Дидактична гра для учнів 2-4 класів «Склади слово»

Про матеріал
Для використання на уроках української мови при вивченні тем «Іменник», «Числівник», а також як окремий вид діяльності у виховній роботі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дидактична градля учнів 2-4 класів«Склади слово»підготувала. Чорній О. В.вчитель початкових класів. Горожанського ЗЗСО І-ІІІ ступенів

Номер слайду 2

Опис матеріалу. Для використання на уроках української мови при вивченні тем «Іменник», «Числівник», а також як окремий вид діяльності у виховній роботі.

Номер слайду 3

Мета:спостерігати за мовними одиницями та явищами, використовувати знання з мови у мовній творчості, у новій ситуації;уточнити й активізувати словниковий запас;розвивати логічне мислення, увагу;виробляти спостережливість, уміння працювати самостійно, в парі, у групі;виховувати усвідомлене сприйняття абстрактних, моральних понять.

Номер слайду 4

План дій1. Прочитайте завдання з картки.2. З поданих слів виберіть вказані літери.3. Поєднайте їх в слово.4. Запишіть його.5. Поясніть значення.6. Виконайте творче завдання:введіть складені слова в речення;поєднайте речення в текст.

Номер слайду 5

Цифри1234567890 Словаодиндватричотирип’ятьшістьсімвісімдев’ятьнуль

Номер слайду 6

Це слово несе тепло, кличе пташок з далеких країв додому. Першу літеру у “вісім” візьми, другу від “дев’ять”, першу у “сім”, останню в “один”, третю у “два”.

Номер слайду 7

Це слово і фантазія й реальність, бажання, яке дуже хочеться здійснити. Випиши останню літеру слова “сім”, п’яту від “чотири”, другу від “шість”, четверту від “дев’ять”.

Номер слайду 8

Це слово несе мрії й надії, говорить про право на життя, дарує тишу й спокій. Перша його літера є у слові “сім”, друга двічі повторюється у слові “чотири”, третя є середньою у слові “три”.

Номер слайду 9

Це слово вказує на твою здатність вирішувати самостійно і приймати рішення відповідно до своїх бажань, без залежності від кого-небудь. У слів “вісім” і “один” випиши перші літери, у “нуль” третю, від “п’ять” другу і прочитай слово.

Номер слайду 10

Цим словом ми називаємо хлопчиків і дівчаток. Випиши першу літеру у слова “дев’ять”, другу у “шість”, першу від “три”, третю від “один”.

Номер слайду 11

Це слово називає те, що є в дійсності, це істина. Першу літеру випиши у слова “п’ять”, другу у “три”, треті літери слів “два” і “дев’ять”, першу і останню у слова “два”.

Номер слайду 12

Це слово називає діяльність школяра. В цьому слові остання буква слова “один” повториться три рази. Двічі використаємо букву, яка позначає голосний звук у слові “два”. Запишемо поряд перші літери від слів “вісім” і “чотири”. Також для цього слова нам необхідна буква, яка записана після апострофа у словах “п’ять” і “дев’ять”.

Номер слайду 13

Весна, мрія, мир, воля, правда, діти, навчання.

pptx
Додав(-ла)
Чорній Оксана
Додано
25 лютого
Переглядів
71
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку