Дільники та кратні натурального числа. Прості та складені числа.

Про матеріал
Створила Соломчук Катерина, учениця 8 класу. Рівненського обласного наукого ліцею в м.Рівне. Презентація на тему:"Дільники та кратні натурального числа. Прості та складені числа."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

6 клас. МАТЕМАТИКА@thekatees. Тема уроку: Дільники та кратні натурального числа. Прості та складені числа

Номер слайду 2

ЗАДАЧАУ Марійки є 6 яблук. Між скількома друзями вона зможе їх розділити?1 спосіб2 спосіб. На 2 купки по 3 яблука. На 3 купки по 2 яблука6 : 2 = 3 6 : 3 = 2 6 – ділене 6 – ділене 2 – дільник 3 – дільник 3 – частка 2 – частка

Номер слайду 3

Це означає, що числа 2 і 3 є дільниками числа 6. Водночас число 6 є кратним для кожного зі своїх дільників – і для числа 2, і для числа 3. Дільники і кратні є натуральними числами. Число 6 ділиться ще на 1 і саме на себе. Отже, загалом у числа 6 є чотири дільники: 1; 2; 3; 6.

Номер слайду 4

ОЗНАЧЕННЯ ДІЛЬНИКА ЧИСЛАДільником числа називається таке число, на яке ділиться дане число. ОЗНАЧЕННЯ КРАТНОГО ЧИСЛУ!Кратним числа називається таке число, яке ділиться на дане число. !Кожне натуральне число, починаючи з числа 2, має принаймні два дільники – число 1 і саме це число. ЗАПАМ’ЯТАЙ!

Номер слайду 5

Натуральне число, яке має лише два дільники (1 і саме число), називається простим. Натуральне число, яке має більше двох дільників, називається складеним. ЗАПАМ’ЯТАЙ!Наприклад. 11 – просте число, а 9 і 20 – складені.

Номер слайду 6

РОЗВ’ЯЗУВАННЯ ВПРАВ

pptx
Додано
25 травня 2022
Переглядів
6116
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку