Презентація "Рід і число іменників"

Про матеріал
Під час вивчення теми "Рід і число іменників" діти забули певних умінь і навичок. Представлена презентація стане у нагоді вчителю під час уроку узагальнення знань. Цікаві завдання допоможуть учням подолати освітні втрати з мови під час дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Визначаю рід іменників та змінюю іменники за числами. Урок української мови в 3 класі НУШДолбіна Т. О.

Номер слайду 2

1. Випиши з вірша іменники в три колонки по родам. Допиши в кожну колонку своє слово. Лиха зима сховається,А сонечко прогляне. Сніжок води злякається,Тихенько тануть стане.ч. р. ж.р. с.р.

Номер слайду 3

2. Утвори іменники від поданих слів і запиши . Укажи у дужках рід . Сильний - … ;молочний – … ;морозний – … .

Номер слайду 4

3. Прочитай речення. Випиши в колонку іменники, вжиті у формі множини. Постав їх у формі однини й запиши в другу колонку. Зараз восьма година вечора. У вікна до бабусі зазирають сусіди: лисиці, ведмеді, лосі…

Номер слайду 5

4. Спиши речення. Знайди іменники , зверху вкажи рід і число. Петрик з Андрійком змайстрували годівницю для птахів. Вони повісили її на дереві в шкільному садку.

Номер слайду 6

Домашнє завдання: спиши текст, над іменниками вкажи рід і число. У березні гори вкриваються фіолетовими озерцями. Це про весну сповіщає шафран. Так називають крокуси. Вони застилають фіолетовим килимом галявини, гірські полонини.

Номер слайду 7

Рефлексія

pptx
Додано
26 лютого
Переглядів
56
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку