастим хвостом, ніби шаликом.

Номер слайду 4

Хто автор твору?Яких героїв цього твору ви пам’ятаєте?Словникова робота. Паморочиться у голові - стан, при якому все ніби хитається. Хвіст-парашут – хвіст у білки, що сповільнює падіння. Маючи такий хвіст, білка без шкоди для себе здійснює стрибки з найвищих дерев прямо на землю. Шалик – шарф.

Номер слайду 5

Ключові слова. Сиділа на порозі дупла; ні разу з дупла не вистрибувала; носили в зубах, тримали за лапку; у тебе ж хвіст-парашут;огортаючи себе хвостом, ніби шаликом.

Номер слайду 6

Усний переказ уривку

Номер слайду 7

Запиши переказ. Прочитай записаний текст, виконай перевірку.

pptx
Додано
20 жовтня 2022
Переглядів
829
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку