"Дієслова, протилежні за значенням"

Про матеріал
Тема: Дієслова, протилежні за значенням Мета: формування ключових та предметних компентентостей на основі спостереження за мовним матеріалу дати учням поняття про протилежні слова , їх роль у реченні ; поглиблювати знання про дієслово , вчити дітей робити самостійні висновки про протилежні за значенням дієслова , розвивати вміння працювати в групах , вміння спілкуватися ; працювати над редагуванням тексту , замінюючи дієслова протилежними за значенням ; вчити учнів самостійно працювати за підручником ; сприяти вихованню ціннісного ставлення до природи , любові до рідної мови . Обладнання: презентація, підручник, зошит, картки для перевірки, демонстраційний матеріал.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дієслово

Номер слайду 2

Хвилинка психологічного настрою. Щоб урок нам розпочати,Треба разом промовляти:« Я уважний і серйозний,Хоч іще малого зросту. Зараз з силами зберусь,Я нічого не боюсь. Впевнений, кмітливий я,Хочу отримати знання»

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Картки. Ве..мідь, алфав..т, за..ць, вере..ень, ву..иця, гер..й, за..дання, п..милка.дієслово

Номер слайду 5

Дієслово – це части мови, що означає дію предмета та відповідає на питання що робить? що роблять? що робив? що зробив, що буде робити?

Номер слайду 6

Тема : Дієслова, протилежні за значенням

Номер слайду 7

Каліграфічна хвилинка. Пані Зима хоче перевірити як ви вмієте каліграфічно писати . Сс Сс Сс. Сонце світить , та не гріє.

Номер слайду 8

Бесіда. Коли сонце світить , але не гріє ? Назвіть слово яке відповідає на питання Що? Знайдіть слова дії . Назвіть їх. На які питання відповідають слова дії?

Номер слайду 9

Усебічна перевірка ступеня раніше засвоєних знань. Напишіть , хто що робить Учитель лікує Продавець мурує Лікар малює Муляр вчить Маляр продає

Номер слайду 10

4. Гра -" Н А В П А К И ". Добирати слова протилежної дії - підняти - - бігти - - шуміти - - рости - - летіти -

Номер слайду 11

Робота за підручником с. 67 вправа 173 усно вправа 174 письмово

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Робота за підручником с. 68 вправа 175 письмово

Номер слайду 14

Творчі вправи

Номер слайду 15

Гра «Протилежності». До слів лівого стовпчика доберіть протилежні за значенням з правого. Запишіть парами. Говорити будувати. Руйнувати продавати. Купувати мовчати 

Номер слайду 16

Самостійна робота. Випишіть слова протилежні за значенням. Ластівка день починає, а соловей кінчає. Сміливий там знайде, де боягуз загубить. Згода дім будує, а незгода руйнує.

Номер слайду 17

Підсумок уроку. Про які слова ми сьогодні говорили? Що таке дієслово ?

Номер слайду 18

Домашнє завдання.с. 67 будинок 

pptx
Додано
3 лютого 2020
Переглядів
5333
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку