Дидактична гра "Пазли "Вгадай письменника"" для 7 класу

Про матеріал
Друга частина дидактичної гри "Пазли "Вгадай письменника"". Рекомендую використовувати на перших уроках нового навчального року. За допомогою гри учні пригадають письменників, чиї твори вивчали у 6 класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

12 липня 1944 — 13 червня 2017 В школі малював карикатури на своїв вчителів, тому зміг знайти нових та цікавих друзів. Письменник був шульгою (писав лівою рукою), в школі його постійно намагалися змусити писати правою. Він написав близько 30 книг, які були перекладені більш ніж на 25 різних мов. У віці 15 років він почав писати перші твори, а до 19 років вже написав свою першу книгу (збірка віршів). Перш ніж стати відомим письменником, працював в газеті, в психіатричній лікарні, був викладачем в університеті і клерком в Міністерстві праці. У його батька була велика бібліотека, так що він з дитинства читав багато книг.

Номер слайду 2

Назва його роману складається з 44 слів13 вересня 1660 —24 квітня 1731 Вважається одним з перших літераторів, які захопилися жанром роману. Його перу належить понад півтисячі творів різних жанрів: романів, памфлетів і журнальних статей (у тому числі про психологію та надприродні явища). Здобув церковну освіту і хотів стати пастором, але вирішив не пов’язувати своє життя з церквою. Соромився свого походження, тому змінив при народженні прізвище і зарахував себе до дворян. Він побував у всіх країнах Піренейського півострова, де знайомився з місцевою культурою, літературою та підтягував знання у мовах.

Номер слайду 3

Письменник, відомий у всьому світі перш за все як автор повістей для дітей. За кілька тижнів до кінця Другої світової війни був змушений дезертирувати й переховуватися від нацистів. Лише після закінчення війни та відновлення мирного життя в 1948 р. зміг закінчити Вальдорфську школу в м. Штутгарті. Роман «Джим Ґудзик і машиніст Лукас» автор спочатку написав як сценарій для вистави й подав його на розгляд театральному режисерові. Переписував 20 разів. Опублікував фантастичний роман «Нескінченна історія», який було перекладено сорокома мовами, а загальний наклад видання твору у всьому світі досяг майже 10 мільйонів примірників. Літературну творчість почав із поезії, також працював актором, писав театральні п’єси. Навчався в гуманітарній гімназії. Був поганим учнем, залишався на другий рік.

Номер слайду 4

День народження поета відзначають в Шотландії традиційним святковим обідом. 21 січня 1759 – 21 липня 1796 Відомий як фольклорист. Перші вірші почав писати ще з 15-річного віку. Коли хлопчикові було 6 років, його батько взяв в оренду фермерське господарство, тому майбутньому поетові вже з такого віку довелося працювати нарівні з дорослими. Примітним у творчості поета є той факт, що він завжди писав свої твори саме на шотландському варіанті англійської. Творчість практично не приносила Бернсу ніякого доходу. Це, дійсно, було його заняття «для душі».

Номер слайду 5

Справжнє ім’я письменника – Джон Гріффіт ЧейніЗа своє життя написав 22 романи та повісті, а також 21 оповідання. Плавав в кругосвітню подорож. Письменник зібрав близько 30 тисяч доларів і побудував корабель за своїми ж кресленнями. Став першим письменником, який заробив мільйон доларів за допомогою своєї літературної діяльності. Серйозно займатися літературою він став у віці 23-х років.12 січня 1876 — 22 листопада 1916 Він створив образи простих мужніх людей, Оспівував стійкість золотошукачів у сутичках з "Білою Безмовністю" Аляски

Номер слайду 6

27 лютого 1807 — 24 березня 1882 Вважав, що в США і в усьому світі необхідно поважати представників різних націй і народів. На його думку, усі люди повинні мати рівні права, жити в мирі й злагоді. Цій проблемі він присвятив поему про північноамериканських індіанців «Пісня про Гайавату». Наприкінці 1870-х років він видав найповнішу в США антологію «Поезія всіх країн», що налічує понад 30 томів. Навчався у Боудін-коледжі, цікавився іноземними мовами і згодом поїхав до Європи, щоб удосконалити свої знання. Цей письменник є гордістю Сполучених Штатів Америки. Письменник, науковець, перекладач і громадський діяч, він зробив вагомий внесок не лише в художню літературу, а й у боротьбу проти рабства, війни, гніту народів.

Номер слайду 7

Його книги були переведені на 148 мов і видані у багатьох країнах світу. Письменник міг сидіти за роботою по п'ятнадцять-шістнадцять годин на добу. Багато фантастичних на момент написання речей були згодом винайдені, наприклад, літак або акваланг. В особистій картотеці майстра пера містилося понад 20,000 зошитів, які укладали в собі знання з різних областей. Майбутній письменник вперше спробував відправитися у подорож в 11-річному віці, втікши з дому. Він записався юнгою на корабель.8 лютого 1828 — 24 березня 1905 Написав 66 романів, більше 20 повістей і 30 п'єс

pptx
Додано
28 червня 2023
Переглядів
227
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку