Діагностувальна робота з української мови для учнів 2 класу. Усна розповідь. «Розповідаю про свій ранок»

Про матеріал
Презентація для проведення діагностувальної роботи з української мови у 2 класі. Усна розповідь. Дистанційне навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Діагностувальна робота. Усна розповідь. «Розповідаю про свій ранок» 2 клас Українська мова * Дата:

Номер слайду 2

Сьогодні у нас незвичайний урок, На якому ми зробимо ще один крок. В країну відому, в країну чудову, Що прикрашає й збагачує рідну мову. Країна ця чудова – урок української мови.

Номер слайду 3

Прочитайте вірш. До чого закликає нас автор? Яка частина дня описана у вірші? Перший промінь сонця зазирає у віконце; Із речами грає, кицю розважає. – Вставай, не лінуйся! вдягнися і взуйся, та біжи надвір мерщій зустрічати ранок свій!

Номер слайду 4

Ранок — це початок дня. Як зустрінеш його, таким і буде весь день. Від цього залежить наш настрій, фізичний стан, душевний підйом, нові звершення і успішність справ.

Номер слайду 5

Розглянемо малюнки. Як розпочинає день хлопчик?

Номер слайду 6

1.

Номер слайду 7

* 2.

Номер слайду 8

* 3.

Номер слайду 9

* 3.

Номер слайду 10

* Я встаю досить рано — близько 6.30. Потім я роблю невелику фізичну зарядку. Не напружуючи м’язи, виконую три-чотири простих вправи, щоб привести своє тіло в активність. Після цього я йду у ванну кімнату і здійснюю щоденні ранкові процедури: вмиваюся, чищу зуби, розчісуюся. Тепер я йду снідати. Мама вранці готує мені кашу або омлет. А ще мені подобаються кукурудзяні пластівці з молоком. Вони живлять енергією і додають сил. Після сніданку я перевіряю свою готовність до майбутнього дня. Прочитайте розповідь. Як ви вважаєте чий це ранок?

Номер слайду 11

* Сьогодні зранку я прокинувся о 8 годині та відразу почав робити потягування у ліжку. Потім я встав та зробив ранкову зарядку. О пів на дев'яту я пішов чистити зуби та приймати ранковий душ. Після ранкового туалету, одягнувся і пішов снідати. Я швиденько поїв, помив посуд та пішов до своєї кімнати. Там я швидко підготувався до навчального дня. Прочитайте розповідь. Як ви вважаєте чий це ранок?

Номер слайду 12

* Мама мене будить зранку о сьомій годині. Мені важко прокидатись, залишати в ліжку сни. Спочатку я застеляю ліжко, вмиваюсь, чищу зуби, роблю зачіску. Не забуваю зробити ранкову зарядку, одягаюся. Потім снідаю, прибираю після себе. А вже потім готуюся до початку уроків. Прочитайте розповідь. Як ви вважаєте чий це ранок?

Номер слайду 13

Прочитай слова, які можна використати під час розповіді про свій початок дня. Доповни інші слова, які хочеш використати. Назви предметів ліжко зуби душ зарядка сніданок посуд Назви ознак ранкова ретельно тонізуючий невеличку смачний навчальний Назви дій розбудити прокинутися чистити вмиватися робити їсти мити готуватися

Номер слайду 14

Ґаджикові цікаво, як ти розпочинаєш свій день. Розкажи про це за поданими запитаннями.

Номер слайду 15

Розкажи, як ти починаєш свій день.

Номер слайду 16

* Для чого сніданок я їм? Щоб не бути малим. Їм хліб з маслом я і кашу. Обганяю навіть кішку нашу. Для чого мені прокидатися? Щоб зустріти новий день. Для чого мені вмиватися? Щоб змити з обличчя сон і лінь. Зубки чистити для чого? Щоб були біліше всього - Біліше снігу самого.

Номер слайду 17

МОЛОДЦІ!

ppt
Додано
13 травня 2022
Переглядів
1764
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку